Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν ψηφίζει κανέναν υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • [02] Τ. Κουίκ: Οι ΑΝΕΛ, πυρήνας για κάτι καινούργιο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας
  • [03] Επιβεβαιώνονται και από τα ευρήματα οι ταυτότητες των ληστών
  • [04] Γνωστοί στις Αρχές οι ληστές του Διστόμου
  • [05] Der Spiegel: Πρόβλεψη για ταχεία οικονομική ανάκαμψη της Γερμανίας
  • [06] Σεισμός 6 βαθμών στη βόρεια Καλιφόρνια
  • [07] Αποκαλύπτεται σταδιακά η είσοδος του τάφου στον Τύμβο Καστά

  • [01] Δημ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν ψηφίζει κανέναν υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    «Η σεναριολογία γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα παιχνίδια, με στοιχεία παζαριού, τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων, ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού, εμποδίζουν την οργάνωση της λαϊκής πάλης έτσι ώστε να ξεσηκωθεί ο λαός ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ του κεφαλαίου, που υπηρετούν με τον έναν ή άλλο τρόπο και οι μεν και οι δε» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    «Το ΚΚΕ από θέση αρχών δεν ψηφίζει κανέναν υποψήφιο για ΠτΔ και δεν συμμετέχει στα παιχνίδια που κάνουν τα άλλα κόμματα, άλλα για την εξεύρεση των 180 βουλευτών και άλλα για τους 121. Εμείς δε ψάχνουμε ούτε για 180 ούτε για 121. Η ανάγκη να φύγουν από την κυβέρνηση όσοι δημιούργησαν τόσα δεινά για το λαό δε μπορεί να αποτελεί παιχνίδι ψηφοθηρίας ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα και την αξιωματική αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

    Ο γγ της ΚΕ του κόμματος κατέληξε στη δήλωσή του λέγοντας ότι «το ΚΚΕ θα συμβάλει στο μέτρο των δυνάμεών του για να εξηγήσει πλατιά στον ελληνικό λαό και να τον καλέσει σε μαζική υποστήριξη και συμπαράταξη με την πρότασή του, για την ανάγκη να αντικατασταθούν οι σημερινοί θεσμοί του σάπιου συστήματος, από νέους λαογέννητους θεσμούς από έναν ανώτερο τύπο δημοκρατίας που θα οικοδομηθεί στη βάση της κοινωνικοποίησης του πλούτου και μιας γνήσιας εργατικής λαϊκής εξουσίας».

    [02] Τ. Κουίκ: Οι ΑΝΕΛ, πυρήνας για κάτι καινούργιο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας

    Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτημα της εφημερίδας Real News σχετικά με τις συζητήσεις περί κεντροδεξιάς, αναρωτήθηκε «για ποια συσπείρωση "Κεντροδεξιάς" τολμούν να μιλάνε κάποιοι, όταν οι ίδιοι δεν σέβονται και έχουν διαλύσει Αρχές και Υποθήκες που άφησε ο ιδρυτής της ΝΔ;».

    «Μετά την απόπειρα των 180 που δεν τους βγαίνει, ούτε το εφεύρημα της "Κεντροδεξιάς" και μάλιστα με το σημερινό status της ΝΔ, θα βοηθήσει στην πολιτική τους επιβίωση. Ο κόσμος είναι θυμωμένος. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αναγεννηθεί» είπε ο κ. Κουίκ, προσθέτοντας: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποδεικνύουμε με τη συνέπειά μας ότι εμείς είμαστε πράγματι ο πυρήνας για κάτι καινούργιο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας».

    [03] Επιβεβαιώνονται και από τα ευρήματα οι ταυτότητες των ληστών

    Και από τα ευρήματα των εργαστηριακών ερευνών επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ταυτότητες των δραστών της ένοπλης ληστείας στο Δίστομο. Οι τρεις ένοπλοι διέπραξαν προχθές το μεσημέρι τη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία του Διστόμου και διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος, με όμηρο τον ταμία, μέχρι το Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί, στο φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες της ληστείας έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματα του 35χρονου Γιώργου Πετρακάκου και ενός ακόμα από τους δράστες, ενώ ο τρίτος έχει αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους συνεχίζονται από την Ασφάλεια Αττικής.

    [04] Γνωστοί στις Αρχές οι ληστές του Διστόμου

    Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ενόπλων που διέπραξαν προχθές το μεσημέρι τη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία του Διστόμου και διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος, με όμηρο τον ταμία, μέχρι το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ένας από τους ληστές είναι ο καταζητούμενος ως συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος 35 ετών, ενώ και οι άλλοι δύο είναι επίσης γνωστοί στις Αρχές από το παρελθόν, για ένοπλες ληστείες και άλλα σοβαρά αδικήματα.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, επειδή σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η προχθεσινή ληστεία εντάσσεται στο κοινό ποινικό δίκαιο και δεν αποδίδεται σε κίνητρα που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Από την Αστυνομία έχουν στηθεί μπλόκα παντού, για τον εντοπισμό των τριών ενόπλων, ενώ συνεχίζονται οι εργαστηριακές έρευνες από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, κυρίως για γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα στο φουσκωτό σκάφος που εγκατέλειψαν οι ληστές στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου, αφού νωρίτερα είχαν αφήσει ελεύθερο τον όμηρο.

    [05] Der Spiegel: Πρόβλεψη για ταχεία οικονομική ανάκαμψη της Γερμανίας

    Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αναμένει πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα ανακάμψει έπειτα από ένα ασθενές δεύτερο τρίμηνο και πιστεύει πως η ανάπτυξη μπορεί ακόμη και να υπερβεί τις τρέχουσες προβλέψεις της κυβέρνησης για 1,8% τη φετινή χρονιά, αναφέρει σήμερα το περιοδικό Der Spiegel. «Υπάρχει πιθανότητα για οικονομικές εξελίξεις πιο ευνοϊκές από το αναμενόμενο, ιδιαίτερα στην εγχώρια πλευρά» αναφέρεται σε εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου το οποίο επικαλείται το περιοδικό.

    Το σενάριο αυτό βασίζεται στην πιθανότητα ότι η αγορά εργασίας και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών θα είναι ισχυρότερες απ' ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως. Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,2% κατά το δεύτερο τρίμηνο και η Στατιστική Υπηρεσία έριξε σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη στο ασθενέστερο εξωτερικό εμπόριο. Η αβεβαιότητα σχετικά με τους κινδύνους από την κρίση στην Ουκρανία και τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή έχει κάνει μερικούς οικονομολόγους πιο επιφυλακτικούς.

    Το έγγραφο που επικαλείται το Der Spiegel αναφέρει επίσης πως η ανάκαμψη της ευρωζώνης μπορεί να αποδειχθεί ισχυρότερη από το αναμενόμενο.

    [06] Σεισμός 6 βαθμών στη βόρεια Καλιφόρνια

    Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί τη βόρεια Καλιφόρνια, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), χωρίς να αναφέρει θύματα ούτε σοβαρές ζημιές. Η δόνηση σημειώθηκε στις 03:20 (τοπική ώρα, 13:20 ώρα Ελλάδας) βορειοδυτικά της πόλης Αμέρικαν Κάνιον. Το επίκεντρό της βρισκόταν σε βάθος 10,8 χιλιομέτρων. Κάτοικοι των πόλεων Σαν Φρανσίσκο και Ντέιβις έκαναν γρήγορα γνωστό μέσω του Twitter ότι αισθάνθηκαν το σεισμό.

    [07] Αποκαλύπτεται σταδιακά η είσοδος του τάφου στον Τύμβο Καστά

    Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, από την ΚΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, για την αποκάλυψη του ταφικού μνημείου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, «αφαιρέθηκαν ακόμη δέκα λιθόπλινθοι, που αποτελούσαν την έβδομη και όγδοη σειρά, στον τοίχο σφράγισης. Απομένουν τρεις σειρές προς αποδόμηση του συνόλου των έντεκα δόμων. Έτσι, αποκαλύφθηκε η συνέχεια της πρόσοψης της εισόδου του μνημείου, με διάκοσμο, όμοιο με αυτόν των πλαϊνών τοίχων. Δηλαδή, νωπογραφία λευκού χρώματος, εξαιρετικά επιμελημένη, που μιμείται τον μαρμάρινο περίβολο».

    Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΥΠΠΟΑ, αποκαλύπτονται, κάτω από τα επίκρανα, οι μαρμάρινες παραστάδες του θυρώματος, οι οποίες επικαλύπτονται, επίσης, από λευκή νωπογραφία. «Με τη μερική αφαίρεση χωμάτων, που βρίσκονται πίσω από την είσοδο, αποκαλύπτεται η πίσω πλευρά της εισόδου, ιδιαιτέρως επιμελημένη, αντίστοιχη της προσόψεως. Επί της νωπογραφίας των επιστυλίων της σώζονται ίχνη κόκκινου και μαύρου χρώματος. Η πλαϊνή και πίσω όψη των ιωνικών επικράνων των παραστάδων, που επικαλύπτονται από νωπογραφία, είναι επιζωγραφισμένες με τα ίδια χρώματα».

    Στο μεταξύ, έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται και οι πλαϊνοί τοίχοι του προθαλάμου, που είναι επενδεδυμένοι με μάρμαρο Θάσου και κοσμούνται στο ανώτερο μέρος τους με ιωνικό επιστύλιο, επί του κυματίου του οποίου σώζονται ίχνη μαύρου και κόκκινου χρώματος. Εκτός από τις ανασκαφικές εργασίες, πραγματοποιούνται επεμβάσεις συντήρησης και στερέωσης του διακόσμου, μόλις έρχεται στο φως, από ειδικευμένους συντηρητές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 August 2014 - 12:30:22 UTC