Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή Μ. Γλέζου στον Β. Πούτιν
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη μόνιμης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας
  • [03] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αχαΐα
  • [04] Πυρκαγιά στην Αχαΐα
  • [05] Ελονοσία «έφεραν» από τη Νιγηρία δύο Έλληνες ταξιδιώτες
  • [06] Σώο βρέθηκε το 5χρονο αγοράκι
  • [07] Ληστεία τράπεζας στη Σαρωνίδα
  • [08] Στις 11 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση Πιστόριους

  • [01] Επιστολή Μ. Γλέζου στον Β. Πούτιν

    Τη μη εφαρμογή του ρωσικού εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα, ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, με μιά έντονα συναισθηματικά φορτισμένη επιστολή που έστειλε σήμερα στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν .

    Ο κ. Γλέζος τονίζει στον Πρόεδρο Πούτιν ότι κατανοεί τους λόγους που ώθησαν τον Ρώσο ηγέτη στην απόφαση να επιβάλλει εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντούτοις, όπως προσθέτει, «εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες».

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη μόνιμης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

    Την έντονη ανησυχία του για τη διακοπή της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γαζας, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον, ευρισκόμενο σε περιοδεία στη Λατινική Αμερική, υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ Αλ Μάλκι (Riyad Al-Malki) με τον οποίο συζήτησε για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

    Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν άμεσα σε μια μόνιμη εκεχειρία και να επιστρέψουν στο τραπέζι των ειρηνευτικών συνομιλιών, προκειμένου να τερματιστεί η αιματοχυσία και η ανθρωπιστική κρίση.

    [03] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αχαΐα

    Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα, στην περιοχή Συχαινά της Πάτρας.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, αλλά και την περιμετρική οδό της Πάτρας. Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ώστε να ελέγξουν πλήρως την φωτιά, αλλά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

    [04] Πυρκαγιά στην Αχαΐα

    Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Συχαινά της Πάτρας, κοντά στην περιμετρική οδό της πόλης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ούτε δημιουργεί πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων στην περιμετρική.

    Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες των περίπου 20 πυροσβεστών που επιχειρούν με οκτώ οχήματα, για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

    [05] Ελονοσία «έφεραν» από τη Νιγηρία δύο Έλληνες ταξιδιώτες

    Διαψεύδει το υπουργείο Υγείας τις πληροφορίες περί εμφάνισης κρουσμάτων του ιού Έμπολα στην Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για δύο περιστατικά ελονοσίας, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και αντιμετωπίζονται με την ενδεικνυόμενη αγωγή. Ειδικότερα, είναι δύο Έλληνες, που είχαν ταξιδέψει στη Νιγηρία και επέστρεψαν εμφανίζοντας συμπτώματα λοίμωξης.

    Ο πρώτος εκ των δύο ταξιδιωτών, μάλιστα, θορυβημένος από τον παγκόσμιο σάλο για την εμφάνιση κρουσμάτων Έμπολα, όταν παρουσίασε υψηλό πυρετό, προσήλθε χθες στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ζητώντας να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, για να διαπιστωθεί εντέλει ότι είχε προσβληθεί από ελονοσία. Ο δεύτερος ταξιδιώτης, αρχιτέκτονας, εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με συμπτώματα ιογενούς λοίμωξης. Οι γιατροί εκτιμούν ότι κατά 99% πρόκειται επίσης για κρούσμα ελονοσίας, καθώς τα συμπτώματα που εμφανίζει δεν μοιάζουν με εκείνα που προκαλεί ο ιός Έμπολα. Το τελικό πόρισμα, ωστόσο, των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί, θα κοινοποιηθεί αύριο, Σάββατο. Μετά και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για πρόληψη ενδεχόμενης επέκτασης του ιού, συνεδρίαζουν σήμερα εκ νέου στο υπουργείο Υγείας, υπό τον υπουργό Μάκη Βορίδη, όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

    [06] Σώο βρέθηκε το 5χρονο αγοράκι

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησε το 5χρονο αγόρι, όταν άγνωστος άνδρας έκλεψε σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο ανήλικος.

    Έπειτα από δύο ώρες αγωνίας, το αγοράκι βρέθηκε τελικά γύρω στις 4.30 το απόγευμα σε κεντρικό δρόμο του Πλαγιαρίου, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, περιοχή που δεν απέχει πολύ από την Περαία, απ' όπου ξεκίνησε η περιπέτεια του παιδιού.

    Όπως έγινε γνωστό, είναι καλά στην υγεία του και ήδη βρίσκεται στην αγκαλιά των γονιών του. Μαζί με το 5χρονο βρέθηκε και το Ι.Χ. αυτοκίνητο, που εγκατέλειψε ο δράστης, πριν εξαφανιστεί.

    Ο δράστης παραμένει άφαντος.

    [07] Ληστεία τράπεζας στη Σαρωνίδα

    Με άγνωστο χρηματικό ποσό διέφυγαν άγνωστοι, οι οποίοι λήστεψαν το μεσημέρι υποκατάστημα τράπεζας στη Σαρωνίδα. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις και διέπραξαν τη ληστεία με απειλή όπλου. Στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα το οποίο βρέθηκε καμένο στην ίδια περιοχή.

    [08] Στις 11 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση Πιστόριους

    Η Νοτιοαφρικανή δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα ανακοίνωσε σήμερα, μετά τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας, ότι η απόφαση του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ από τον Παραολυμπιονίκη σύντροφό της Όσκαρ Πιστόριους θα εκδοθεί στις 11 Σεπτεμβρίου.

    Ο 27χρονος Πιστόριους, κατηγορείται ότι δολοφόνησε την φίλη του μέσα στο σπίτι του στην Πρετόρια, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, το 2013. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο θάνατος του νεαρού μοντέλου οφείλεται σε τραγικό ατύχημα γιατί την πυροβόλησε πιστεύοντας ότι επρόκειτο για κάποιον διαρρήκτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 August 2014 - 16:30:30 UTC