Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει επέμβαση στην Ουκρανία
  • [02] Θα χρειαστεί χρόνο η επίλυση της κρίσης στο Ιράκ, υποστηρίζει ο Μπ. Oμπάμα

  • [01] Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει επέμβαση στην Ουκρανία

    H κυβέρνηση της Ρωσίας διέψευσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της έκαναν οποιαδήποτε απόπειρα να εισέλθουν στο έδαφος της Ουκρανίας, όπως κατήγγειλε το Κίεβο, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει μονομερώς στην ανάληψη δράσης στην επικράτεια της γειτονικής της χώρας, με ανθρωπιστικούς σκοπούς ή μη.

    «Δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε σε τι αναφέρεται η Ουκρανία. Δεν υπήρξε καμιά απόπειρα των ρωσικών δυνάμεων να διεισδύσουν» στο ουκρανικό έδαφος, δήλωσε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

    Η ουκρανική προεδρία κατήγγειλε την προηγουμένη ότι απετράπη διά της διπλωματικής οδού μια απόπειρα της Ρωσίας να μπει στο έδαφος της χώρας μια οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια.

    Η Ρωσία πολλαπλασιάζει τις προσπάθειές της, ιδίως στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για να προωθήσει την χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, των δύο τελευταίων προπυργίων των φιλορώσων αυτονομιστών μαχητών, οι οποίοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με μια εκτεταμένη επιχείρηση του ουκρανικού στρατού εδώ κι έναν μήνα στην ανατολική Ουκρανία.

    Ειδικά η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής απορρίπτει τις πρωτοβουλίες αυτές διότι, όπως τονίζει, η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία τροφοδοτείται από την παράδοση όπλων στους αντάρτες από τη Μόσχα, κάτι που η Ρωσία διαψεύδει. Χθες η πρεσβευτίνα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον θα θεωρούσε μια «επέμβαση» της Ρωσίας στην ουκρανική επικράτεια «με το πρόσχημα» της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας ως «μια εισβολή».

    Η Ρωσία αποκλείει σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε μονομερή πρωτοβουλία από την πλευρά της, και σημειώνει ότι «χρειάζεται κατ' ελάχιστον μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές (της σύγκρουσης)» για να διανεμηθεί βοήθεια στους πληθυσμούς του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίοι είναι «αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική καταστροφή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Διαβάστε επίσης

    Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι προετοιμάζει στρατιωτική επέμβαση

    [02] Θα χρειαστεί χρόνο η επίλυση της κρίσης στο Ιράκ, υποστηρίζει ο Μπ. Oμπάμα

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας από τον κήπο του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ "αύξησαν" τη στρατιωτική βοήθεια προς τις κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις που μάχονται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Αρμπίλ του βόρειου Ιράκ.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα πρόσθεσε ότι δεν σχεδιάζεται η μετακίνηση του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας και του προξενείου των ΗΠΑ στο Ιράκ στο εγγύς μέλλον και ότι η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να δώσει χρονοδιάγραμμα των επιθέσεων.

    Είπε ακόμη ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει μαζί με τους συμμάχους της τους πιθανούς τρόπους για τη δημιουργία ενός "ασφαλούς διαδρόμου" μέσω των οποίων θα απομακρυνθούν μέλη της φυλής Γεζίντι από τα βουνά.

    Το σημαντικότερο χρονοδιάγραμμα για το Ιράκ είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης ενότητας.

    Η επέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους "ήταν ταχύτερη" από ό,τι ανέμεναν οι αρχές εντός ή εκτός του Ιράκ.

    Η επίλυση της κρίσης στο Ιράκ δεν θα προκύψει μέσα σε μερικές εβδομάδες, είπε ο πρόεδρος, αλλά "θα χρειαστεί κάποιο χρόνο".

    Ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα χρειαστεί να ζητήσει από το Κογκρέσο επιπλέον κονδύλια για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στο Ιράκ.

    Διαβάστε επίσης:

    Αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των τζιχαντιστών


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 August 2014 - 16:30:24 UTC