Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποχωρεί σταδιακά ο καύσωνας
  • [02] Θάνατοι λουομένων σε Κέρκυρα, Ρόδο, Σάμο, Ηλεία,Θεσσαλονίκη
  • [03] Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα
  • [04] Μετά τις εκλογές, οι μεταρρυθμίσεις στην κοινωνική ασφάλιση, στην Πορτογαλία
  • [05] Επαφές του Γερμανού ΥΠΕΞ με την ιρακινή ηγεσία για παροχή στρατιωτικής και άλλης βοήθειας
  • [06] Διπλωματικός πυρετός για το ρωσικό κονβόι

  • [01] Υποχωρεί σταδιακά ο καύσωνας

    Προς εκτόνωση εμφανίζεται το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα. Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Σάββατο, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Α.Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα είναι9 βορειοδυτικοί 4 με 6 και πιθανώς 7 μποφόρ. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα είναι γενικά αίθριος ενώ η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τους 36 βαθμούς κελσίου.

    Αύριο Κυριακή, θα επικρατήσουν στα κεντρικά και στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, αλλά πρόσκαιρα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση.

    [02] Θάνατοι λουομένων σε Κέρκυρα, Ρόδο, Σάμο, Ηλεία,Θεσσαλονίκη

    Πέντε λουόμενοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια διαφορετικών περιστατικών χθες στην Κέρκυρα, στη Ρόδο, στη Σάμο, στην Ηλεία και στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση των Λιμενικών Αρχών.

    Συγκεκριμένα, χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, χθες το μεσημέρι, από τη θαλάσσια περιοχή «ΔΑΣΣΙΑ» Κέρκυρας, 82χρονη, η οποία διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

    Στη διάρκεια άλλου περιστατικού, επίσης χθες το μεσημέρι, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή «Ζέφυρου» Ρόδου, 67χρονος, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

    Από τη θαλάσσια περιοχή Μπούκας Παλαιοχωρίου, 71χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, επίσης χθες το μεσημέρι, και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης ν. Ηλείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Παλουκίου.

    Χωρίς τις αισθήσεις του, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα από τη θαλάσσια περιοχή «Σκάλα» Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, 58χρονος, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης.

    Τέλος, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «Ταρσανάς» Σάμου, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της 79χρονη, χθες βράδυ. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου.

    [03] Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

    Προειδοποίηση σχετικά με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε σειρά περιοχών της χώρας, σήμερα, Σάββατο, εξέδωσε πριν λίγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

    Περιφερειακές Ενότητες Ιονίων Νήσων: Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα,

    Περιφερειακή Ενότητα Χανίων,

    Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας,

    Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας,

    Νήσος Κύθηρα.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    [04] Μετά τις εκλογές, οι μεταρρυθμίσεις στην κοινωνική ασφάλιση, στην Πορτογαλία

    Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα στον τομέα των συντάξεων μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησής του, όπως ανέφερε ο ίδιος το βράδυ της Παρασκευής, μετά την απόρριψη από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του ειδικού φόρου που επέβαλε στις συντάξεις. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ως πρωθυπουργός δεν θα κάνω καμία πρόταση για τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης έως τις εκλογές του 2015» είπε ο ηγέτης της κεντροδεξιάς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο νότο της Πορτογαλίας.

    Ο Κοέλιο τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί ένα «εθνικό πρόβλημα», απηύθυνε κάλεσμα προς τους αντιπολιτευόμενους σοσιαλιστές λέγοντας ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί μια μεταρρύθμιση που θα εφαρμοστεί από τον νικητή των εκλογών οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2015. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας απέρριψε την Πέμπτη το μέτρο της φορολόγησης στις συντάξεις που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ το 2015, αλλά διατήρησε τις περικοπές στις συντάξεις που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή ως μέρος της συμφωνίας με τους διεθνείς δανειστές της για το πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας.

    [05] Επαφές του Γερμανού ΥΠΕΞ με την ιρακινή ηγεσία για παροχή στρατιωτικής και άλλης βοήθειας

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ συναντήθηκε σήμερα στη Βαγδάτη με τον Πρόεδρο του Ιράκ Φουάντ Μασούμ, μία ημέρα αφότου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να εξοπλίσουν τους Ιρακινούς Κούρδους που μάχονται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στα βόρεια της χώρας.«Η καθημερινές εικόνες από τις δολοφονίες και τις σφαγές στο Ιράκ έχουν προκαλέσει σοκ και φρίκη σε όλον τον κόσμο», είπε ο Σταϊνμάγερ κατά την άφιξή του στην ιρακινή πρωτεύουσα. "Μια τρομοκρατική συμμορία δολοφόνων προσπαθεί να καθυποτάξει τη χώρα", πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ΙΚ που έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις τόσο στο Ιράκ, όσο και στη γειτονική Συρία.

    Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας θα συζητήσει τις εξελίξεις στη χώρα και θα αναζητήσει τρόπους για την παροχή βοήθειας στους εκτοπισμένους. Πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Χάινταρ αλ Αμπάντι στον οποίο ο πρόεδρος Μασούμ ανέθεσε τον σχηματισμό κυβέρνησης στη θέση του Νούρι αλ Μάλικι. Κατόπιν θα πάει στο Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, για συνομιλίες με τον πρόεδρο της αυτόνομης περιοχής, Μασούντ Μπαρζανί σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια που θα μπορούσε να παράσχει το Βερολίνο.

    [06] Διπλωματικός πυρετός για το ρωσικό κονβόι

    Η ρωσική οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για την πολιορκημένη πόλη Λουγκάνσκ παραμένει ακινητοποιημένη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.Η κυβέρνηση στο Κίεβο έχει κάνει σαφές ότι θα αρχίσει την επιθεώρηση των σχεδόν 280 φορτηγών και του φορτίου τους από τελωνειακούς υπαλλήλους μόνον αφού λάβει μια λεπτομερή απογραφή του από την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), την οργάνωση που θα αναλάβει την ευθύνη για τη διανομή της βοήθειας.Όμως η ΔΕΕΣ απαντά ότι η Ρωσία πρέπει να δώσει την απογραφή αυτή και ότι η διανομή της βοήθειας θα αρχίσει μόνον αφού η Ρωσία και η Ουκρανία συμφωνήσουν στις διαδικασίες ελέγχου και έγκρισης της εισόδου του φορτίου στην ουκρανική επικράτεια.

    Ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστε δήλωσε ότι μια τέτοια συμφωνία έχει πλέον επιτευχθεί και διαβεβαίωσε ότι η αποστολή με τη βοήθεια θα προχωρήσει. Ο Νιινίστε έκανε αυτή την δήλωση έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι, στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το γραφείο του Φιλανδού προέδρου ανακοίνωσε ότι ο Νιινίστε θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στο Κίεβο, σήμερα Σάββατο.

    Το Κρεμλίνο εξάλλου ανακοίνωσε ότι κορυφαίοι σύμβουλοι των προέδρων Πούτιν και Ποροσένκο, ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβανόφ και ο Μπόρις Λόζκιν, συναντήθηκαν επίσης στο Σότσι χθες. Οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι θα γίνει μια τετραμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας στο Βερολίνο την Κυριακή, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.Η Ρωσία δεν έχει κανένα δικαίωμα να στέλνει οχήματα και προσωπικό στην Ουκρανία δηλώνει ο Λευκός Οίκος.

    Στο μεταξύ οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζονται αδιάλειπτα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 August 2014 - 8:30:22 UTC