Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέσσερις προτάσεις της Ελλάδας στην ΕΕ για στήριξη των ροδακινοπαραγωγών
  • [02] Τουλάχιστον 6 δόσεις ζήτησαν για τον ΕΝΦΙΑ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
  • [03] Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για την Ουκρανία
  • [04] Τουλάχιστον 20 ρωσικά φορτηγά έφθασαν στο κέντρο του Λουγκάνσκ

  • [01] Τέσσερις προτάσεις της Ελλάδας στην ΕΕ για στήριξη των ροδακινοπαραγωγών

    Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την επιπρόσθετη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει από τις 16 Ιουλίου ο Έλληνας υπουργός Γιώργος Καρασμάνης, δηλώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αφορμή τη συζήτηση σήμερα στις Βρυξέλλες του Κανονισμού με τα έκτακτα μέτρα στήριξης των ροδάκινων και νεκταρινιών από τους εμπειρογνώμονες των κρατών - μελών της Ε.Ε.

    Η Ελληνική αντιπροσωπεία διαφώνησε με την προτεινόμενη κατανομή και ζήτησε τον επαναπροσδιορισμό των ποσών με κριτήριο το μερίδιο των εξαγωγών της κάθε χώρας προς τη Ρωσία και όχι με βάση τον αριθμό παραγωγών και το ύψος της συνολικής παραγωγής, που χρησιμοποίησε η Επιτροπή. Η Επιτροπή, όπως αναφέρει το υπουργείο, τελικά ανακοίνωσε, ότι προετοιμάζεται νέος, διορθωτικός κανονισμός, προκειμένου να ληφθούν υπόψη συνολικότερα οι συνέπειες από τις ρωσικές απαγορεύσεις αλλά και για να βελτιωθούν σημεία του εκδοθέντος κανονισμού και ζήτησε από τα κράτη- μέλη την υποβολή παρατηρήσεων.

    Η Ελλάδα έχει ήδη αποστείλει τη δική της πρόταση τεσσάρων σημείων. Ειδικότερα, η ελληνική πλευρά ζητά κατ'αρχήν την επέκταση προορισμών απόσυρσης και για μεταποίηση, προκειμένου τα ροδάκινα να χυμοποιηθούν και να διανεμηθούν δωρεάν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αλλά και σχολεία. Δεύτερον, η στήριξη για τους ροδακινοπαραγωγούς που δεν είναι μέλη Οργανώσεων Παραγωγών να ανέρχεται, επίσης, σε ποσοστό 100% όπως ισχύει και για τις Οργανώσεις Παραγωγών καθώς, επίσης, και επέκταση προορισμού απόσυρσης στην μεταποίηση (χυμοποίηση). Τρίτον, να προβλεφθεί δυνατότητα σύναψης συμβάσεων των μη μελών Οργανώσεων Παραγωγών και με «ένα σχήμα ισοδυνάμου χαρακτήρα αναγνωρισμένο από το κράτος μέλος» που θα διαχειριστεί τις αποσύρσεις τους και τέταρτον να αυξηθεί το ποσό που κατανέμεται στην Ελλάδα για ενέργειες προώθησης υπολογιζόμενο με βάση το ποσοστό εξαγωγών της κάθε χώρας προς τη Ρωσία, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο εξαγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών προς τη συγκεκριμένη αγορά.

    [02] Τουλάχιστον 6 δόσεις ζήτησαν για τον ΕΝΦΙΑ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) αλλά και μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης και ανακούφισης των φορολογουμένων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα αντιπροσωπεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση της ΝΔ. Στη συνάντηση, που συμμετείχαν και οι γενικοί γραμματείς Κ. Σαββαΐδου και Τ. Αναστασάτου, εξετάστηκαν λύσεις ώστε να διορθωθούν τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ καθώς και μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης και ανακούφισης των φορολογουμένων, μια συζήτηση, που όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έγινε με τη βασική προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν έξι δόσεις στην καταβολή του φόρου.

    Ειδικότερα για τον ΕΝΦΙΑ και σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό του φόρου για οικόπεδα και αγροκτήματα με οικίες, που βρίσκονται εκτός του συστήματος αντικειμενικών αξιών, όπου και διαπιστώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα, συμφωνήθηκε ότι θα ληφθούν υπόψη οι χαμηλότερες τιμές μεταξύ αυτών που χρησιμοποιήθηκαν για τον αρχικό υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και αυτών βάσει των οποίων είχε υπολογιστεί ο ΦΑΠ έτους 2013, έτσι ώστε να υπάρξει το ευνοϊκότερο αποτέλεσμα για το φορολογούμενο. Για αυτές τις κατηγορίες θα υπάρξει, όπως τονίστηκε στη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο, χαμηλότερος φόρος. Υπολογίζεται ότι αθροιστικά η μείωση θα είναι της τάξης των 167 εκατ. ευρώ. Επίσης συζητήθηκαν μέτρα διευκόλυνσης των φορολογουμένων με στόχο να τους παρασχεθεί ουσιαστική βοήθεια να κάνουν τις τροποποιητικές δηλώσεις τους και να λάβουν εύκολα και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα τις απαλλαγές από την υποχρέωση καταβολής φόρου που δικαιούνται.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον Γκ. Χαρδούβελη για ΕΝΦΙΑ

    [03] Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για την Ουκρανία

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως απόψε για να συζητήσει το θέμα του ρωσικού κομβόι που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και πέρασε σε ουκρανικό έδαφος χωρίς την έγκριση του Κιέβου, το οποίο από την πλευρά του χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή "εισβολή" εκ μέρους της Ρωσίας.

    Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει κατόπιν αιτήματος της Λιθουανίας στις 15:00 ώρα Νέας Υόρκης (22:00 ώρα Ελλάδας) με θέμα συζήτησης την είσοδο των ρωσικών φορτηγών στην Ουκρανία, που κατά την Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά "σαφή παραβίαση" των ρωσοουκρανικών συνόρων.

    [04] Τουλάχιστον 20 ρωσικά φορτηγά έφθασαν στο κέντρο του Λουγκάνσκ

    Τουλάχιστον 20 ρωσικά φορτηγά που μεταφέρουν φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας έφθασαν σήμερα στο κέντρο του Λουγκάνσκ, το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, που αποτελούσε τον τελικό προορισμό τους, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος.

    «Περίπου 20 φορτηγά KamAZ εισήλθαν στο Λουγκάνσκ προερχόμενα από τη ρωσική μεθόριο. Τα φορτηγά αυτά τα είδαν στο δρόμο Ομπορόνα» στο κέντρο της πόλης δήλωσε ένας αξιωματούχος της περιφερειακής διοίκησης που πρόσκειται στο Κίεβο, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.

    Από την πλευρά του ένας υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης υποστήριξε σήμερα ότι η Μόσχα δεν έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο στέλνοντας την οχηματοπομπή στην Ουκρανία.

    «Ενεργούμε σε πλήρη συμφωνία με τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 August 2014 - 18:30:29 UTC