Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Μικρή σημασία έχει το θέμα των δόσεων του ΕΝΦΙΑ
  • [02] Παραδόθηκε ο κτηνοτρόφος που εισέβαλε ένοπλος στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • [03] Αλματώδη αύξηση παρουσιάζουν οι πνιγμοί
  • [04] Κομισιόν: 125 εκατ. ευρώ για όσους πλήττει το ρωσικό εμπάργκο
  • [05] Το ΥΠΠΟΑ διαψεύδει δημοσιεύματα περί μετακίνησης των σφιγγών στην Αμφίπολη
  • [06] Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου: Εκτός ημιτελικού για μια θέση η Βουρνά

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Μικρή σημασία έχει το θέμα των δόσεων του ΕΝΦΙΑ

    «Μικρή σημασία έχει το θέμα των δόσεων του ΕΝΦΙΑ» υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ. «Το πιο σημαντικό είναι ότι σήμερα, ανεξάρτητα και πέρα από τον ΕΝΦΙΑουσιαστικά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ογκούμενο τσουνάμι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, το οποίο τείνει να σκεπάσει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας» προσθέτει.

    Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτηρίζει μάλιστα «άκρως υποκριτικές τις φωνές κάποιων βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε σχέση με την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ, που λένε τώρα ότι δεν είδαν, δεν κατάλαβαν, δεν ήξεραν τι ψήφισαν. Ολα αυτά θυμίζουν όσα έλεγαν υπουργοί των μνημονιακών κυβερνήσεων ότι δεν είχαν διαβάσει το μνημόνιο. Είναι άκρως υποκριτικά και δεν μπορούννα τους απαλλάξουν από τις συλλογικές πολιτικές τους ευθύνες». Ερωτηθείς αν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ , ο κ. Σκουρλέτης τονίζει: «Εμείς επεξεργαζόμαστε μια συνολική φορολογική πολιτική και ήδη υπάρχει ένα πρόπλασμα μιας τέτοιας πρότασης. Στο πλαίσιο αυτής της φορολογικής πρότασης, καθοριστική σημασία παίζει η σύνταξη του περιουσιολογίου, που είναι μια καθαρή φωτογραφική εικόνα που δείχνει το μέγεθος του πλούτου του κάθε πολίτη. Από εκεί και πέρα, το κεφάλαιο φορολογία ακινήτων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάποιες παραμέτρους, δηλ. αν μιλαμε γιαπρώτη κατοικία, θαπρέπει να υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια, αν αποδίδουν κάποια ακίνητα θα πρέπει να δούμε τι είδους ακίνητα είναι αυτά. Μιλάμε δηλαδή για μια ριζική αναμόρφωση του υπάρχοντος φορολογικού συστήματος, που θα διακρίνεται απόμία αντίληψη κοινωνικής φορολογικής δικαιοσύνης και που θα έχει και το στοιχείο της αναδιανομής του πλούτου, όπως και όλες οι προτάσεις της Αριστεράς».

    [02] Παραδόθηκε ο κτηνοτρόφος που εισέβαλε ένοπλος στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

    Παραδόθηκε, πριν από λίγη ώρα, στους αστυνομικούς ο νεαρός κτηνοτρόφος που είχε εισβάλει νωρίτερα, με την απειλή καραμπίνας, στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) Κοζάνης. Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της υπηρεσίας Βασιλική Κουτσογεωργοπούλου, οι εργαζόμενοι γνώριζαν τον κτηνοτρόφο, ο οποίος είχε έρθει επανειλημμένως στα γραφεία, διεκδικώντας εξισωτική αποζημίωση. "Ομως", διευκρίνισε η κ.Κουτσογεωργοπούλου, "δεν είχε υποβάλει εμπρόθεσμα κάποιες δηλώσεις που απαιτούνταν για πληρωμή και, παράλληλα, αντιμετώπιζε και άλλα οικονομικά προβλήματα". "Δεν περίμενε δηλαδή αποζημίωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ" διευκρίνισε η προϊσταμένη της υπηρεσίας.

    [03] Αλματώδη αύξηση παρουσιάζουν οι πνιγμοί

    Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, περικλείεται από θάλασσα και θεωρείται ναυτική χώρα, τα κρούσματα των πνιγμών το 2014 παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση σε σχέση με το 2013. Μόνο το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου (14,15 και 16 του μηνός) πνίγηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, 16 άτομα. Χθες, στην Κορώνη Μεσσηνίας παρέμεινε μόνο του, σε φουσκωτό σκάφος επί πολλές ώρες, ένα εξάχρονο κοριτσάκι όταν ο 50χρονος πατέρας του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε στην περιοχή Περούλια. Το κοριτσάκι, που είναι καλά στη υγεία του, εντοπίστηκε από λουόμενους και παρελήφθη από τους οικείους του. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, από 1ης Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου είχαν πνιγεί στις ελληνικές θάλασσες 150 άτομα, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι, 101 άτομα. Επίσης, από τις 28 Ιουλίου 2014 έως τις 17 Αυγούστου 2014, είχαν πνιγεί σε διάφορες περιοχές της χώρας άλλα 26 άτομα. Συνολικά, ο αριθμός των ατόμων που πνίγηκαν από τις αρχές του καλοκαιριού έως σήμερα φθάνει τα 176 άτομα.

    [04] Κομισιόν: 125 εκατ. ευρώ για όσους πλήττει το ρωσικό εμπάργκο

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την αποδέσμευση περίπου 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του τομέα των οπωροκηπευτικών της ΕΕ, ο οποίος πλήττεται από το εμπάργκο που επέβαλε για ένα χρόνο η Ρωσία στα δυτικά προϊόντα τροφίμων. Αυτά τα μέτρα στήριξης της αγοράς μέσω αποζημιώσεων για την απόσυρση προϊόντων, τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα, αφορούν τα καρότα, τις τομάτες, τα λάχανα, τις πιπεριές, τα κουνουπίδια, τα αγγούρια και τα αγγουράκια, τα μανιτάρια, τα μήλα, τα αχλάδια, τα φρούτα του δάσους, τα επιτραπέζια σταφύλια και τα ακτινίδια, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

    Μόλις επισημοποιηθούν, μέσα σε μερικές εβδομάδες, τα μέτρα θα εφαρμοσθούν αναδρομικά από τις 18 Αυγούστου και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Αυτοί που θα ωφεληθούν κυρίως από τη στήριξη αυτή είναι οι μεγάλοι προμηθευτές οπωροκηπευτικών της Ρωσίας, η Πολωνία, η Λιθουανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, διευκρίνισε μια ευρωπαϊκή πηγή. Μια έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας έχει εξάλλου προγραμματισθεί για τις 5 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες για να εξετασθούν οι επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο.

    [05] Το ΥΠΠΟΑ διαψεύδει δημοσιεύματα περί μετακίνησης των σφιγγών στην Αμφίπολη

    Συνεχίζεται σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία η ανασκαφή στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. «Ήδη σήμερα ξεκίνησαν οι προεργασίες για την ασφαλή μετατόπιση των λίθων του προστατευτικού τοίχου. Δημοσιεύματα περί μετακινήσεως των δύο μαρμάρινων σφιγγών δεν ευσταθούν. Το Υπουργείο Πολιτισμού από σήμερα θα ενημερώνει τακτικά την κοινή γνώμη για την πορεία της ανασκαφής» διευκρινίζει το ΥΠΠΟΑ.

    [06] Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου: Εκτός ημιτελικού για μια θέση η Βουρνά

    Με αποκλεισμούς για τα ελληνικά χρώματα άρχισαν στο «Βελοντρόμ» του Βερολίνου τα αγωνίσματα κολύμβησης στο 32ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου. Η Κριστέλ Βουρνά, που άνοιξε τις ελληνικές παρουσίες έχασε για μια θέση την παρουσία της στον απογευματινό ημιτελικό στα 50μ πεταλούδα γυναικών. Η 22χρονη πρωταθλήτρια με χρόνο 27.07 πήρε την 7η θέση στη 2η προκριματική σειρά, μια επίδοση πουν συνολικά την έφερε στην 20ή θέση της κατάταξης σε σύνολο. Όμως αναφορικά με τη 16άδα του ημιτελικού, η αθλήτρια του Ακη Οικονόνου ανέβηκε τρεις θέσεις, καθώς οι δύο από τις τέσσερις Γαλλίδες, και η 3η Ιταλία, η Ιλάρια Μπιάνκι ναι μεν πέτυχαν καλύτερη επίδοση από τη Βουρνά, αλλά δεν μετρούσαν στις θέσεις πρόκρισης, μιας κι από κάθε χώρα την πρόκριση στον ημιτελικό παίρνουν μέχρι δύο αθλητές και αθλήτριες. Έτσι η Βουρνά βρέθηκε στη 17η θέση της πρώτης αναπληρωματικής, με την Σλοβάκα Σβιατλάνα Χακλόβα να παίρνει το 16ο και τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών με 27.93. Καλύτερη του προκριματικού ήταν η Σουηδή Σάρα Σιόεστρεμ με ρεκόρ αγώνων 25.12, ενώ η Ζανέτ Ότεσεν με επίδοση 25.64μ σημείωσε παγκόμιο ρεκόρ νεανίδων.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 August 2014 - 12:30:30 UTC