Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πολιτική ευθύνη για το «χτύπημα» στην ΤτΕ, αναλαμβάνει ο Ν. Μαζιώτης
  • [02] Περισυνελέγησαν 65 παράτυποι μετανάστες σε Σάμο και Αγαθονήσι
  • [03] Κορυφώνεται, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, η κίνηση στα λιμάνια
  • [04] Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας ενόψει του Δεκαπενταύγουστου
  • [05] Η Β. Κορέα εκτόξευσε τρεις πυραύλους, ενώ έφτανε στη Ν. Κορέα ο πάπας
  • [06] Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα μετά την παράταση της εκεχειρίας
  • [07] Σε «κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης» η Γουινέα λόγω Έμπολα

  • [01] Την πολιτική ευθύνη για το «χτύπημα» στην ΤτΕ, αναλαμβάνει ο Ν. Μαζιώτης

    «Παρά τις απώλειες ο αγώνας συνεχίζεται» λέει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το «χτύπημα» στο κτίριο της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής, «όπου στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα», τον Απρίλιο του 2014.

    Υπεραμύνεται του ένοπλου αγώνα, λέει πως είχε πάντα υπόψη του ότι το αντίτιμο των επιλογών του είναι «η πολύχρονη βαριά καταδίκη στη φυλακή» και σημειώνει πως σημαντικό ρόλο για την επιλογή του ιδίου και της επικηρυγμένης συντρόφου του, Πόλας Ρούπα, να περάσουν στην παρανομία, ήταν ότι ήθελαν να μεγαλώσουν το παιδί τους, χωρίς να τους βλέπει πίσω από τα σίδερα.

    Εκφράζει λύπη για τους τραυματισμούς των πολιτών, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στο Μοναστηράκι, υποστηρίζοντας πως «έγιναν από θραύσματα και όχι από τις βολίδες του όπλου».

    Τέλος, σημειώνει: «Όποιος νομίζει ότι είναι αγωνιστής ή αναρχικός και θεωρεί ότι πρέπει να δρα στα όρια της νομιμότητας, καλύτερα να ενταχθεί σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, να ενταχθεί στο σύστημα και να μην το παίζει αγωνιστής, επαναστάτης ή αναρχικός».

    [02] Περισυνελέγησαν 65 παράτυποι μετανάστες σε Σάμο και Αγαθονήσι

    Στη περισυλλογή και διάσωση συνολικά 65 παράτυπων μεταναστών σε Σάμο και Αγαθονήσι, προχώρησε τις πρωϊνές ώρες το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή. Στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Πράσσο Σάμου, εντοπίστηκαν σε φουσκωτή λέμβο 31 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι στη θέα του πλωτού του λιμενικού έσκισαν τη λέμβο. Περισυνελέγησαν σώοι και μεταφέρθηκαν στο Βαθύ.

    Επίσης, 34 παράτυποι μετανάστες διεσώθησαν από σκάφος του λιμενικού 2,5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Αγαθονησίου. Κάποιοι από αυτούς επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, η οποία ήταν σκισμένη και έβαζε νερά, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν ήδη πέσει στη θάλασσα. Όλοι τους περισυνελέγησαν σώοι και μεταφέρθηκαν στον λιμενικό σταθμό του Αγαθονησίου.

    [03] Κορυφώνεται, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, η κίνηση στα λιμάνια

    Κορυφώνεται η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, σήμερα, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου και η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για πολλούς προορισμούς αγγίζει και το 100%. Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς, ενώ καλό είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

    Οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν και δεν έχουν εκδόσει εισιτήριο, πριν κατέβουν στο λιμάνι και προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία τους, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους πρακτορεία για τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων.

    Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 21 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά 32 για τον Αργοσαρωνικό, 13 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

    Διαβάστε επίσης:

    Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

    [04] Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

    Αυξημένα είναι τα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας.

    Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό με αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

    Επισημαίνεται ότι καθ? όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου.

    Εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, ισχύει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

    1. Την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 από ώρα 16:00 έως 22:00 και την Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014 από ώρα 08:00 έως 13:00 θα ισχύσουν για το ρεύμα εξόδου οι απαγορεύσεις:

    α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

    β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

    γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

    δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών ? Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

    2. Την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 15:00 έως 22:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

    α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

    β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι). Από την κάτω διάβαση περιοχή Σκοτίνα Πιερίας (χ.θ. 410) μέχρι και τη Λάρισα (χ.θ. 65+400), οι απαγορεύσεις θα έχουν ισχύ από ώρα 16:00 έως 23:00.

    γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

    δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών ? Θεσσαλονίκης.

    [05] Η Β. Κορέα εκτόξευσε τρεις πυραύλους, ενώ έφτανε στη Ν. Κορέα ο πάπας

    Στην εκτόξευση τριών πυραύλων μικρού βεληνεκούς προχώρησε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ανοικτά της ανατολικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου την Πέμπτη, λίγο πριν φτάσει στη Σεούλ για πενθήμερη επίσκεψη ο πάπας Φραγκίσκος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας. Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από πολλαπλούς εκτοξευτήρες στο λιμάνι της πόλης Γονσάν της Βόρειας Κορέας και έπεσαν σε θαλάσσια περιοχή σε βάθος 220 χιλιομέτρων απο τον χώρο εκτόξευσης σε ένα σημείο στα ανατολικά της χερσονήσου της Κορέας, δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στη Σεούλ.

    Ο τελευταίος πύραυλος εξαπολύθηκε μόλις 35 λεπτά πριν το παπικό αεροσκάφος με τον Φραγκίσκο προσγειωθεί σε μια αεροπορική βάση στη Σεούλ, όπου ο ποντίφικας ξεκίνησε πενθήμερη επίσκεψη στη Νότια Κορέα. Οι νέες εκτοξεύσεις πύραυλων από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έγιναν ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα προγραμματίζουν να ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα στρατιωτικές ασκήσεις. Η Σεούλ και η Ουάσινγκτον λένε ότι οι ασκήσεις είναι αμυντικού χαρακτήρα, αλλά η Βόρεια Κορέα διαμαρτύρεται τακτικά για αυτές τις στρατιωτικές ασκήσεις τις οποίες πολλάκις έχει χαρακτηρίσει πρόβα πολέμου.

    [06] Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα μετά την παράταση της εκεχειρίας

    Ισραηλινά αεροσκάφη επιχείρησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη αμέσως μετά την έναρξη ισχύος της νέας πενθήμερης εκεχειρίας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μια πηγή του παλαιστινιακού υπουργείο Εσωτερικών. Οι νέες αεροπορικές επιδρομές έγιναν σε αντίποινα για την εκτόξευση έξι ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος από θέσεις εντός του παλαιστινιακού θύλακα όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

    Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβιάζει την εκεχειρία

    Ένας αξιωματούχος της Χαμάς τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, κατηγόρησε το Ισραήλ για παραβίαση της πρόσφατα συμφωνηθείσας παράταση της εκεχειρίας, με στόχο την εξασφάλιση μιας διαρκούς ανακωχής και τον τερματισμό των αιματηρών εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας.

    [07] Σε «κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης» η Γουινέα λόγω Έμπολα

    Ο Πρόεδρος της Γουινέας Αλφά Κοντέ ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι θέτει τη χώρα σε «κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» εξαιτίας της επιδημίας αιμορραγικού πυρετού Έμπολα που πλήττει τη Γουινέα καθώς και πολλές ακόμη περιοχές της δυτικής Αφρικής.

    Η κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης έχει άμεση ισχύ από τις 13 Αυγούστου, ενώ ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Γουινέας ανακοίνωσε και μια σειρά από άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της θανατηφόρου νόσου που έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους σε πολλές χώρες της δυτικής Αφρικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 August 2014 - 6:30:22 UTC