Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτα μέτρα σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να στηρίξει τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών
  • [02] «Αισιοδοξία για στήριξη από την Κομισιόν στο θέμα του ρωσικού εμπάργκο»
  • [03] Α. Ράσμουσεν: Μεγάλη η πιθανότητα ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία
  • [04] Αμπιντάλ: «Έχω πολλή όρεξη για δουλειά»

  • [01] Έκτακτα μέτρα σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να στηρίξει τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να λάβει έκτακτα μέτρα για να στηρίξει τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών, εν μέσω του σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, μια κατάσταση που επιδεινώθηκε περαιτέρω από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το εμπάργκο που κήρυξε η Ρωσία στα ευρωπαϊκά αγροδιατροφικά προϊόντα.

    "Κατόπιν της πρόσφατης μείωσης των τιμών στις αγορές για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, απαιτείται κατεπειγόντως η ανάληψη δράσης (. . .). Προτείνω σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει άμεσα μέτρα με αναδρομική ισχύ, με στόχο να περιοριστεί η προσφορά και να ευνοηθεί η ζήτηση" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ντατσιάν Τσόλος.

    Μεταξύ των μέτρων που προτείνονται είναι να αυξηθεί από το 5% στο 10% το ποσοστό των φρούτων που επιτρέπεται να αποσυρθούν από την αγορά και να διανεμηθούν δωρεάν. Σύμφωνα με την Επιτροπή, θα ληφθούν επίσης έκτακτα μέτρα για να στηριχθούν οι μεμονωμένοι παραγωγοί.

    Η επίσημη απόφαση θα ληφθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, όμως θα έχει αναδρομική ισχύ από σήμερα.

    [02] «Αισιοδοξία για στήριξη από την Κομισιόν στο θέμα του ρωσικού εμπάργκο»

    Κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας επικρατεί στο υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τις επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο στα ευρωπαϊκά - και μεταξύ αυτών και στα ελληνικά - αγροτικά προϊόντα.Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, εξετάστηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις ελληνικές εξαγωγές μετά το ρωσικό εμπάργκο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι προς το παρόν το πρόβλημα φαίνεται να είναι περιορισμένο, υπό την έννοια ότι ο μεγαλύτερος όγκος των ελληνικών αγροτικών εξαγωγών έχει ήδη προωθηθεί προς τη Ρωσία. Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις που εκφράστηκαν, η ζημιά «δεν φαίνεται να είναι πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ» και μέχρι στιγμής υπάρχουν επιστροφές δέκα φορτηγών. Αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες επιστροφές, αλλά στο ΥΠΕΞ θεωρούν ότι είναι «σε λελογισμένα επίπεδα».

    «Η λογική που θα κινηθεί το Υπουργείο Εξωτερικών είναι μια λογική αντιστάθμισης», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών, που συμμετείχε στη σύσκεψη, ενώ συνεργάτες του υπουργού αναφέρουν ότι «η λογική αντιστάθμισης θα περιλαμβάνει ένα μπουκέτο πραγμάτων».Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα γίνουν ενέργειες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης το επόμενο χρονικό διάστημα, όπου θα επιδιωχθεί η εξασφάλιση αποζημιώσεων, ενώ «σε εθνικό επίπεδο κινητοποιούμαστε για να βρούμε εναλλακτικές λύσεις». Οι λύσεις αυτές εκτιμάται ότι θα είναι η προώθηση των φορτίων σε εναλλακτικές αγορές, καθώς και η απορρόφησή τους από την ελληνική αγορά.

    Σε δηλώσεις του ο Δημ. Κούρκουλας εξέφρασε την αισιοδοξία του για στήριξη από την Ευρώπη στους αγρότες που πλήττονται.

    [03] Α. Ράσμουσεν: Μεγάλη η πιθανότητα ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία

    Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα πως θεωρεί ότι υπάρχει «υψηλή πιθανότητα» η Ρωσία να προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία, οι δυνάμεις της οποίας λένε ότι σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Ντονέτσκ, το ένα από τα δύο προπύργια των φιλορώσων αυτονομιστών.

    Το Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται στο «τελικό στάδιο» των επιχειρήσεων για την ανάκτηση του ελέγχου του Ντονέτσκ, της μεγαλύτερης πόλης υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών. Η μάχη για την βιομηχανική μητρόπολη που πριν από το ξέσπασμα της σύρραξης είχε σχεδόν 1 εκατ. κατοίκους ίσως αποτελέσει σημείο καμπής στον πόλεμο που έχει προκαλέσει τη σοβαρότερη σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

    Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους ανεπηρέαστες από την παρουσία -σύμφωνα με το NATO- περίπου 20.000 Ρώσων στρατιωτικών στα σύνορα, που θα μπορούσαν να εξαπολύσουν μια χερσαία εισβολή.

    [04] Αμπιντάλ: «Έχω πολλή όρεξη για δουλειά»

    Χαρούμενος για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, αλλά και... πεινασμένος για τίτλους δήλωσε ο Ερίκ Αμπιντάλ στη διάρκεια της παρουσίασής του από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Ο 34χρονος Γάλλος αμυντικός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι κορεσμένος και πως έχει πολλή όρεξη για δουλειά, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να συμβάλει με την εμπειρία του, προκειμένου οι Πειραιώτες να κατακτήσουν κι άλλα τρόπαια. «Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Η ομάδα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του ποδοσφαίρου. Θέλω να βοηθήσω με την εμπειρία μου, τις γνώσεις και να συμβάλλω από την πλευρά μου προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Μαρινάκη. Θα δώσω τα πάντα και θα ιδρώσω την φανέλα» είπε αρχικά ο Αμπιντάλ και συνέχισε αναφερόμενος στο μεθαυριανό φιλικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στη UNICEF: «Είμαι διπλά χαρούμενος που η UNICEF έχει στο επίκεντρό της τα παιδιά και που βρίσκομαι μετά την Μπαρτσελόνα σε μια ακόμη ομάδα που έχει αυτή την φιλανθρωπική δράση».

    Σε ό,τι αφορά τους στόχους του με τον Ολυμπιακό, δεδομένου ότι έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια στην καριέρα του, υπογράμμισε: «Έχω κερδίσει πολλά τρόπαια, αλλά και εδώ θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Είμαι 34 ετών και έχω ακόμη πολλή όρεξη για δουλειά. Δεν είμαι κορεσμένος. Πιστέψτε με, όταν σταματήσω να έχω όρεξη θα εγκαταλείψω την ενεργό δράση, αλλά αυτό δεν ισχύει τώρα. Θέλω να βάλω το δικό μου λιθαράκι και ξέρω ότι είμαστε νέα ομάδα, αλλά θέλω να συμβάλω με την εμπειρία μου. Πάντα ψάχνω τη νίκη, είμαι επαγγελματίας, μου αρέσει η δουλειά μου, αλλά έχω πολλή όρεξη για δουλειά. Θα αποσυρθώ όταν δεν έχω όρεξη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 August 2014 - 16:30:21 UTC