Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξάνονται οι θεσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • [02] Ελεύθεροι, ο χειριστής του ταχύπλοου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, για τον θάνατο του 10χρονου
  • [03] Πληρώθηκαν 112 θέσεις γιατρών σε όλη τη χώρα
  • [04] Νέο ατύχημα με ανθρακωρύχους στην Τουρκία
  • [05] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο, κατά τη δεύτερη ημέρα της 72ωρης εκεχειρίας στη Γάζα
  • [06] Τρίδυμα πάντα παρουσιάστηκαν σε ζωολογικό πάρκο της Κίνας, γεγονός που θεωρείται θαύμα
  • [07] Ο ΠΟΥ, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης με τον ιό Έμπολα, εγκρίνει τη χορήγηση πειραματικών φαρμάκων

  • [01] Αυξάνονται οι θεσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Θα διατεθούν 200.000.000 ευρώ (40 εκατ. περισσότερα από το αρχικό ποσό) για 89.000 θέσεις (από 68.000 που ήταν πέρυσι) για παιδιά σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

    Αυτό γνωστοποίησε με δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Αταγωνιστικότητας, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, σχετικά με την εξασφάλιση χρηματοδότησης όλων των διαθέσιμων θέσεων για παιδιά σε δημοτικούς - ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.Ο υφυπουργός δήλωσε ότι εξασφαλίστηκε η σχετική χρηματοδοτική κάλυψη με την συνεργασία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου και του προέδρου της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη.

    [02] Ελεύθεροι, ο χειριστής του ταχύπλοου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, για τον θάνατο του 10χρονου

    Ελεύθεροι αφέθηκαν το μεσημέρι με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου, τα δύο άτομα - ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών και ο χειριστής του ταχύπλοου - για τη χθεσινή τραγωδία που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου, όπου ένας 10χρονος ανήλικος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια θαλάσσιου φουσκωτού παιχνιδιού. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στη Σύρο και ζήτησε από τη λιμενική αρχή Μυκόνου να συνεχισθεί η προανάκριση για την υπόθεση και αφού ολοκληρωθεί θα ορισθεί τακτική δικάσιμος. Η σορός του άτυχου παιδιού αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα στο νοσοκομείο Σύρου για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

    [03] Πληρώθηκαν 112 θέσεις γιατρών σε όλη τη χώρα

    Καλύτερες υπηρεσίας υγείας για τους πολίτες σε αρκετές περιοχές της χώρας, επιδιώκει το υπουργείο Υγείας μετά την πλήρωση θέσεων νοσοκομειακών μονάδων με επικουρικούς ιατρούς. Σήμερα έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία πλήρωσης θέσεων 112 επικουρικών γιατρών, οι οποίες είχαν προκηρυχθεί με υπουργική απόφαση, για την κάλυψη των αναγκών συγκεκριμένων δομών υγείας. Το σύνολο των θέσεων θα καλύψει ανάγκες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα, το Ηράκλειο Κρήτης, την Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

    [04] Νέο ατύχημα με ανθρακωρύχους στην Τουρκία

    Εννέα ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν σήμερα όταν υποχώρησε μια στοά στο ορυχείο όπου δούλευαν στην πόλη Ζονγκουλντάκ, στις ακτές της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα. Οι εργάτες είναι ζωντανοί, σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε επαφή μαζί τους και ελπίζουν να τους βγάλουν αργότερα εντός της ημέρας, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Τον Μάιο ένα δυστύχημα σε ένα ανθρακωρυχείο στην πόλη Σόμα στη δυτική Τουρκία στοίχισε τη ζωή σε 301 ανθρώπους και προκάλεσε έντονες επικρίσεις έναντι της κυβέρνησης διότι δεν προώθησε μέτρα εργασιακής ασφάλειας.

    [05] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο, κατά τη δεύτερη ημέρα της 72ωρης εκεχειρίας στη Γάζα

    Ισραηλινοί και παλαιστίνιοι διαπραγματευτές επανέλαβαν σήμερα τις συνομιλίες που διεξάγονται με την παρεμβολή των Αιγυπτίων στο Κάιρο σήμερα, δεύτερη ημέρα της τριήμερης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας. Χθες, οι δύο διαπραγματευτικές ομάδες διεξήγαγαν ενιάωρες διαπραγματεύσεις χωρίς να συναντηθούν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την παλαιστινιακή πλευρά, οι Ισραηλινοί επιδιώκουν την παράταση της 72ωρης εκεχειρίας, όμως Παλαιστίνιοι και Αιγύπτιοι επιδιώκουν την επίτευξη συμφωνίας πριν από τη λήξη της ισχύος της εκεχειρίας αύριο τα μεσάνυκτα. Στο πλαίσιο της άσκησης πίεσης, αξιωματούχος της Χαμάς στο Κάιρο απείλησε σήμερα ότι η οργάνωση δεν θα παρατείνει τη σημερινή εκεχειρία πέραν των 72 ωρών. Οι διαπραγματευτές κάνουν ασκήσεις ισορροπίας επί μίας διατύπωσης η οποία θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις και των δύο πλευρών: ασφάλεια, για το Ισραήλ, άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, για τους Παλαιστίνιους.

    [06] Τρίδυμα πάντα παρουσιάστηκαν σε ζωολογικό πάρκο της Κίνας, γεγονός που θεωρείται θαύμα

    Το Σαφάρι Παρκ του Σιμελόνγκ στην Καντόνα παρουσίασε σήμερα τα τρίδυμα πάντα που γεννήθηκαν στις 29 Ιουλίου, γεγονός που θεωρείται θαύμα, δεδομένης της δυσκολίας αναπαραγωγής του είδους. «Είναι τα πρώτα τρίδυμα πάντα που γεννήθηκαν σε συνθήκες αιχμαλωσίας και επέζησαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ζωολογικού πάρκου. Τα τρία μικρά τοποθετήθηκαν αρχικά σε θερμοκοιτίδα και στη συνέχεια παραδόθηκαν στη μητέρα τους για να τα θηλάσει. «Αυτά τα τρίδυμα είναι το νέο θαύμα του κόσμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπενθυμίζει πόσο υψηλά είναι τα ποσοστά θνησιμότητας των νεογέννητων πάντα. Ωστόσο, εκπρόσωπος του φυσικού καταφυγίου του Ουολόνγκ προειδοποιεί ότι είναι πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς. «Θα μπορούμε να πούμε ότι επέζησαν, όταν θα έχουν φθάσει στην ηλικία των 6 μηνών» εξηγεί.

    [07] Ο ΠΟΥ, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης με τον ιό Έμπολα, εγκρίνει τη χορήγηση πειραματικών φαρμάκων

    Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έκρινε σήμερα ότι είναι ιατρικά δεοντολογικό να χορηγούνται μη εγκεκριμένα φάρμακα ή εμβόλια, άγνωστης μέχρι στιγμής αποτελεσματικότητας και ενδεχόμενων παρενεργειών, για την πειραματική θεραπεία ή πρόληψη της θανατηφόρου επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι υπάρχει η ηθική υποχρέωση για την αξιολόγηση των πειραματικών αυτών φαρμάκων και εμβολίων με τις καλύτερες δυνατές κλινικές δοκιμές δεδομένων των συνθηκών. Η χορήγησή τους όμως απαιτεί την "εν επιγνώσει συναίνεση, την ελευθερία της επιλογής, την τήρηση του απορρήτου, τον σεβασμό για τον άνθρωπο, τη διατήρηση της αξιοπρέπειας και τη συμμετοχή της κοινότητας", επισημαίνει ο ΠΟΥ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 August 2014 - 12:30:28 UTC