Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την παράταση της εκεχειρίας με το Ισραήλ εξετάζουν οι Παλαιστίνιοι
  • [02] Ο ΠΟΥ συνεδριάζει με αντικείμενο την επιδημία του Έμπολα και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν σε διεθνές επίπεδο
  • [03] Σημαντική αντικαρκινική δράση της ασπιρίνης για κάποιες μορφές της νόσου
  • [04] Επτάμηνος αποκλεισμός από τα γήπεδα στον Δημ. Γιαννακόπουλο

  • [01] Την παράταση της εκεχειρίας με το Ισραήλ εξετάζουν οι Παλαιστίνιοι

    Οι Παλαιστίνιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρατείνουν την τριήμερη εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο της Δυτικής Όχθης επικαλούμενο έναν αξιωματούχο που συμμετέχει στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ στο Κάιρο. Ο Ιζάτ Ρισκ, που είναι στέλεχος της Χαμάς, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Maan ότι η απόφαση για μια βιώσιμη εκεχειρία εξαρτάται από το αποτέλεσμα των συνομιλιών που διεξάγονται στο Κάιρο με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου.

    Ο Ρισκ διέψευσε τις πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί από μέσα ενημέρωσης ότι το Ισραήλ απέρριψε όλα τα παλαιστινιακά αιτήματα-- όπως την άρση του αποκλεισμού της Γάζας-- και είπε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από έναν Αιγύπτιο αξιωματούχο που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. "Είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αποτελέσματα, όμως είμαστε αισιόδοξοι", πρόσθεσε η πηγή αυτή. Αιγύπτιοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης με τους εκπροσώπους του Ισραήλ και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται ότι θα συνεχιστούν και σήμερα, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποια απάντηση των Ισραηλινών στα αιτήματα των Παλαιστινίων.

    [02] Ο ΠΟΥ συνεδριάζει με αντικείμενο την επιδημία του Έμπολα και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν σε διεθνές επίπεδο

    Η Επιτροπή Επειγόντων Περιστατικών του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνεδριάζει σήμερα και αύριο στη Γενεύη με αντικείμενο την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα, ώστε να κρίνει εάν η επιδημία αυτή συνιστά "επείγον περιστατικό για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος".Η Επιτροπή θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της την Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου.

    Ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία θεωρείται "ένα έκτακτο περιστατικό, το οποίο είναι πιθανόν να συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία για άλλες χώρες (. . .) και απαιτεί ενδεχομένως μια συντονισμένη αντίδραση σε διεθνές επίπεδο", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ.Η Επιτροπή συνεδριάζει για πρώτη φορά με αντικείμενο την επιδημία του Έμπολα. Σε αυτήν μετέχουν διεθνείς ειδικοί και εκπρόσωποι των χωρών που αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα. Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να συστήσει τη λήψη προσωρινών μέτρων για να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας.Η επιδημία ξεκίνησε στις αρχές του έτους στη Γουινέα και κατόπιν εξαπλώθηκε στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Σήμερα οι αρχές της Νιγηρίας ανέφεραν ότι έχουν 7 κρούσματα και δύο θανάτους από Έμπολα.

    Διαβάστε επίσης:Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τον ιό Ebola. Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα

    [03] Σημαντική αντικαρκινική δράση της ασπιρίνης για κάποιες μορφές της νόσου

    Η καθημερινή λήψη μιας μικρής δόσης ασπιρίνης μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου, του οισοφάγου ή του παχέος εντέρου ή τον θάνατο λόγω της ασθένειας, σύμφωνα με μία εκτενή επανεξέταση παλαιότερων επιστημονικών ερευνών.

    Ερευνητές οι οποίοι ανέλυσαν όλα τα υπάρχοντα στοιχεία από έρευνες και κλινικές δοκιμές που είχαν αξιολογήσει τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις της ασπιρίνης στον οργανισμό, κατέληξαν ότι η λήψη ασπιρίνης επί δέκα χρόνια μπορεί να μειώσει κατά περίπου 35% τα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου και τους θανάτους από αυτή τη μορφή καρκίνου κατά 40%. Τα ποσοστά καρκίνου του στομάχου και του οισοφάγου μειώθηκαν κατά 30% και οι θάνατοι από αυτές τις μορφές καρκίνου κατά 50% και 35% αντίστοιχα.

    Ο καθηγητής Τζακ Κιούζικ, επικεφαλής του κέντρου πρόληψης καρκίνου του Πανεπιστημίου Queen Mary στο Λονδίνο, και η ομάδα του ανέλυσαν τα δεδομένα 200 σχετικών ερευνών. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή λήψη μιας μικρής δόσης ασπιρίνης (75 με 100 mg) για διάστημα 5-10 ετών μειώνει σημαντικά την εμφάνιση καρκίνου ειδικά στα άτομα 50-65 ετών. Οφέλη δεν εντοπίστηκαν για τα πρώτα τρία χρόνια λήψης ασπιρίνης και τα ποσοστά θανάτων μειώθηκαν μόνο ύστερα από πέντε χρόνια, έγραψαν οι επιστήμονες υπό τον Κιούζικ στην επιθεώρηση Annals of Oncology.

    [04] Επτάμηνος αποκλεισμός από τα γήπεδα στον Δημ. Γιαννακόπουλο

    Με επτάμηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα τιμώρησε η ΕΦΙΠ τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο αποκλεισμός των τεσσάρων μηνών που έγιναν αυτόματα επτά, επειδή ήταν υπότροπος από την περσινή σεζόν, σχετίζεται με τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του τρίτου τελικού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με την τιμωρία που του επιβλήθηκε, ο κ. Γιαννακόπουλος στερείται του δικαιώματος να είναι πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ για το διάστημα των επτά μηνών.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 August 2014 - 12:30:22 UTC