Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αύριο στα Τέμπη
  • [02] Έσκασε το λάστιχο νταλίκας και σκόρπισε χασίς στο οδόστρωμα
  • [03] Ισραηλινοί βομβαρδισμοί ξεκλήρησαν οικογένεια στη Γάζα
  • [04] Στο Κίεβο η Μέρκελ για συνομιλίες σχετικά με την ουκρανική κρίση
  • [05] Τζο Μπάιντεν: Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ένα ομοσπονδιακό σύστημα στο Ιράκ

  • [01] Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αύριο στα Τέμπη

    Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποφάσισε να προχωρήσει αύριο η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ενόψει προβλημάτων που πιθανόν να προκληθούν από την ομαδική είσοδο των οχημάτων στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, λόγω της μεγάλης επιστροφής των εκδρομέων από τα παράλια των νομών Λάρισας και Πιερίας, αλλά και για την ομαλή και εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

    Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ, αφορούν σε αλλαγή διατομής του οδοστρώματος στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα από τα διόδια Πυργετού, έως τη δ/ση Ομολίου, αποκλείοντας το δεξιό έρεισμα και τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας- Στομίου με κατεύθυνση την Αθήνα, θα εισέρχονται στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης μόνο μέσω της παράπλευρης βοηθητικής οδού, η οποία οδηγεί στο 1ο πάρκινγκ μετά τη δ/ση Ομολίου.

    Εξάλλου, τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας- Στομίου με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, θα εισέρχονται στη ΝΕΟ Αθηνών- Θεσσαλονίκης από τη δ/ση Ομολίου.

    [02] Έσκασε το λάστιχο νταλίκας και σκόρπισε χασίς στο οδόστρωμα

    Νταλίκα με αλβανικές πινακίδες που είχε τεθεί σε παρακολούθηση από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων έκρυβε στους τροχούς περίπου 20 κιλά χασίς. Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν αργά χθες το βράδυ, στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Τρικάλων στο ύψος του Δρίσκου, είδαν να σκάει ένας τροχός και να σκορπίζεται στο οδόστρωμα το χασίς. Αμέσως σταμάτησαν το όχημα και εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα σε τέσσερις τροχούς, 19 κιλά και 665 γραμμάρια χασίς.

    Ο 53χρονος Αλβανός οδηγός συνελήφθη και κατασχέθηκε το όχημα.

    [03] Ισραηλινοί βομβαρδισμοί ξεκλήρησαν οικογένεια στη Γάζα

    Πέντε Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα όταν το σπίτι τους επλήγη από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας, 47η ημέρα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε από το πρωί είκοσι στόχους στο έδαφος αυτό και σε βομβαρδισμό επλήγη το σπίτι αυτό. Τα πέντε θύματα, ένας 28χρονος άνδρας, η σύζυγός του, 26 ετών, οι γιοι τους, τριών και τεσσάρων ετών αντίστοιχα και η 45χρονη θεία του άνδρα, έχασαν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι τους κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ.

    Από την έναρξη της σύγκρουσης στις 8 Ιουλίου, τουλάχιστον 2.097 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων το 70,73% είναι άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Σύμφωνα με τη Unicef, τουλάχιστον 480 παιδιά, ηλικίας από 10 ημερών έως 17 ετών, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης. Στο Ισραήλ ένα τετράχρονο αγοράκι σκοτώθηκε χθες βράδυ από παλαιστινιακή οβίδα. Εκτός από το θύμα αυτό, 64 στρατιώτες και τρεις άμαχοι είναι οι απώλειες στην ισραηλινή πλευρά.

    Τέλος, σήμερα ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε να επαναληφθούν γρήγορα οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Γάζα.

    [04] Στο Κίεβο η Μέρκελ για συνομιλίες σχετικά με την ουκρανική κρίση

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έφθασε σήμερα στο Κίεβο για μια επίσκεψη με ισχυρό συμβολισμό, την ώρα που στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζεται η ένοπλη σύγκρουση με τους φιλορώσους αυτονομιστές, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Η Μέρκελ είναι ο σημαντικότερος δυτικός ηγέτης που μεταβαίνει στην Ουκρανία μετά την έναρξη της κρίσης που έχει προκαλέσει τη χειρότερη επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση. Η επίσκεψή της, η οποία πραγματοποιείται την παραμονή της γιορτής της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, ερμηνεύεται από το Κίεβο ως κίνηση υποστήριξης.

    Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει πως στη διάρκεια της επίσκεψής της, η Μέρκελ αναμένεται ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο να μετριάσει τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει εναντίον των αυτονομιστών. Η Μέρκελ σχεδιάζει επίσης να συναντήσει τον Ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ και δημάρχους απ' όλη τη χώρα, περιλαμβανομένης της περιφέρειας του Ντονέτσκ που αποτελεί μια από τις εστίες της εξέγερσης. Ο Ποροσένκο σχεδιάζει να συναντηθεί την Τρίτη με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

    «Το ταξίδι στο Κίεβο είναι δύσκολο και αποτελεί μια έκφραση υποστήριξης» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ. «Ο στόχος μας είναι οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια κατάπαυση του πυρός».

    [05] Τζο Μπάιντεν: Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ένα ομοσπονδιακό σύστημα στο Ιράκ

    Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να στηρίξουν το Ιράκ να ακολουθήσει ένα ομοσπονδιακό σύστημα, με μια αποκεντρωμένη εξουσία, μακριά από τη Βαγδάτη, συνηγορώντας παράλληλα υπέρ της ενότητας σε μια βαθιά διαιρεμένη χώρα.

    Σε άρθρο που δημοσιεύει η εφημερίδα Washington Post στο φύλλο της Παρασκευής, ο Μπάιντεν αναφέρει ότι το Ιράκ σημειώνει πρόοδο στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης αλλά οι θρησκευτικές διαιρέσεις τροφοδοτούν εξτρεμιστικά κινήματα, όπως το Ισλαμικό Κράτος. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προτείνει μια «ομοσπονδία που λειτουργεί» ως τρόπος υπέρβασης των διαφορών στο Ιράκ.

    Ο Μπάιντεν είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής ενός σχεδίου διαίρεσης του Ιράκ σε τρεις ημι-αυτόνομες περιοχές για τους Σιίτες, τους Σουνίτες και τους Κούρδους αντίστοιχα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 August 2014 - 10:30:21 UTC