Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος
  • [02] Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι προετοιμάζει στρατιωτική επέμβαση
  • [03] Ολονύκτιες ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Ρουκέτες κατά του νοτίου Ισραήλ
  • [04] Νέα έρευνα θέτει σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των USB συσκευών
  • [05] Ο Παπανικολάου στους Χιούστον Ρόκετς

  • [01] Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος

    Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο 'Αγιον Όρος. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του αναχώρησαν το πρωί με σκάφος του λιμενικού από το λιμανάκι της μονής Ξενοφώντος, αφού νωρίτερα παρακολούθησαν την πρωινή Λειτουργία. Αμέσως μετά παρακάθισαν στην τράπεζα και γευμάτισαν μαζί με τους μοναχούς. Τον κ. Τσίπρα και τη συνοδεία του αποχαιρέτισαν ο ηγούμενος της μονής Αλέξιος και οι μοναχοί.

    Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκεύματα Γιάννης Αμανατίδης, ο συντονιστής της θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Λυκόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του, Νίκος Παππάς.

    [02] Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι προετοιμάζει στρατιωτική επέμβαση

    Πυρά βαρέων όπλων έπληξαν το πρωί το Ντονέτσκ, ενώ το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι θα χρησιμοποιήσει το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας για να επέμβει στρατιωτικά στην ανατολική Ουκρανία.

    Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης, οβίδες έπληξαν τη συνοικία Κιίνσκι, στον βορειο-δυτικό τομέα του Ντονέτσκ, χωρίς να προκαλέσουν σοβαρές υλικές ζημίες ή θύματα. Η επίθεση των ουκρανικών στρατιωτικών δυθνάμεων επικεντρώνεται πλέον στα προπύργια των φιλορώσων ανταρτών και κυρίως στην πόλη του Ντονέτσκ, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Ντονμπάς. Εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατιωτικού επιτελείου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι κατά τη χθεσινή νύκτα οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν πυρά και ότι "υπάρχουν θύματα", ο αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

    Χθες το βράδυ, εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας κατηγόρησε τη Ρωσία για απόπειρα αποστολής ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής στην Ουκρανία. "Μεγάλη αυτοκινητοπομπή κατευθυνόταν προς τα ουκρανικά σύνορα, με ρωσική στρατιωτική συνοδεία. Επικαλούμενη συμφωνία με τη Διεθνή Επιτροπή του Ευθρού Σταυρού , μία ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή αποπειράθηκε να περάσει στο ουκρανικό έδαφος μαζί με στρατιωτικές δυνάμεις διαφύλαξης της ειρήνης, προφανώς με σκοπό να προκαλέσουν εκτεταμένη σύγκρουση", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ουκρανική προεδρία.

    [03] Ολονύκτιες ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Ρουκέτες κατά του νοτίου Ισραήλ

    Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

    Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν περί τις είκοσι αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το ισραηλινό έδαφος σήμερα τα ξημερώματα, έπειτα από την αποτυχία της ανανέωσης της ισχύος της 72ωρης εκεχειρίας που έληξε χθες το πρωί και διέκοψε εχθροπραξίες τεσσάρων εβδομάδων. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυκτα έπληξε περισσότερους από είκοσι στόχους στον παλαιστινιακό θύλακα, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τους στόχους που επλήγησαν. Ισραηλινός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι παλαιστινιακές ρουκέτες που κατέληξαν στο νότιο Ισραήλ δεν προκάλεσαν θύματα.

    Βίαια επεισόδια ξέσπασαν και στη Δυτική Οχθη, όπου ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες στην πόλη της Χεβρόνας. Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν ακόμη έναν Παλαιστίνιο χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας κοντά σε εβραϊκό οικισμό έξω από τη Ραμάλα.

    Στο Κάιρο, οι συνομιλίες που διεξάγονται ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους με την παρεμβολή των αιγυπτίων μεσολαβητών με στόχο την παράταση της εκεχειρίας δεν καταγράφουν ορατή πρόοδο, ωστόσο θα επαναληφθούν σήμερα.

    [04] Νέα έρευνα θέτει σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των USB συσκευών

    Νέα μελέτη Γερμανών ερευνητών θέτει πολύ σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των συσκευών αποθήκευης αρχείων και οπτικοακουστικού υλικού USB, σύμφωνα με το BBC. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν από τους Κάρστεν Νολ και Τζέικομπ Λελ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, μια συσκευή USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ηλεκτρονικούς εγκληματίες για να «μολύνει» με κακόβουλο λογισμικό υπολογιστές και λοιπές «έξυπνες» συσκευές, χωρίς ο χρήστης να αντιληφθεί το παραμικρό.

    Μάλιστα, οι δύο επιστήμονες υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει πρακτικά κανένας τρόπος να διασφαλίσουν οι χρήστες την ασφαλή χρήση των συσκευών αποθήκευσης USB. Τρανό παράδειγμα για το πόσο ευάλωτοι σε κακόβουλα λογισμικά είναι οι χρήστες συσκευών USB αποτελεί η ηλεκτρονική επίθεση Stuxnet που στόχευε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι χάκερς που κρύβονται πίσω από την επίθεση, χρησιμοποίησαν ιούς που μεταφέρθηκαν μέσω USB sticks. Όπως τόνισαν οι Λελ και Νολ, ακόμη και στικάκια USB που εμφανίζονται άδεια μπορεί να περιέχουν «κρυφούς» ιούς και να μολύνουν υπολογιστές.

    [05] Ο Παπανικολάου στους Χιούστον Ρόκετς

    Επεκτείνεται η ελληνική παροικία στο ΝΒΑ, καθώς ο Κώστας Παπανικολάου θα συνεχίσει την καριέρα του στους Χιούστον Ρόκετς, που συμφώνησαν με την Μπαρτσελόνα για την μεταγραφή του νεαρού άσου. Η σχετική συμφωνία είναι για 1+1 χρόνια, με τον 24χρονο Παπανικολάου, να έχει απολαβές για την περίοδο 2014-2015, 4,8 εκατομμύρια δολλάρια και τους Ρόκετς να έχουν δικαίωμα ετήσιας επέκτασης του συμβολαίου, έναντι 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 August 2014 - 10:30:21 UTC