Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δυνατότητα υπαγωγής και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ρύθμιση των 12 δόσεων
  • [02] Η Παγκόσμια Τράπεζα χορηγεί 200 εκατ. δολάρια σε χώρες της Αφρικής που πλήττονται από τον ιό Έμπολα
  • [03] Έναρξη της εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς
  • [04] Ένα τετραήμερο γεμάτο μουσική στο Prespa Lake Festival, 7 με 10 Αυγούστου
  • [05] Ελληνικά διηγήματα για το καλοκαίρι: Ιστορίες της καθημερινότητας
  • [06] Εφαρμογή που «διαβάζει» τη διάθεση του χρήστη, ετοιμάζει η Dell

  • [01] Δυνατότητα υπαγωγής και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ρύθμιση των 12 δόσεων

    Ακόμη και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, μπορούν οι φορολογούμενοι να εντάξουν στη ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων. Ωστόσο, μέχρι να δημιουργηθεί η διαδικασία υποβολής της αίτησης υπαγωγής των οφειλών αυτών στη ρύθμιση, μέσω του TAXISnet, οι οφειλέτες θα πρέπει να την υποβάλουν στην εφορία. Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέα Εσόδων κας Αικατερίνης Σαββαΐδου στην οποία καταγράφονται οι διατάξεις της νομοθεσίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    Αναλυτικά στην εγκύκλιο προβλέπονται τα ακόλουθα: - Στη ρύθμιση, υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων στις Φορολογικές Αρχές (Δ.Ο.Υ., Ελεγκτικά Κέντρα) ληξιπρόθεσμων, έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, οφειλών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ΚΦΔ) και δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο (αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών). Στις οφειλές αυτές συγκαταλέγονται και τυχόν συμβεβαιωμένες υπέρ τρίτων (Ν.Π.Δ.Δ. κλπ.). -Στη ρύθμιση, με τους ίδιους όρους δύνανται να υπαχθούν, εφόσον αιτηθεί ο οφειλέτης και: α) βεβαιωμένες οφειλές που τελούν σε αναστολή είσπραξης και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κ.Φ.Δ., β) βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλές που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κ. Φ. Δ.

    [02] Η Παγκόσμια Τράπεζα χορηγεί 200 εκατ. δολάρια σε χώρες της Αφρικής που πλήττονται από τον ιό Έμπολα

    Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας ύψους 200 εκατ. δολαρίων για να συμβάλει στις προσπάθειες των Αρχών στη Λιβερία, στη Σιέρα Λεόνε και στη Γουινέα να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα. Η χρηματοδότηση αυτή σκοπό θα έχει να βοηθήσει τις τρεις χώρες να βελτιώσουν τα εθνικά συστήματα υγείας τους και να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης αυτής, όπως ανέφερε ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός ο οποίος εδρεύει στην Ουάσινγκτον σε μια ανακοίνωση την οποία εξέδωσε.

    Το χειρότερο ξέσπασμα επιδημίας του Έμπολα ως σήμερα έχει θέσει υπό τεράστια πίεση τους οικονομικούς πόρους και τα συστήματα υγείας των κρατών αυτών της δυτικής Αφρικής.

    [03] Έναρξη της εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

    Τέθηκε σε εφαρμογή η τριήμερη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς, η οποία συμφωνήθηκε με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου. Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις αποχώρησαναπό τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσεότιο ισραηλινός στρατός ολοκλήρωσε την αποστολή του για την καταστροφή των σηράγγων της Χαμάς. Την είδηση μετέδωσαν δύο μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί πριν από λίγο επικαλούμενοι εμημέρωση από τον στρατό. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Israel Radio και Army Radio μετέδωσαν ότι εντοπίστηκαν και ανατινάχθηκαν τουλάχιστον 32 από τις υπόγειες σήραγγες λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή η νέα, τριήμερη εκεχειρία.

    [04] Ένα τετραήμερο γεμάτο μουσική στο Prespa Lake Festival, 7 με 10 Αυγούστου

    Ένα τετραήμερο γεμάτο μουσική και περιηγήσεις, ιππασία, γιόγκα και ποδήλατο βουνού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Αυγούστου, στο Prespa Lake Festival.

    Πρόκειται για φεστιβάλ που διεξάγεται σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον, στην περιοχή της Μεγάλης Πρέσπας, εκεί όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος για ελεύθερο κάμπινγκ, με την προϋπόθεση οι κατασκηνωτές να έχουν δικές τους σκηνές.

    Τιμή εισόδου για το τετραήμερο είναι 10 ευρώ και τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο ΠΑΣ Πρέσπας και η Νεολαία Πρεσπών σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών.

    [05] Ελληνικά διηγήματα για το καλοκαίρι: Ιστορίες της καθημερινότητας

    Ύστερα από μια κάμψη, που φάνηκε να το πλήττει στις αρχές του καινούργιου αιώνα, το ελληνικό διήγημα σημειώνει, εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια, μια σημαντική πρόοδο. Στον χορό αυτής της αναγέννησης παίρνουν μέρος συγγραφείς από τις νεότερες αλλά και από τις παλαιότερες γενιές ενώ δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και πολλοί πρωτοεμφανιζόμενοι. Προτείνοντας τίτλους συλλογών διηγημάτων για τις καλοκαιρινές μας αναγνώσεις, ας ξεκινήσουμε από τους τελευταίους. Στο βιβλίο του "Μια χαρά" (εκδόσεις Πατάκη), ο Χρήστος Κυθρεώτης θα παρουσιάσει έξι αναπάντεχα πίσω από το καθημερινό τους κουκούλι πρόσωπα: έξι άνθρωποι θα κοιτάξουν με λοξό τρόπο την πραγματικότητα τριγύρω τους, διακρίνοντας ρωγμές άπιαστες από το κοινό μάτι, χωρίς κατά τα άλλα να μετατοπιστούν ούτε σπιθαμή από τον χώρο εντός του οποίου έχουν συνηθίσει να κινούνται. Από τη μεριά του, ο Νίκος Κουφάκης, με τα διηγήματα που φιλοξενούνται στον τόμο Οικογενειακή πορσελάνη (εκδόσεις Κέδρος), θα δείξει πως οι οικογένειες δεν είναι ούτε αγαθά νοικοκυριά, όπου όλα λειτουργούν ρολόι, ούτε σφηκοφωλιές που κρύβουν έναν απηνή πόλεμο τεράτων. Οι οικογένειες γεννούν αγάπη και αισθήματα, αλλά και πλήθος τρόμους και ανασφάλειες, που κάνουν τα μέλη τους άλλοτε να πέφτουν με δάκρυα λύπης ή χαράς το ένα στην αγκαλιά του άλλου και άλλοτε να αποστρέφουν την προσοχή τους από τα πάντα, προσπαθώντας να αποφύγουν τους πραγματικούς ή τους επινοημένους κινδύνους οι οποίοι τους απειλούν.

    [06] Εφαρμογή που «διαβάζει» τη διάθεση του χρήστη, ετοιμάζει η Dell

    Η εταιρεία τεχνολογίας Dell ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2017 μια εφαρμογή ικανή να «διαβάσει» τη διάθεση του χρήστη. Όπως τόνισε ο επικεφαλής του τομέα έρευνας και ανάπτυξης της Dell, Τζάι Μένον, η ομάδα του δουλεύει στις αντιδράσεις που προκαλεί η εγκεφαλική δραστηριότητα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα σύστημα «αναγνώρισης» της διάθεσης των χρηστών.

    Ο Μένον τόνισε μιλώντας στο BBC πως μια τέτοια εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο οικιακά όσο και σε χώρους εργασίας. Ωστόσο, υπάρχουν και ειδικοί που εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους αναφορικά με τις πραγματικές δυνατότητες τέτοιων εφαρμογών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 August 2014 - 6:30:22 UTC