Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Οι αγρότες θα αποζημιωθούν
  • [02] Η Χ. Κλίντον αποστασιοποιείται από την εξωτερική πολιτική του Μπ. Ομπάμα
  • [03] Συμμαχία σιιτικών κομμάτων είναι κοντά σε συμφωνία για διορισμό νέου πρωθυπουργού του Ιράκ
  • [04] Πλήρης στήριξη των ΗΠΑ στον Πρόεδρο του Ιράκ
  • [05] Ο Μπαν Κι Mουν χαιρέτισε τη νέα εκεχειρία 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας
  • [06] Ρ.Τ. Ερντογάν: Ας ανοίξουμε μια νέα περίοδο κοινωνικής συμφιλίωσης
  • [07] Αρνητική ως προς τον ιό Έμπολα η ανάλυση δειγμάτων ασθενή στη Σενεγάλη

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Οι αγρότες θα αποζημιωθούν

    Oι αγρότες που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο θα αποζημιωθούν πλήρως είτε από την κυβέρνηση είτε από την ΕΕ, διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. Διευκρινίσε, πάντως, ότι η χώρα δεν θα αλλάξει συμμαχίες.

    Στο μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Ημαθίας, των εξαγωγέων της Ημαθίας, της Πέλλας, της Πιερίας, της Κοζάνης και της Φλώρινας, ώστε να διαμορφωθούν κοινές θέσεις και αιτήματα σχετικά με τις απώλειες από το ρωσικό εμπάργκο. Τα αποτελέσματα της σύσκεψης θα τεθούν υπόψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιου Καρασμάνη, σε σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο, στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης.

    Σημειώνεται ότι εμπειρογνώμονες ειδικευμένοι στον τομέα της γεωργίας από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν στις 14 Αυγούστου, στις Βρυξέλλες, για να συζητήσουν και να αναλύσουν τις επιπτώσεις που θα έχει η απαγόρευση που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων από τις χώρες τους, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [02] Η Χ. Κλίντον αποστασιοποιείται από την εξωτερική πολιτική του Μπ. Ομπάμα

    Αποστασιοποιούμενη από την εξωτερική πολιτική του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η πρώην επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ και πιθανή υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2016 Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σε μια συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον να μην επέμβει στα πρώτα στάδια του συριακού εμφυλίου πολέμου υπήρξε μια «αποτυχία». Ρεπουμπλικάνοι επικριτές του Ομπάμα και άλλοι έχουν τονίσει ότι δεν έχει αναλάβει επαρκή δράση για να υποστηρίξει τους Σύρους οι οποίοι εξεγέρθηκαν εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Η Συρία σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο εδώ και τρία χρόνια, ο Άσαντ συνεχίζει να βρίσκεται στην εξουσία, ενώ οι τζιχαντιστές κερδίζουν έδαφος από τους πιο μετριοπαθείς αντάρτες, σημειώνουν οι επικριτές του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ.

    «Η αποτυχία να βοηθήσουμε να σχηματιστεί μια αξιόπιστη μάχιμη δύναμη αποτελούμενη από τους ανθρώπους που ξεκίνησαν τις διαδηλώσεις εναντίον του Άσαντ, ισλαμιστές, οπαδοί ενός κοσμικού κράτους, και όλους όσοι ήταν ανάμεσα τους, η αποτυχία αυτή άφησε ένα μεγάλο κενό, το οποίο καλύπτουν τώρα οι τζιχαντιστές», είπε η Χίλαρι Κλίντον στη συνέντευξή της στο περιοδικό The Atlantic. Στην ίδια συνέντευξη, η Κλίντον τάχθηκε σθεναρά υπέρ της στρατιωτικής επιχείρησης την οποία διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και του πρωθυπουργού της χώρας αυτής Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος έχει τεταμένες σχέσεις με τον Ομπάμα.

    [03] Συμμαχία σιιτικών κομμάτων είναι κοντά σε συμφωνία για διορισμό νέου πρωθυπουργού του Ιράκ

    Μια πολιτική συμμαχία που περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα σιιτικά κόμματα του Ιράκ είναι κοντά σε συμφωνία που θα καταστήσει δυνατόν τον διορισμό νέου πρωθυπουργού όπως ανέφερε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής πρόεδρος του ιρακινού κοινοβουλίου, Χάιντερ αλ-Αμπάντι. Τα σιιτικά κόμματα προτείνουν στον νυν πρωθυπουργό Νούρι αλ-Μαλίκι να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μιας τρίτης θητείας ώστε να καταστεί δυνατή η ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα η οποία βρίσκεται υπό την απειλή της σουνιτικής εξέγερσης του Ισλαμικού Κράτους. Το όνομα του αλ-Αμπάντι έχει αναφερθεί ως ένας από τους πιθανούς διαδόχους του αλ-Μαλίκι στην πρωθυπουργία.

    Οι πληροφορίες που δημοσιοποίησε μέσω tweet ο αναπληρωτής πρόεδρος του ιρακινού κοινοβουλίου ήρθαν αφότου αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ειδικές παραστρατιωτικές δυνάμεις και σιίτες πολιτοφύλακες πιστοί στον αλ-Μαλίκι έχουν αναπτυχθεί σε στρατηγικούς τομείς της Βαγδάτης. Νωρίτερα ο Iρακινός πρωθυπουργός μέσω διαγγέλματός του αρνήθηκε να ενδώσει στις πιέσεις για να αποσύρει την υποψηφιότητά του για μια τρίτη θητεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλήρης στήριξη των ΗΠΑ στον Πρόεδρο του Ιράκ

    [04] Πλήρης στήριξη των ΗΠΑ στον Πρόεδρο του Ιράκ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες «υποστηρίζουν πλήρως» τον πρόεδρο του Ιράκ Φαούντ Μασούμ ως εγγυητής του Συντάγματος του Ιράκ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αφότου ο πρωθυπουργός της χώρας Νούρι αλ-Μαλίκι κατηγόρησε τον Ιρακινό Πρόεδρο για παραβίαση του καταστατικού χάρτη του Ιράκ. «Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια για την επίτευξη αποτελεσμάτων μέσω εξαναγκασμού ή χειραγώγησης της συνταγματικής ή δικαστικής διαδικασίας » ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρί Χαρφ σε δήλωσή της. Όπως είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά την κατάσταση στο Ιράκ και είναι σε επαφή με τους ιρακινούς ηγέτες.

    Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι από το βράδυ της Κυριακής ειδικές παραστρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον πρωθυπουργό αλ-Μαλίκι είχαν αναπτυχθεί σε στρατηγικούς τομείς της Βαγδάτης αφότου ο Ιρακινός πρωθυπουργός μέσω διαγγέλματός του αρνήθηκε να ενδώσει στις πιέσεις για να αποσύρει την υποψηφιότητά του για μια τρίτη θητεία.

    [05] Ο Μπαν Κι Mουν χαιρέτισε τη νέα εκεχειρία 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας

    Ο γγ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Mουν καλωσόρισε την Κυριακή τη νέα εκεχειρία 72 ωρών μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, προτρέποντας τις δύο πλευρές να εργαστούν για μια πιο μακροπρόθεσμη εκεχειρία. Η τελευταία κατάπαυση του πυρός ξεκίνησε στις 0:01 τη Δευτέρα μετά από αρκετές ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της βίας που άφησε 1.939 νεκρούς παλαιστίνιους και 67 ισραηλινούς από την αρχή της σύγκρουσης στις 8 Ιουλίου.

    Ο επικεφαλής του ΟΗΕ εξέφρασε την «ισχυρή ελπίδα ότι δίνεται και στα δύο μέρη άλλη μια ευκαιρία για εκεχειρία διαρκείας προς όφελος του άμαχου πληθυσμού και υπάρχει επίσης ένα σημείο εκκίνησης για τις δύο πλευρές να εκφράσουν τα παράπονά τους», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του. Ο γγ του ΟΗΕ «συνεχίζει να παροτρύνει τους πρωταγωνιστές να εργαστούν εποικοδομητικά σε αυτή τη διαδικασία και να αποφευχθεί μια κλιμάκωση που θα οδηγήσει σε μια επιστροφή στη βία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν.

    [06] Ρ.Τ. Ερντογάν: Ας ανοίξουμε μια νέα περίοδο κοινωνικής συμφιλίωσης

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα επιδιώξει να υπάρξει μια περίοδος εθνικής συμφιλίωσης, στην πρώτη του ομιλία ως ο εκλεγμένος Πρόεδρος της χώρας.

    «Το λέω αυτό από την καρδιά μου. Ας ανοίξουμε σήμερα μια νέα περίοδο κοινωνικής συμφιλίωσης και ας αφήσουμε τις διενέξεις του παρελθόντος στην Τουρκία του παρελθόντος», δήλωσε ο Ερντογάν ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του από το μπαλκόνι των κεντρικών γραφείων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) στην Άγκυρα.

    «Κλείσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) μια εποχή και εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή», υποστήριξε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης, υποσχόμενος να είναι «πρόεδρος και των 77 εκατομμυρίων Τούρκων». Ο Ερντογάν κέρδισε χθες Κυριακή από τον πρώτο γύρο τις πρώτες άμεσες προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στη χώρα.

    [07] Αρνητική ως προς τον ιό Έμπολα η ανάλυση δειγμάτων ασθενή στη Σενεγάλη

    Η ανάλυση των δειγμάτων από έναν ασθενή που βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο της περιοχής Ματάμ στη βόρεια Σενεγάλη εξαιτίας συμπτωμάτων αιμορραγικού πυρετού απέκλεισε την πιθανότητα να πάσχει από τον ιό Έμπολα όπως δήλωσε τη Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών πρόληψης της Σενεγάλης.

    Ο ασθενής τέθηκε το Σάββατο σε απομόνωση στο νοσοκομείο της πόλης Ουροσογκουί κοντά στο Ματάμ. Τα δείγματα του εστάλησαν στο Ντακάρ, σε απόσταση περίπου 530 χλμ όπου αναλύθηκαν από το Ινστιτούτο Παστέρ, όπως δήλωσε ο δρ Μαμαντού Ελ Χατζί Ντιαγιέ. «Πήραμε μόνο τα αποτελέσματα των δοκιμών και ο ιός Έμπολα είναι αρνητικός» είπε ο δρ Ντιαγιέ μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο χωρίς όμως να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 August 2014 - 6:30:34 UTC