Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγνοείται λουόμενη στην Τήνο
  • [02] «Δεν εξαιρούνται της στήριξης από την ΕΕ οι ροδακινοπαραγωγοί»
  • [03] Α. Μέρκελ: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ
  • [04] «Τουλάχιστον 6 σφαίρες δέχθηκε ο νεαρός μαύρος, τον οποίο σκότωσε αστυνομικός στο Μισούρι»

  • [01] Αγνοείται λουόμενη στην Τήνο

    Μια λουόμενη αγνοείται από τις 12 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Αγ. Ιωάννη Πόρτο της Τήνου. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ και σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από δύο πλωτά του Λιμενικού και από ιδιωτικά σκάφη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

    [02] «Δεν εξαιρούνται της στήριξης από την ΕΕ οι ροδακινοπαραγωγοί»

    Την ερχόμενη Παρασκευή 22 Αυγούστου η ΕΕ θα παρουσιάσει στα Κράτη-Μέλη σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα μετά και το ρώσικο εμπάργκο. Αυτό διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αφορμή τα μέτρα που σήμερα ανακοινώθηκαν για ορισμένα ευπαθή οπωρολαχανικά και προκάλεσαν ανησυχία στους ροδακινοπαραγωγούς, καθώς δεν υπήρξε αναφορά στα εν λόγω προϊόντα.

    Όπως αναφέρεται σχετικά, τα μέτρα για τα ροδάκινα αποτέλεσαν ξεχωριστή ανακοίνωση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Ντάτσιαν Τσιόλος στις 11 Αυγούστου. «Τα μέτρα αυτά», αναφέρεται, «ανακοινώθηκαν μετά από την παρέμβαση του Έλληνα Υπουργού - στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών - πριν από περίπου ένα μήνα, με βάση τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αγορά ροδακίνου. Μετά και το ρωσικό εμπάργκο η Ε.Ε. επεξεργάστηκε σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα, το οποίο θα παρουσιάσει στα Κράτη Μέλη, την ερχόμενη Παρασκευή».

    Παράλληλα το υπουργείο σημειώνει, ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορούν σε ορισμένα άλλα ευπαθή φρούτα και λαχανικά που θίγονται επίσης από το ρωσικό εμπάργκο και που επίσης έχουν ενδιαφέρον για τους παραγωγούς της χώρας μας (ακτινίδια, μήλα, επιτραπέζια σταφύλια, φράουλες κ.λ.π.) και δεν επηρεάζουν τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα για τα ροδάκινα.

    Διαβάστε επίσης:

    Κομισιόν: 125 εκατ. ευρώ για όσους πλήττει το ρωσικό εμπάργκο

    [03] Α. Μέρκελ: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ

    Oι χώρες της Δύσης πρέπει να διατηρήσουν σε ισχύ τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Ρωσία προκειμένου να εμποδίσουν το ενδεχόμενο μιας επιδείνωσης της κατάστασης στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Ρίγα.

    «Οι κυρώσεις πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για να δείξουμε ότι είμαστε σοβαροί (. . .). Εάν παραμείνουμε αδρανείς και επιτρέψουμε μία κλιμάκωση, δεν θα είναι μια επιθυμητή κατάσταση» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου με την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουτζούμα.

    [04] «Τουλάχιστον 6 σφαίρες δέχθηκε ο νεαρός μαύρος, τον οποίο σκότωσε αστυνομικός στο Μισούρι»

    O Μάικλ Μπράουν, ο νεαρός αφροαμερικανός, τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε αστυνομικός στο Φέργκιουσον του Μισούρι, δέχθηκε τουλάχιστον 6 σφαίρες, δύο εκ των οποίων στο κεφάλι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρώτης νεκροψίας-νεκροτομής που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

    Η μία από τις σφαίρες εισήλθε από την κορυφή του κρανίου, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το κεφάλι του ήταν σκυμμένο όταν δέχθηκε τη σφαίρα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αυτής της ιδιωτικής νεκροψίας που διενήργησε ο πρώην ιατροδικαστής της πόλης της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπέιντεν και τα αποτελέσματα της οποίας δημοσίευσε η εφημερίδα New York Times.

    Όλες οι σφαίρες έπληξαν το θύμα στο μπροστινό μέρος του σώματός του, προσέθεσε ο ιατροδικαστής, ηλικίας 80 ετών, ένας διαπρεπής ειδικός στον τομέα του.

    Τον Μάικλ Μπράουν, ηλικίας 18 ετών, που ήταν άοπλος, σκότωσε στη μέση του δρόμου ένας 28χρονος αστυνομικός την 9η Αυγούστου.

    Διαβάστε επίσης:

    Την Εθνοφρουρά στέλνει στο Φέργκιουσον ο κυβερνήτης του Μισούρι


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 August 2014 - 16:30:21 UTC