Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο
  • [02] Στη Βουλή δικογραφία για Κ. Μπαρμπαρούση, Η. Παναγιώταρο, Στ. Μπούκουρα και Α. Γκλέτσο
  • [03] Φωτιά σε σκάφος αναψυχής στην Ιθάκη
  • [04] Διατηρείται το καθεστώς δημοσίευσης προκηρύξεων Δημοσίου στον τοπικό Τύπο
  • [05] Απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ

  • [01] Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

    Ψηφίστηκαν από το Β Θερινό Τμήμα τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που είχαν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ψηφίστηκε και στο σύνολό του και αναμένεται σύντομα να λάβει ΦΕΚ ώστε να αποδεσμευτεί η δόση του 1 δισ. ευρώ.

    Τα άρθρα 221 (για τα επικουρικά ταμεία και το εφάπαξ), 226 για την σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου για το πόθεν έσχες και 227 για την διαδικασία ελέγχου του πόθεν έσχες ψηφίστηκαν με 50 ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης και 47 κατά της αντιπολίτευσης.

    Τα άρθρα 223 (για τους υπόχρεους σε δήλωση πόθεν έσχες), 224 (για το περιεχόμενο της δήλωσης πόθεν έσχες), 225 (για τα όργανα και τη διαδικασία ελέγχου πόθεν έσχες), 228 (για τις κυρώσεις για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες) 229 (για καταλογισμό περιουσίας) και 230 (για τη δήλωση οικονομικών συμφερόντων μαζί με τη δήλωση πόθεν έσχες) ψηφίστηκαν με 50 ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης, 39 κατά (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΧΑ, Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές) και 8 παρών (ΑΝΕΛ, ΚΚΕ).

    [02] Στη Βουλή δικογραφία για Κ. Μπαρμπαρούση, Η. Παναγιώταρο, Στ. Μπούκουρα και Α. Γκλέτσο

    Στη Βουλή διαβιβάζεται από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που σχηματίστηκε από τις εισαγγελικές αρχές για τους πυροβολισμούς που ερρίφθησαν από όπλα βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην κηδεία του χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή.

    Ειδικότερα, η δικογραφία που διαβιβάζεται στο ελληνικό κοινοβούλιο αφορά το αδίκημα της παραβίασης του Ν. 2168/93 (άσκοποι πυροβολισμοί κατά συναυτουργία) και αφορά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ηλία Παναγιώταρο, τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα αλλά και τον πρώην βουλευτή και νυν στέλεχος του κόμματος Απόστολο Γκλέτσο.

    Όπως προέκυψε από έρευνες που διενήργησαν η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά και οι αρμόδιες αστυνομικές κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία του Ν. Ντερτιλή που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιανουάριο, ερρίφθησαν 20 πυροβολισμοί.

    [03] Φωτιά σε σκάφος αναψυχής στην Ιθάκη

    Φωτιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δωδεκάμετρο σκάφος αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή Φιλιατρό Ιθάκης. Οι έξι επιβαίνοντες του σκάφους κατάφεραν να το εγκαταλείψουν και αφού επιβάστηκαν στη βοηθητική λέμβο, έφθασαν στην ξηρά και είναι καλά στην υγεία τους. Στο φλεγόμενο σκάφος μετέβη πλωτό του Λιμενικού με στελέχη της Πυροσβεστικής και καταβάλλουν προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία έχει καταστρέψει σημαντικά τμήματα του σκάφους.

    [04] Διατηρείται το καθεστώς δημοσίευσης προκηρύξεων Δημοσίου στον τοπικό Τύπο

    Επαναφορά στο υφιστάμενο καθεστώς για τη δημοσίευση προκηρύξεων από το Δημόσιο και τους ΟΤΑ στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Πρόκειται για τη διάταξη που είχε περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα και είχε προκαλέσει την αντίδραση και κυβερνητικών βουλευτών διότι καταργούσε την υποχρεωτική δημοσίευση.

    [05] Απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ

    Στην εξαίρεση από τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων με τζίρο έως 10.000, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, στο νομοσχέδιο «Μέτρα στήριξης και Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα του ΥΠΟΙΚ και άλλες διατάξεις». Με τη διάταξη αυτή, από το νέο έτος, μπορούν να εξαιρεθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ από τον ΦΠΑ. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έχουν τζίρο μέχρι 10.000 ευρώ να επιλέγουν αν θα μείνουν στο καθεστώς ή αν θα εξαιρούνται από τις τριμηνιαίες δηλώσεις ΦΠΑ. Αυτό ισχύει και για επαγγελματίες, οι οποίοι αμείβονται με δελτία παροχής υπηρεσιών, δηλαδή τα λεγόμενα μπλοκάκια. Με τη νέα διάταξη, εάν ένας ελεύθερος επαγγελματίας επιλέξει από τις αρχές Ιανουαρίου του 2015 να εξαιρεθεί, από τον ΦΠΑ, τότε οι υπηρεσίες που θα παρέχει και στις αποδείξεις που θα κόβει δεν θα έχει επιβάρυνση ΦΠΑ. Όμως, στην αγορά των υλικών για την εργασία του, θα πληρώνει το κόστος του προϊόντος συν τον αναλογούντα ΦΠΑ.

    Πάντως, όσοι τελικά εξαιρεθούν και δικαιούνται μέχρι σήμερα επιστροφή ΦΠΑ, από το νέο έτος δεν θα την παίρνουν, καθώς ο ΦΠΑ που κατέβαλαν δεν θα μπορεί να εκπέσει, αλλά παράλληλα θα απαλλαγούν από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων και το κόστος που συνεπάγεται.

    Θέλουμε να απελευθερώσουμε τις επιχειρήσεις από τα σημερινά δεσμά, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 August 2014 - 18:30:21 UTC