Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο 72χρονος που σκότωσε τον αδερφό του
  • [02] Der Spiegel: Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν τον Τζ. Κέρι, τη Χ. Κλίντον και την Τουρκία
  • [03] Mαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 100 Γεζίντι, στο βόρειο Ιράκ
  • [04] Έκκληση του Προέδρου της Κίνας για επίτευξη πολιτικής λύσης στην ουκρανική κρίση

  • [01] Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο 72χρονος που σκότωσε τον αδερφό του

    Προθεσμία για να απολογηθεί, ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, πήρε ο 72χρονος ημεδαπός, που σκότωσε χθες με δύο πυροβολισμούς, στο στομάχι και το στήθος, τον 79χρονο αδερφό του. Πριν λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 79χρονου, μέσα σε κλίμα οδύνης. Το νέο έχει βυθίσει στο πένθος το χωριό του Καλαμάκιου Ζακύνθου.

    [02] Der Spiegel: Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν τον Τζ. Κέρι, τη Χ. Κλίντον και την Τουρκία

    Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν υποκλέψει τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνδιάλεξη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, της προκατόχου του Χίλαρι Κλίντον και κατασκόπευουν εδώ και χρόνια την Τουρκία έγραψε το Der Spiegel. Στην κυριακάτικη έκδοσή του, το γερμανικό περιοδικό επιβεβαιώνει, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του, ότι μία τηλεφωνική συνομιλία του Τζον Κέρι υπεκλάπη «κατά λάθος» το 2013 από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND). Ο Αμερικανός υπουργός συζητούσε τότε για την ένταση στη Μέση Ανατολή μέσω δορυφορικής σύνδεσης. Σύμφωνα με το Der Spiegel ένα χρόνο νωρίτερα η BND είχε υποκλέψει την τηλεφωνική συνομιλία της Χίλαρι Κλίντον με τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Άναν.

    Οι τηλεφωνικές αυτές συνδιαλέξεις υπεκλάπησαν κατά λάθος και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες δε στόχευαν ειδικά αυτούς τους δύο αξιωματούχους, γράφει το Der Spiegel. Το περιοδικό επίσης αναφέρει ότι γνωρίζει πως η γερμανική κυβέρνηση είχε δώσει εντολή στις μυστικές υπηρεσίες από το 2009 να κατασκοπεύουν την Τουρκία, τον εταίρο της Γερμανίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Χθες η εφημερίδα S?ddeutsche Zeitung (SZ) και τα δημόσια δίκτυα ραδιοτηλεόρασης NDR και WDR μετέδωσαν ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν υποκλέψει τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνδιάλεξη της πρώην υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Χίλαρι Κλίντον επικαλούμενα τα έγγραφα τα οποία παρέδωσε στην αμερικανική CIA ένας διπλός πράκτορας ο οποίος εργαζόταν στη γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας BND.

    [03] Mαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 100 Γεζίντι, στο βόρειο Ιράκ

    Oι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 100 άνδρες που ανήκουν στη θρησκευτική μειονότητα των Γεζίντι κοντά στην πόλη Σιντζάρ που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ όταν εκείνοι αρνήθηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ, δήλωσαν σήμερα κάτοικοι στο Γερμανικό Πρακτορείο. Οι άνδρες δολοφονήθηκαν χθες, ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά κρατούνται και έχουν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία, είπαν οι κάτοικοι.

    Τις τελευταίες εβδομάδες οι αντάρτες έχουν καταλάβει πολλές πόλεις στο βόρειο Ιράκ, όπου ζουν Χριστιανοί και Γεζίντι, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκειμένου να γλυτώσουν. Άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στις πόλεις τους από τους οποίους ζητούν να αλλαξοπιστήσουν, τονίζουν οι μάρτυρες. Οι τζιχαντιστές σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους, στην πλειονότητά τους μέλη της κοινότητας των Γεζίντι, στο χωριό Κόσο (βόρεια), ανέφεραν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας και αξιωματούχοι που μίλησαν για μία «σφαγή».

    [04] Έκκληση του Προέδρου της Κίνας για επίτευξη πολιτικής λύσης στην ουκρανική κρίση

    Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ απηύθυνε έκκληση σήμερα προκειμένου να επιτευχθεί μια πολιτική λύση στην ουκρανική κρίση με στόχο την αποφυγή των συγκρούσεων, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua. Πρέπει να γίνουν προσπάθειες για «την εκτόνωση της τεταμένης κατάστασης και την αποφυγή της κλιμάκωσης των αντιπαραθέσεων και των συγκρούσεων με έναν εναλλακτικό τρόπο» δήλωσε ο Κινέζος Πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχε με το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, όπως μετέδωσε το Xinhua.

    Η Κίνα είναι σημαντικός οικονομικός και πολιτικός εταίρος της Ρωσίας και οι δύο χώρες πρόσφατα υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν δήλωσε ότι η πολιτική λύση, παρά η χρήση βίας, είναι ο μοναδικός σωστός τρόπος προκειμένου να επιλυθεί η ουκρανική κρίση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 August 2014 - 12:30:20 UTC