Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντοπίστηκαν δύο νεκροί σε δύσβατη περιοχή της δυτικής Μάνης
  • [02] Mεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου βρέθηκαν στην Αυστραλία
  • [03] Ο Νταβούτογλου θα είναι το πιθανότερο ο επόμενος πρωθυπουργός, λέει ο Γκιουλ
  • [04] Φονικές βροχοπτώσεις στην Ιαπωνία
  • [05] Νέα αιματοχυσία στη Γάζα
  • [06] Nυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Λιβερία, λόγω Έμπολα

  • [01] Εντοπίστηκαν δύο νεκροί σε δύσβατη περιοχή της δυτικής Μάνης

    Δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί, από άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ, λίγο πριν νυχτώσει χθες, σε δύσβατη περιοχή της δυτικής Μάνης κοντά στην Καρδαμύλη. Η ταυτότητα των δύο ατόμων δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα, αφού λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν ήταν δυνατή χθες βράδυ η ανάσυρση των πτωμάτων και άνδρες της αστυνομίας περιφρουρούσαν όλο το βράδυ τον χώρο.

    Νωρίς σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση ανάσυρσης από ομάδα ανδρών της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο ιατροδικαστής από την Κόρινθο, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να δώσει απαντήσεις, για το αν οφείλεται ο θάνατος των δύο ατόμων σε τροχαίο ή πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Σημειώνεται ότι, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως οι νεκροί που βρέθηκαν, είναι δύο νέοι 25 και 26 ετών που είχαν εξαφανιστεί, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και είχε στηθεί από το μεσημέρι χθες μεγάλη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό τους στην περιοχή.

    [02] Mεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου βρέθηκαν στην Αυστραλία

    Η μεγάλη αμερικανική εταιρεία εξορύξεων Apache ανακοίνωσε ότι ύστερα από γεωτρήσεις της εντόπισε τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στη βορειοδυτική ακτή της Αυστραλίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, τα κοιτάσματα αυτά ενδέχεται να ανέρχονται σε 300 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.Εκτιμάται πως πρόκειται για τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου που εντοπίστηκαν στην Αυστραλία τα τελευταία 30 χρόνια.

    [03] Ο Νταβούτογλου θα είναι το πιθανότερο ο επόμενος πρωθυπουργός, λέει ο Γκιουλ

    O απερχόμενος Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε ότι ο νυν υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου πιθανόν θα αναλάβει την θέση του αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και άρα θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. «Όπως το βλέπω, ο Νταβούτογλου θα αναλάβει την θέση αυτή. Θα τον υποστηρίξουμε» τόνισε ο Γκιουλ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

    [04] Φονικές βροχοπτώσεις στην Ιαπωνία

    Αυξήθηκε δραματικά τις τελευταίες ώρες ο αριθμός των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες και τις τρομερές κατολισθήσεις που ακολούθησαν στη Χιροσίμα της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας. Όπως μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής της ζωής τους και άλλοι 13 αγνοούνται στην ιστορική ιαπωνική πόλη που πληρώνει πολύ βαρύ φόρο σε ανθρώπινα θύματα εξ αιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

    Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης νωρίτερα είχαν ανακοινώσει το θάνατο τεσσάρων ατόμων, αλλά όπως εκτιμούσαν δεν είχαν πλήρη εικόνα της καταστροφής καθώς ήταν πολύ δύσκολη η καταγραφή των επιπτώσεων από τις κατολισθήσεις μέσα στη νύχτα. Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκαν εικόνες βιβλικής καταστροφής στην ιαπωνική πόλη.

    [05] Νέα αιματοχυσία στη Γάζα

    Έξι άνθρωποι, μεταξύ τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε ισραηλινή επιδρομή, στόχος της οποίας ήταν να πλήξει σπίτι στο Ντέιρ ελ-Μπάλαχ της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Μεταξύ των νεκρών είναι ένας 32χρονος άνδρας, τρία από τα παιδιά του και η γυναίκα του που ήταν έγκυος. Ένας ακόμη άνδρας σκοτώθηκε στον βομβαρδισμό αυτό. Νωρίτερα, η σύζυγος και η κόρη του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς Μοχάμεντ Ντεΐφ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής την Τρίτη το βράδυ στη Γάζα, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

    Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου απέρριψε τους παλαιστινιακούς ισχυρισμούς ότι το Ισραήλ ευθύνεται για την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Κάιρο της Αιγύπτου με στόχο μια διαρκή κατάπαυση του πυρός, αναφέροντας ότι η εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας «έκανε τη συνέχιση των συνομιλιών αδύνατη». Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, της μαχητικής ισλαμιστικής ομάδας που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, απείλησε να στοχεύσει με ρουκέτες το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ και προειδοποίησε τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν αυτόν τον προορισμό.

    Τέλος, ο επικεφαλής παλαιστίνιος διαπραγματευτής στο Κάιρο, Αζάμ- αλ Αχμέντ δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ότι οι συνομιλίες των παλαιστινίων και των ισραηλινών για κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση της Λωρίδας της Γάζας απέτυχαν και οι αντιπροσωπεία τους αναχωρεί από την Αίγυπτο.

    [06] Nυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Λιβερία, λόγω Έμπολα

    Μέτρα για τον περιορισμό τα εξάπλωσης του ιού Έμπολα λαμβάνει η κυβέρνηση της Λιβερίας όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη στην πρωτεύουσα Μονρόβια. Η κυβέρνηση της χώρας επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας η οποία ισχύει από τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (00:00 της Τέταρτης ώρα Ελλάδας) έως τις 06:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης), σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα, ανέφερε ανακοίνωση που μεταδόθηκε μέσω του κρατικού ραδιοφώνου.

    Η επιδημία της αιμορραγικής νόσου έχει σκοτώσει περίπου 1.300 ανθρώπους σε χώρες της Δυτικής Αφρικής και συγκεκριμένα στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα ενώ κρούσματα και θάνατοι ασθενών έχουν σημειωθεί και στην Νιγηρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 August 2014 - 6:30:21 UTC