Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από τον Έβρο έως τη Γαύδο: 1.000 μίλια για τα παιδιά της «Φλόγας»
  • [02] Μικρή ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Blue star delos, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα
  • [03] Εντοπισμός παράτυπων μεταναστών σε Αγαθονήσι και Λέσβο
  • [04] Κατατέθηκε το ν/σ που προβλέπει το καθολικό σύστημα αμοιβών των νοσοκομείων
  • [05] Διόρθωση λαθών στον ΕΝΦΙΑ - Ενδεχόμενο αύξησης των δόσεων
  • [06] Επισπεύδουν τις διαδικασίες για την πειραματική χορήγηση του φαρμάκου κατά του ιού Έμπολα, οι ΗΠΑ
  • [07] Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν εκ νέου στη Γάζα
  • [08] Έκθεση φωτογραφίας στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

  • [01] Από τον Έβρο έως τη Γαύδο: 1.000 μίλια για τα παιδιά της «Φλόγας»

    Την απόσταση από το Ορμένιο, το βορειότερο σημείοτης Ελλάδας έως τη Γαύδο, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης θα διανύσουν για καλό σκοπό ο Θανάσης Τσάκλας, με την ομάδα του, Ελένη Λυγερού και Απόστολο Τσάκλα. Σκοπός αυτού του μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα εγχειρήματος που θέτει σε δοκιμασία τις ανθρώπινες αντοχές και δίκαια ονομάστηκε «Άθλος» είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

    Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή, 10 Αυγούστου, στις 00:01 τα ξημερώματα και ο Θανάσης Τσάκλας με τους συνοδοιπόρους του έχουν ορκιστεί πως ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, τυχόν τραυματισμούς και οποιαδήποτε δυσκολία συναντήσουν θα καταφέρουν να φτάσουν στις 21 Αυγούστου, στη Γαύδο. Θα διασχίσουν 1.000 μίλια, με ποδήλατο, το οποίο θα αφήσουν για λίγο στην άκρη για να κάνουν ορειβασία στον Όλυμπο, να τρέξουν την κλασική μαραθώνια διαδρομή και να διασχίσουν με ειδική σχεδία με ποδηλατοκίνηση, την απόσταση από τη Λακωνία έως την Κρήτη και από τα Σφακιά έως τη Γαύδο.

    Περισσότερες πληροφορίες και συνεχής ενημέρωση για τον «Άθλο» στη σελίδα στο Facebook: https: //www.facebook.com/pages/%CE%9F-%CE%91%CE%98%CE%9B%CE%9F%CE%A3/200045686857446?sk=timeline.

    [02] Μικρή ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Blue star delos, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα

    Με καθυστέρηση αναχώρησε το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue star delos, μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα. Το πλοίο εκκενώθηκε και αφού ελέγχθηκε εξονυχιστικά από ειδικό κλιμάκιο του λιμενικού δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.

    Το Blue star delos ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7:25 το πρωί για Πάρο, Νάξο, Θήρα αλλά τελικά απέπλευσε για τον προορισμό του στις 8:15.

    [03] Εντοπισμός παράτυπων μεταναστών σε Αγαθονήσι και Λέσβο

    Στη διάσωση 11 παράτυπων μεταναστών από θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Αγαθονησίου, προχώρησε το πρωί πλωτό του λιμενικού σώματος. Οι μετανάστες στη θέα του σκάφους του λιμενικού έσκισαν τη φουσκωτή λέμβο στην οποία επέβαιναν και έπεσαν στη θάλασσα.

    Περισυνελέγησαν σώοι από τα στελέχη του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο Αγαθονήσι. Επίσης, 75 παράτυποι μετανάστες συνολικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, σε περιοχές του νομού Λέσβου.

    [04] Κατατέθηκε το ν/σ που προβλέπει το καθολικό σύστημα αμοιβών των νοσοκομείων

    Την εισαγωγή καθολικού συστήματος αμοιβών νοσοκομείων προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκεχθες στη Βουλή. Με το νομοσχέδιο θεσπίζεται το ΣΑΝ (Σύστημα Αμοιβών Νοσοκομείων) στο χώρο της υγείας. Πρόκειται για ένα καθολικό σύστημα κατανομής αμοιβών, οικονομικών πόρων μεταξύ νοσοκομείων, δημόσιων και ιδιωτικών, επί τη βάσει ειδικών χαρακτηριστικών των υπηρεσιών εισαγωγής, διάγνωσης και θεραπείας ασθενών. Με τις προωθούμενες διατάξεις προβλέπεται πιλοτική φάση εφαρμογής του συστήματος σε επιλεγμένα νοσοκομεία από 1.6.2015 έως 31.12.2015, σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία από 1.1.2016 έως 31.12.2016, καθώς και καθολική θέση σε ισχύ από την 1.1.2017. Σε περιπτώσεις αμοιβών ιατρικών υπηρεσιών νοσοκομείων ως προς τις οποίες συντρέχουν ειδικά χαρακτηριστικά (γεωγραφικά κριτήρια, παρατεταμένο ωράριο λειτουργίας κλπ) προβλέπεται η καθιέρωση δια νόμου πρόσθετων οικονομικών ενισχύσεων. Για την κωδικοποίηση των ιατρικών πράξεων ορίζεται το πλαίσιο συνεργασίας με το ΚΕΣΥ.

    Η Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Ανώνυμη Εταιρεία, η ΕΣΑΝ ΑΕ, θα λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, θα υπάγεται στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις ΔΕΚΟ και στις ρυθμίσεις περί ανωνύμων εταιρειών, θα τελεί υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του υπουργού Υγείας και έργο θα έχει τη δημιουργία, τη διαχείριση και επικαιροποίηση σε ετήσια βάση του Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (Σ.Α.Ν.)

    [05] Διόρθωση λαθών στον ΕΝΦΙΑ - Ενδεχόμενο αύξησης των δόσεων

    Στη διόρθωση λαθών στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου, ότι η καταβολή του φόρου θα αναβληθεί για έναν μήνα, ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία των πολιτών. Εξετάζεται επίσης και η αύξηση του αριθμού των μηνιαίων δόσεων από πέντε που είναι σήμερα.

    Χθες, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης στην τρόικα, ενώ αντίστοιχη έχει προγραμματισθεί να γίνει και με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους εταίρους μας για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή και για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την επόμενη δόση ύψους 1 δισ. ευρώ προς τη χώρας μας. Συζητήθηκαν επίσης και οι αλλαγές που σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση στον τρόπο υπολογισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη που έχουν προκύψει κυρίως σε ιδιοκτήτες οικοπέδων της περιφέρειας όπως και οι αλλαγές που αφορούν στις δόσεις πληρωμής του φόρου.

    [06] Επισπεύδουν τις διαδικασίες για την πειραματική χορήγηση του φαρμάκου κατά του ιού Έμπολα, οι ΗΠΑ

    Η φαρμακευτική εταιρεία Tekmira Pharmaceutical Corp ανακοίνωσε ότι η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τροποποίησε το νόμιμο στάδιο για την πειραματική θεραπεία του Έμπολα, ώστε να επιτραπεί στην εταιρεία να κάνει πιθανή χορήγηση του φαρμάκου σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Ο FDA ανακοίνωσε στην εταιρεία ότι έχει τροποποιήσει το νομικό στάδιο από πλήρη κλινική αναμονή σε μερική κλινική αναμονή, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της Tekmira.

    [07] Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν εκ νέου στη Γάζα

    Δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προσγειώθηκαν στο νότιο Ισραήλ τρεις ώρες πριν από την εκπνοή της ισχύος της 72ωρης εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ενώ από την πλευρά της η Χαμάς αρνήθηκε την ευθύνη για την εκτόξευσή τους. Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, δύο αξιωματούχοι του κινήματος της Χαμάς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται υπό αιγυπτιακή διαμεσολάβηση στο Κάιρο ανακοίνωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Χαμάς δεν θα παρατείνει την ισχύ της 72ωρης εκεχειρίας με το Ισραήλ, η οποία έληξε στις 08:00 το πρωί.

    "Αρνούμαστε να παρατείνουμε αυτήν την εκεχειρία, είναι η τελική απόφαση, το Ισραήλ δεν έχει προτείνει τίποτε", δήλωσε ο ένας από τους αξιωματούχους.

    Το Ισραήλ είχε προτείνει το βράδυ της Τετάρτης την παράταση επ΄αόριστον της ισχύος της εκεχειρίας, υπό τον όρο ότι δεν θα τελεί υπό προϋποθέσεις. Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι συνέχισαν κατά τη διάρκεια της περασμένης νύκτας τις συνομιλίες που δεν διεξάγονται απευθείας, αλλά με την παρενολή των Αιγυπτίων, σε στόχο την μετατροπή της προσωρινής εκεχειρίας και διαρκή κατάπαυση του πυρός.

    "Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτή η μάχη έχει τελειώσει", δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. "Ολα εξαρτώνται από το αν θέλουν να συνεχίσουν τον πόλεμο. Θεωρώ ότι οφείλουμε να βρούμε μία ειρηνική λύση, εάν μπορούμε", πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι "το Ισραήλ δεν έχει τίποτε εναντίον του λαού της Γάζας" και ότι "θέλει να τον βοηθήσει να απαλλαγεί από την τρομακτική τυραννία" της Χαμάς.

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ-Κάσαμ, ο Αμπού Ομπάιντα, δήλωσε ότι η πρώτη απαίτηση της παλαιστινιακής πλευράς είναι η κατασκευή λιμανιού στη Λωρίδα της Γάζας και συνοδεύεται από την απαίτηση για "πραγμαιτκό τερματισμό της πολιορκίας". Το Ισραήλ δεν αποδέχθηκε τον τερματισμό του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, εξήγησε το στέλεχος της Χαμάς στο Κάιρο. Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, που αποσύρθηκαν από το έδαφος του παλαιστινιακού θύλακα, παραμένουν σε ετοιμότητα κατά μήκος των συνόρων.

    Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν από το πρωί τα σπίτια τους, φοβούμενοι νέους βομβαρδισμούς από το Ισραήλ.

    [08] Έκθεση φωτογραφίας στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

    Έκθεση φωτογραφίας από 12 έως 18 Αυγούστου στο Κάστρο Μονεμβασίας, συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, ο Δήμος Μονεμβασίας και η Ένωση Γυναικών «Οι Μονεμβασιώτισσες». Η φωτογραφική έκθεση περιλαμβάνει εικόνες από αρχαιολογικά τοπία της Ελλάδος και του εξωτερικού και ειδικό φωτογραφικό αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του Μονεμβασίτη ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Στο πλαίσιο της φωτογραφικής έκθεσης θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά, κατά την πρώτη ημέρα 12 Αυγούστου, στην πλατεία του Ελκομένου Χριστού, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια ξεχωριστή συναυλία των σημαντικών ερμηνευτών Ιωάννας Φόρτη και Πάνου Μπούσαλη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 August 2014 - 6:30:22 UTC