Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας στην ατζέντα Ν. Δένδια στο Βερολίνο
  • [02] Σύσκεψη για τις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία
  • [03] Οι τζιχαντιστές απειλούν «να πνίξουν στο αίμα» τις ΗΠΑ εάν συνεχιστούν οι αμερικανικές επιδρομές
  • [04] Καταστράφηκε στη Μεσόγειο το απόθεμα των χημικών όπλων της Συρίας
  • [05] Η Μελβούρνη παραμένει η καλύτερη πόλη στον κόσμο
  • [06] Η Ουάσινγκτον απαγόρευσε στα αμερικανικά εμπορικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από τη Συρία
  • [07] Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Φέργκιουσον
  • [08] Επεκτάθηκε για 24 ώρες η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

  • [01] Η αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας στην ατζέντα Ν. Δένδια στο Βερολίνο

    Στο Βερολίνο βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, έπειτα από πρόσκληση του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για να συζητήσουν την πορεία του αναπτυξιακού προγράμματος στην Ελλάδα, την προοπτική επενδύσεων στη χώρα μας και τη συμμετοχή της Γερμανίας στο Αναπτυξιακό Ταμείο.

    Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός θα συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τους οποίους και θα ανταλλάξει απόψεις για τη συνολική πορεία του οικονομικού προγράμματος στην Ελλάδα, θα συζητήσει για το πακέτο των διαρθρωτικών αλλαγών, τις μεταρρυθμίσεις και το ελληνικό αναπτυξιακό ταμείο. Επίσης, υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού και με τον υφυπουργό για την Αναπτυξιακή Συνεργασία κ. Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ.

    [02] Σύσκεψη για τις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία

    Οι ελληνικές εξαγωγές με προορισμό τη Ρωσική Ομοσπονδία, θα βρεθούν στο επίκεντρο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Στη σύσκεψη, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στις διμερείς εμπορικές μας σχέσεις με τη Ρωσία καθώς και οι δυνατότητες εξεύρεσης νέων αγορών και θα συμμετέχουν αρμόδιοι υπερεσιακοί παράγοντες από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών και εξαγωγικών φορέων.

    Διαβάστε επίσης:

    «Δεν εξαιρούνται της στήριξης από την ΕΕ οι ροδακινοπαραγωγοί»

    [03] Οι τζιχαντιστές απειλούν «να πνίξουν στο αίμα» τις ΗΠΑ εάν συνεχιστούν οι αμερικανικές επιδρομές

    Το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση των ακραίων τζιχαντιστών που έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του Ιράκ και προκάλεσε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη χώρα μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, το 2011, προειδοποίησε σήμερα την Ουάσινγκτον ότι θα πλήξει Αμερικανούς «όπου κι αν βρίσκονται» εάν από τις επιδρομές αυτές χτυπηθούν οι μαχητές του. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση εμφανίζεται η φωτογραφία ενός Αμερικανού ο οποίος είχε αποκεφαλιστεί την περίοδο της κατοχής του Ιράκ από τις αμερικανικές δυνάμεις. «Θα σας πνίξουμε όλους στο αίμα» ανέφερε στα αγγλικά η ανακοίνωση που συνόδευε τη φωτογραφία.

    [04] Καταστράφηκε στη Μεσόγειο το απόθεμα των χημικών όπλων της Συρίας

    Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών χαιρέτησε την ολοκλήρωση της καταστροφής στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου των αποθεμάτων του συριακού οπλοστασίου χημικών όπλων τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των ιδιαίτερα τοξικών αερίων σαρίν και μουστάρδας. Τα χημικά στοιχεία είχαν παραδοθεί στη διεθνή κοινότητα από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ μετά τη συμφωνία του περασμένου Σεπτεμβρίου με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.

    Τα χημικά της Συρίας εξουδετερώθηκαν πάνω στο πολεμικό πλοίο USS Cape Ray που διασχίζει τη Μεσόγειο θάλασσα σε διεθνή ύδατα, και το οποίο είχε ειδικά διαμορφωθεί για την συγκεκριμένη διαδικασία. Στο USS Cape Ray είχαν μεταφερθεί οι πιο επικίνδυνες χημικές ουσίες και η καταστροφή τους από υδρόλυση ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου. Την επιχείρηση καταστροφής των χημικών του καθεστώτος Άσαντ επόπτευσε ο διεθνής Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW). Η Συρία έχει απομακρύνει συνολικά 1.300 τόνους χημικών παραγόντων.

    [05] Η Μελβούρνη παραμένει η καλύτερη πόλη στον κόσμο

    «Καλύτερη πόλη του κόσμου» ανακηρύχθηκε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Μελβούρνη, σύμφωνα με έρευνα της The Economist Intelligence Unit.Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στην πρώτη δεκάδα των δέκα κορυφαίων πόλεων του κόσμου συμπεριλαμβάνονται άλλες τρεις αυστραλιανές πόλεις (Αδελαΐδα 5η, Σίδνεϊ 7η και Πέρθη 9η). Η ετήσια έκθεση του Economist αξιολογεί στοιχεία όπως η σταθερότητα, οι παροχές υγείας, η κουλτούρα και το περιβάλλον, η εκπαίδευση, η ασφάλεια και οι υποδομές.

    Υπενθυμίζεται πως η Μελβούρνη θεωρείται και η πόλη με τον μεγαλύτερο ελληνόφωνο πληθυσμό εκτός Ελλάδας. Η πρώτη δεκάδα των καλύτερων πόλεων του κόσμου, σύμφωνα με την έρευνα της The Economist Intelligence Unit έχει ως εξής: Μελβούρνη, Βιέννη, Βανκούβερ, Τορόντο, Αδελαΐδα, Καλγκάρι, Σίδνεϊ, Ελσίνκι, Πέρθη και Όκλαντ.

    [06] Η Ουάσινγκτον απαγόρευσε στα αμερικανικά εμπορικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από τη Συρία

    Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FAA) απαγόρευσε τη Δευτέρα στα αμερικανικά εμπορικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από τη Συρία, λόγω της σύγκρουσης που εξακολουθεί να μαίνεται σε αυτή τη χώρα.

    Η απαγόρευση αφορά «όλες οι αμερικανικές εταιρείες και όλες τις εμπορικές πτήσεις», αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πόσα ακριβώς αεροσκάφη και εταιρείες επηρεάζονται από αυτήν την απόφαση. Από τον εναέριο χώρο της Συρίας όπως και από τον αντίστοιχο του Ιράκ περνούν οι αεροδιάδρομοι για τις εμπορικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων οι οποίες συνδέουν την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

    [07] Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Φέργκιουσον

    Η αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσει διαδηλωτές στο Φέργκιουσον του Μισούρι ύστερα από ταραχές ημερών που ξέσπασαν όταν ένας λευκός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε αφροαμερικανό έφηβο. Η αστυνομία ανάλαβε δράση ύστερα από ώρες διαδηλώσεων στους δρόμους που πραγματοποιήθηκαν σε τεταμένο κλίμα αλλά ως επί το πλείστον ήταν ειρηνικές, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε τη Δευτέρα ότι στέλνει στο Φέργκιουσον του Μισούρι τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ με εντολή να ερευνήσει τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του νεαρού αφροαμερικανού από ένα λευκό αστυνομικό και ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση τόσο από την πλευρά των υπηρεσιών επιβολής του νόμου όσο και των διαδηλωτών. Ο κ. Ομπάμα ανέφερε ότι η εμπλοκή της Εθνοφρουράς στο προάστιο του Σέντ Λιούις θα πρέπει να είναι περιορισμένη αναφερόμενος προφανώς στην άφιξη αυτού του ειδικού αμερικανικού σώματος στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της δολοφονία του νεαρού άοπλου αφροαμερικανού.

    [08] Επεκτάθηκε για 24 ώρες η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

    Το Ισραήλ συμφώνησε να παρατείνει για 24 ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης την εκεχειρία που ισχύει στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ένας ισραηλινός αξιωματούχος ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. «Η κατάπαυση του πυρός παρατάθηκε 24 ώρες μετά από αίτημα της Αιγύπτου, για να καταστεί δυνατή η συνέχιση των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο αξιωματούχος.

    Η παλαιστινιακή αποστολή στο Κάιρο ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι είχαν συμφωνήσει να παρατείνουν την κατάπαυση του πυρός λίγα λεπτά πριν τερματιστεί η προηγούμενη πενθήμερη κατάπαυση του πυρός. Πέραν όμως από την επέκταση της εκεχειρίας που ανακοινώθηκε, είναι ασαφές το καθεστώς των συζητήσεων και αν από αυτές θα προκύψει μιας διαρκής εκεχειρία. Η κατάπαυση του πυρός ισχύει από τις 11 Αυγούστου και προς το παρόν τερμάτισε τις εχθροπραξίες από τις οποίες σκοτώθηκαν σχεδόν 2.000 Παλαιστίνιοι και περισσότεροι από 60 Ισραηλινοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 August 2014 - 6:30:22 UTC