Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μείωση παραγωγής αλλά και ζημιών στην ελληνική βιομηχανία ενδυμάτων
  • [02] Οι ΗΠΑ θέλουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ιράκ, δήλωσαν Κέρι και Χέιγκελ
  • [03] Στην Aρχαία Αμφίπολη ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς

  • [01] Μείωση παραγωγής αλλά και ζημιών στην ελληνική βιομηχανία ενδυμάτων

    Μειωμένη παραγωγή και πωλήσεις καταγράφει εφέτος η ελληνική βιομηχανία ενδυμάτων, η οποία το 2013, σε συνθήκες επιβράδυνσης της παρατεταμένης τα τελευταία χρόνια πτώσης των παραγωγικών μεγεθών της, βελτίωσε σημαντικά την αποδοτικότητά της. Ο κλάδος κατέγραψε μειωμένη παραγωγική δραστηριότητα το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ποσοστιαία μεταβολή του όγκου της παραγωγής του κατά το τρέχον έτος, ανά μήνα και συνολικά κατά το πεντάμηνο, έχει ως εξής: -11,0% τον Ιανουάριο (+19,9% τον ίδιο μήνα του 2013), -6,8% τον Φεβρουάριο (+18,5%), -7,6% τον Μάρτιο (-11,6%), -2,5% τον Απρίλιο (+0,2%), -11,9% τον Μάιο (+1,7%) και συνολικά -7,9% το πεντάμηνο (+3,9%).

    Ο κλάδος της παραγωγής ενδυμάτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα 177 εταιρειών του όπως αυτά παρουσιάζονται από το www.inr.gr, εμφάνισε το 2013, σε σύγκριση με το 2012, βελτιωμένα κατά 35% κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της τάξεως των 54,6 εκατ. ευρώ, ίσα προς το 7,8% των συνολικών εσόδων του (5,9% το 2012), σε συνθήκες αύξησης των εσόδων του κατά 2% και βελτίωσης του μεικτού περιθωρίου κέρδους του κατά 1,9 εκατοστιαία μονάδα (27,1% το 2013, από 25,2% το 2012).

    [02] Οι ΗΠΑ θέλουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ιράκ, δήλωσαν Κέρι και Χέιγκελ

    Οι ΗΠΑ θέλουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ιράκ, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τη διεύρυνση της πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειάς τους, δήλωσαν σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, που επισκέπτονται το Σίδνεϊ. Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Χέιγκελ επιβεβαίωσε εξάλλου πως η Ουάσινγκτον παραδίδει όπλα, μέσω της ιρακινής κυβέρνησης, στους Κούρδους που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Ο Κέρι απέκλεισε πάντως κάθε ενδεχόμενο να αποσταλούν χερσαία στρατεύματα των ΗΠΑ.

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ακόμη πως, παρόλο που οι ΗΠΑ δεν έχουν αμφιβολία πως η Πτήση MH17 καταρρίφθηκε από φιλορώσους αντάρτες στην Ουκρανία, είναι ανάγκη να διεξαχθεί πλήρης έρευνα για να νομιμοποιηθούν «οποιαδήποτε μέτρα πάρουμε στη συνέχεια». «Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να μπορέσουμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες να βρούμε ένα τρόπο για να μπορέσουν ο (ουκρανός) Πρόεδρος Ποροσένκο και η Ουκρανία να δουλέψουν με τη Ρωσία» είπε ο Κέρι στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Σίδνεϊ.

    [03] Στην Aρχαία Αμφίπολη ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς

    Στην Αρχαία Αμφίπολη βρίσκεται ήδη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμάρας, όπως επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Αμφίπολης Γιώργος Βογιατζής. Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία και τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, βρίσκεται στον λόφο Καστά και ξεναγείται στον χώρο της εξελισσόμενης αρχαιολογικής ανασκαφής.

    Σημειώνεται ότι, οι ανασκαφές που διεξάγονται στον μοναδικό μνημειακό περίβολο του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη, εικάζεται ότι βρίσκονται κοντά στην αποκάλυψη ενός σημαντικού τάφου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία -που παρουσιάστηκαν από την προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη, τον περασμένο Μάρτιο, στην 27η αρχαιολογική επιστημονική συνάντηση- τα δύο τελευταία έτη, κατά τη διεξαγωγή των ανασκαφών στον λόφο Καστά, αποκαλύπτεται ένας μοναδικός ταφικός περίβολος στον κόσμο, λόγω του μεγέθους του, που αγγίζει τα πεντακόσια περίπου μέτρα, με ακριβείς αναλογίες ύψους τριών μέτρων και συνολικού μήκους 497 μέτρων, που χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αι. π.Χ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 August 2014 - 8:30:20 UTC