Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η οχηματοπομπή με τη βοήθεια θα τεθεί υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού μόλις μπει στην ουκρανική επικράτεια»
  • [02] Πούτιν και Σίσι συζήτησαν για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου
  • [03] Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιράκ

  • [01] «Η οχηματοπομπή με τη βοήθεια θα τεθεί υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού μόλις μπει στην ουκρανική επικράτεια»

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επανέλαβε σήμερα ότι η οχηματοπομπή των 262 φορτηγών -κατά τον επίσημο αριθμό- που κατευθύνεται στην ανατολική Ουκρανία μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια θα περάσει τα σύνορα μόνον υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού και πληρώντας τους όρους που έχει θέσει το Κίεβο.

    «Αφού περάσει τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, η οχηματοπομπή θα τεθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    Ένα στέλεχος της κυβέρνησης της Ουκρανίας είπε νωρίτερα σήμερα ότι η βοήθεια θα εκφορτωθεί από τα ρωσικά φορτηγά και θα μεταφερθεί από τα στελέχη της ΔΕΕΣ με άλλα οχήματα. Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ δεν έκανε πάντως καμιά αναφορά σε αυτόν τον όρο.

    Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η οχηματοπομπή με τη βοήθεια αναχώρησε από μια τοποθεσία κοντά στη Μόσχα και θα χρειαστεί περίπου 2 ημέρες για να καλύψει τα 1.000 χλμ. ως τα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία.

    «Η ρωσική πλευρά σεβάστηκε τις επιθυμίες της ουκρανικής πλευράς σε ό,τι αφορά το δρομολόγιο της οχηματοπομπής, την επιθεώρηση των φορτίων και τους άλλους όρους διεξαγωγής της επιχείρησης» αποστολής της βοήθειας, εκτίμησε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

    [02] Πούτιν και Σίσι συζήτησαν για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

    Η Ρωσία θα αυξήσει τις εξαγωγές σίτου στην Αίγυπτο και τις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων από τη χώρα αυτή, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι σήμερα, καθώς η Μόσχα και το Κάιρο εξετάζουν την προοπτική μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

    Η εξέλιξη σημειώνεται καθώς το Κρεμλίνο αναζητεί νέες πηγές προμηθειών, καθώς απαγόρευσε τις περισσότερες εισαγωγές τροφίμων από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία την περασμένη εβδομάδα, σε αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις οι οποίες επεβλήθησαν στη Ρωσική Ομοσπονδία εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

    «Η Αίγυπτος έχει ήδη αυξήσει τις (αγροδιατροφικές) προμήθειες στην αγορά μας κατά 30% (και) είναι έτοιμη να (τις) αυξήσει κατά ακόμη 30% στο εγγύς μέλλον» επισήμανε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

    Ο Πούτιν και ο Σίσι συζήτησαν επίσης σήμερα για το ενδεχόμενο να υπάρξει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Τελωνειακή Ένωση Ρωσίας - Λευκορωσίας - Καζακστάν, ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί με κορυφαίους αξιωματούχους ασφαλείας αύριο Τετάρτη και να απευθυνθεί σε μέλη της κυβέρνησής του και του ρωσικού κοινοβουλίου τα οποία θα τον συνοδεύσουν σε μια επίσκεψή του στην Κριμαία την Πέμπτη, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

    [03] Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιράκ

    Ένας Ιρακινός πιλότος σκοτώθηκε και μία βουλευτής τραυματίστηκε όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στους εκτοπισμένους, συνετρίβη στο βόρειο Ιράκ.

    Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση του Ιράκ, το κανάλι Iraqiya, που επικαλείται ως πηγή τον εκπρόσωπο των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων Κάσεμ Άτα, το ελικόπτερο MI17 συνετρίβη λόγω τεχνικού προβλήματος στην οροσειρά Σίντζαρ. Στην περιοχή αυτή έχουν παγιδευτεί χιλιάδες άνθρωποι, μέλη της θρησκευτικής μειονότητας Γεζίντι, που εγκατέλειψαν τις εστίες τους προσπαθώντας να ξεφύγουν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους, η τραυματισμένη βουλευτής ανήκει και αυτή στην κοινότητα των Γεζίντι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 August 2014 - 18:30:27 UTC