Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο
  • [02] Mε κατάνυξη ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Σουμελά
  • [03] Επί ποδός οι Ουκρανοί για την επιθεώρηση του ρωσικού κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια
  • [04] «SOS» από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τον Έμπολα

  • [01] Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο

    Προειδοποίηση σχετικά με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε σειρά περιοχών της χώρας, αύριο Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, εξέδωσε πριν λίγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

    Περιφερειακές Ενότητες Ιονίων Νήσων: Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα,

    Περιφερειακή Ενότητα Χανίων,

    Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας,

    Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας,

    Νήσος Κύθηρα.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

    Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

    [02] Mε κατάνυξη ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Σουμελά

    Εκατοντάδες προσκυνητές ανταποκρίθηκαν και φέτος στη πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για να εορτάσουν στην ιστορική Μονή Σουμελά στην Τραπεζούντα την επέτειο της Κοίμησις της Θεοτόκου.

    Η θεία λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με συλείτουργους τους Επισκόπους Δέρβης, Ιεζεκιήλ (βοηθό του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας) και Σιεμιατίτσε Γεώργιο (Ιεράρχη της Εκκλησίας Πολωνίας).

    «Για τους χριστιανούς, (η Μονή Σουμελά) δεν έπαψε ποτέ να είναι οίκος και Θεού και πύλη του ουρανού. Γι αυτό και ελκύει δια μέσου των αιώνων, πιστούς εκ θαλάσσης και λίβα και από ανατολάς. Γι αυτό είμαστε και εμείς σήμερα στις Αγιασμένες αυλές της. Και ας μην έχει ηγούμενο και καλογήρους να μας υποδεχτούν ας μην έχει καμπάνα να χτυπά και να αντιλαλεί στα γύρω βουνά» είπε ο Πατριάρχης στο εκκλησίασμα που είχε συγκεντρωθεί στην αυλή της Ιστορικής Μονής.

    Ο Πατριάρχης σημείωσε ακόμα ότι «οι εκκλησιαστικοί πρόγονοί μας κατάφεραν να προστατεύσουν την πίστη τους κάτω από δύσκολες συνθήκες» και υπενθύμισε ότι «και σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί βιώνουν παρεμφερείς συνθήκες. Στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική αυξάνονται οι απειλές για την ανθρωπότητα με αφορμή τη διαμάχη των θρησκευτικών και δογματικών διαφορών».

    [03] Επί ποδός οι Ουκρανοί για την επιθεώρηση του ρωσικού κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια

    Oι Ουκρανοί τελωνειακοί και συνοριοφύλακες είναι έτοιμοι σήμερα, στο συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ στη Ρωσία, προκειμένου να επιθεωρήσουν την φάλαγγα με την ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία που προορίζεται για τους πληθυσμούς στην Ανατολική Ουκρανία, η οποία παραμένει σταθμευμένη περίπου 30 χιλιόμετρα μακρύτερα, επιβεβαίωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

    Ο Πολ Πίκαρντ, επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην περιοχή, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επιθεώρηση δεν έχει ξεκινήσει, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που δόθηκαν νωρίτερα σήμερα από έναν εκπρόσωπο τύπου του ουκρανικού στρατού, το Λεονίντ Ματιούκιν.

    «Κανένα φορτηγό δεν έχει φθάσει στο συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ.

    Οι Ουκρανοί τελωνειακοί και συνοριοφύλακες έχουν περάσει τα σύνορα Ουκρανίας- Ρωσίας για να εργαστούν μαζί με τους Ρώσους συναδέλφους με στόχο να δώσουν το πράσινο φως για να περάσουν τα σχεδόν 300 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους κατοίκους στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών, διευκρίνισε ο ίδιος.

    Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στο σημείο επιβεβαίωσαν ότι κανένα φορτηγό δεν έχει φθάσει.

    Νωρίτερα σήμερα ο Λεονίντ Ματιούκιν, ο εκπρόσωπος τύπου του ουκρανικού στρατού, είχε δηλώσει ότι «η επιθεώρηση έχει ξεκινήσει στις 10 το πρωί τοπική ώρα στο συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ (Ρωσία)».

    [04] «SOS» από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τον Έμπολα

    H επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στη Δυτική Αφρική «εξαπλώνεται και (η κατάσταση) επιδεινώνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την ικανότητά μας να τον αντιμετωπίσουμε» προειδοποίησε σήμερα η Τζοάν Λιου, διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έπειτα από μια επίσκεψη 10 ημερών στην πληγείσα περιοχή.

    «Έχουμε μια πλήρη ανεπάρκεια των υποδομών» επισήμανε η ίδια ενώ έκρινε ότι «εάν δεν σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στη Λιβερία, δεν θα σταθεροποιήσουμε ποτέ την περιοχή».

    «Και δεν πρόκειται παρά για την κορυφή του παγόβουνου» υποστήριξε η υπεύθυνη της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

    H Tζοάν Λιου απηύθυνε έκκληση για μια διεθνή συνεργασία υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να κινητοποιηθούν. Πρέπει να το κάνουμε τώρα εάν θέλουμε να περιορίσουμε αυτήν την επιδημία» υπογράμμισε.

    «Μια μεσοπρόθεσμη δέσμευση είναι απαραίτητη, εμείς μιλάμε για πολλούς μήνες, τουλάχιστον για 6 μήνες, και εγώ είμαι πολύ αισιόδοξη» διαβεβαίωσε η διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

    «Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Πρέπει να χαράξουμε μια νέα στρατηγική, ο Έμπολα δεν περιορίζεται μόνο σε κάποια χωριά, εξαπλώνεται σε μια πόλη 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων, τη Μονρόβια» εξήγησε η ίδια.

    Η αξιωματούχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην παρούσα φάση επικρατεί ένα «κλίμα γενικευμένου φόβου, όπως σε εποχές πολέμου» στην πληγείσα περιοχή στα σύνορα της Γουϊνέας, Σιέρα Λεόνε και Λιβερίας.

    «Ο φόβος δεν είναι η καλύτερη αντιμετώπιση» τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 August 2014 - 14:30:20 UTC