Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια ενόψει Δεκαπενταύγουστου
  • [02] Αναχαίτιση στις τιμές των ακινήτων βλέπει η Alpha Bank
  • [03] Σεισμός 5,8 βαθμών στο Μεξικό
  • [04] Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια του Μουσείου Φαλτάιτς
  • [05] Ξεπεράστηκε το συμβολικό όριο των 10 εκατ. βιντεοπαιχνιδιών PlayStation 4
  • [06] «Στον καύσωνα απαιτούνται πολλά υγρά και περισσότερο αλάτι»

  • [01] Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια ενόψει Δεκαπενταύγουστου

    Αυξημένη αναμένεται σήμερα και αύριο η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενόψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου την Παρασκευή. Η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με προορισμό τις Κυκλάδες αγγίζουν το 80% με 100%, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και τα δρομολόγια για την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα αλλά και για τον Αργοσαρωνικό.

    Το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών. Επίσης, το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά συνιστά στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν και δεν έχουν βγάλει εισιτήριο, πριν κατέβουν στο λιμάνι, για να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους πρακτορεία για τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων που είναι πλέον ηλεκτρονικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιστροφή πινακίδων από σήμερα

    [02] Αναχαίτιση στις τιμές των ακινήτων βλέπει η Alpha Bank

    «Η πτώση των τιμών των κατοικιών αναμένεται να περισταλεί περαιτέρω, το 2014. Η ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων αναμένεται με σχετική καθυστέρηση, καθώς πρωτίστως εξαρτάται από την εξομάλυνση του καθεστώτος φορολογίας των ακινήτων, καθώς και από την αποκατάσταση συνθηκών πραγματικής εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας, για σταθερή ενίσχυση του εισοδήματος των νοικοκυριών και για τη σημαντική αύξηση της σταθερής απασχόλησης» εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

    «Συνολικά, η σημαντική επιβράδυνση της τάσης πτώσης των τιμών των διαμερισμάτων στο πρώτο εξάμηνο του 2014, σηματοδοτεί και την επιβράδυνση της πτώσης τους το 2014 ως σύνολο περί το -6,3% και ενισχύονται σημαντικά οι προοπτικές για σταθεροποίηση των τιμών των διαμερισμάτων από το 2015, ιδιαίτερα αν επαληθευτεί η πρόβλεψη για αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 2,9% το 2015.

    [03] Σεισμός 5,8 βαθμών στο Μεξικό

    Σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών έπληξε την πολιτεία Οαχάκα στο νοτιοδυτικό Μεξικό, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε 16 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Πινοτέπα Νασιονάλ σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

    [04] Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια του Μουσείου Φαλτάιτς

    Δυο ευχάριστες ειδήσεις, για το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς, αλλά και για το νησί της Σκύρου, «έβγαλαν» οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια λειτουργίας του μουσείου, που πραγματοποιήθηκαν στις 27 Ιουλίου και 2 Αυγούστου στη Σκύρο. Στην πρώτη βραδιά των εκδηλώσεων, που ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την ίδρυση του μουσείου, η σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, Βιργινία Ματσέλη, πρότεινε τη μεταφορά των επετειακών εκδηλώσεων στην Αθήνα, αλλά και την πραγματοποίηση μιας ακόμα εκδήλωσης αφιερωμένης Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, το αρχείο του οποίου φυλάσσεται και εκτίθεται στο μουσείο Φαλτάιτς.

    Παράλληλα, η διευθύντρια του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης, Έλενα Μελίδη, ανακοίνωσε πως στο νέο κτίριο του μουσείου, που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Μοναστηράκι, θα υπάρξει χώρος ειδικά αφιερωμένος στη λαογραφική παράδοση της Σκύρου.

    [05] Ξεπεράστηκε το συμβολικό όριο των 10 εκατ. βιντεοπαιχνιδιών PlayStation 4

    Ο γίγαντας των ηλεκτρονικών ειδών η ιαπωνική εταιρεία Sony ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών σαλονιού PlayStation 4 (PS4) σε όλο τον κόσμο από την ημέρα κυκλοφορίας τους στα μέσα Νοεμβρίου του 2013. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου ώθηση στην ιστορία του PlayStation που θεωρείται η ναυαρχίδα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών της Sony.

    Αυτό το καθαρά συμβολικό όριο ξεπεράστηκε στις 10 Αυγούστου, δηλαδή σε λιγότερο από εννέα μήνες, από την ημέρα που το νέο "μηχάνημα" άρχισε να διατίθεται στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Το PlayStation 4 άρχισε να διατίθεται στις 15 Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις 29 του ίδιου μήνα στην Ευρώπη και σε περιοχές της Ασία. Στην Ιαπωνία βγήκε προς πώληση στις 22 Φεβρουαρίου.

    [06] «Στον καύσωνα απαιτούνται πολλά υγρά και περισσότερο αλάτι»

    Απορρύθμιση στο καρδιαγγειακό και θερμορυθμιστικό σύστημα του οργανισμού προκαλούν οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με ευρείας χρήσεις φάρμακα για την καρδιά, την πίεση, τη διούρηση και την ψυχική υγεία, υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενόψει του καύσωνα, ο διακεκριμένος παθολόγος - υπερτασιολόγος Φάνης Δρόσος. Ο κ. Δρόσος, με 30χρονη κλινική εμπειρία ως διευθυντής στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνιστά μεγάλη προσοχή στα ευπαθή άτομα, μείωση των δραστηριοτήτων τους, παραμονή στο σπίτι «ει δυνατόν με κλιματισμό και υπό αυτές τις συνθήκες να μην μένουν μόνοι τους οι ηλικιωμένοι».

    Ιδιαίτερη προσοχή εφιστά σε όσους παίρνουν φάρμακα για την καρδιά και την υπέρταση «διότι έχουν μεγάλη αποβολή ιδρώτα και η μείωση των υγρών του οργανισμού υποκρύπτει τον κίνδυνο θρομβώσεων. Επίσης, κάποιοι εξ αυτών ίσως χρειαστεί να μειώσουν τα χάπια για την υπέρταση επειδή τα περισσότερα δημιουργούν αγγειοδιαστολή με ενδεχόμενη μείωση της πίεσης. Ακόμη, πρέπει να προσέχουν όσοι παίρνουν ηρεμιστικά, διότι τα φάρμακα αυτά επηρεάζουν πολύ το θερμορυθμιστικό κέντρο του εγκεφάλου και στον μεγάλο καύσωνα του 2007 είχαμε πολλές απώλειες ανθρώπων και νεαρών ατόμων που έπαιρναν ψυχοφάρμακα. Επίσης, απαιτείται υψηλή προσοχή σε όσους παίρνουν διουρητικά, διότι υπάρχει μεγάλη απώλεια υγρών και με την επιβάρυνση των φαρμάκων αυτών απορρυθμίζεται τελείως το καρδιαγγειακό σύστημα και η υπέρταση τους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 August 2014 - 8:30:21 UTC