Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοφία Βούλτεψη: Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της
  • [02] SJ: «Αριστερός σωτήρας» ο Φώτης Κουβέλης
  • [03] Για δήθεν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, κάνει λόγο το ΚΚΕ
  • [04] Δεν θα ψηφίσει το πρόσωπο που θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Β. Καπερνάρος
  • [05] «Απόλυτο εμπαιγμό» χαρακτηρίζουν οι ΑΝΕΛ την κυβερνητική σύσκεψη για τον ΕΝΦΙΑ
  • [06] ΔΗΜΑΡ: Οι διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ δεν αίρουν τις αδικίες που επιφέρει ο φόρος
  • [07] Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει σήμερα το συνολικό άθροισμα των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ
  • [08] Η Εκκλησία ανακοίνωσε ότι στηρίζει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
  • [09] Η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε τον καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά
  • [10] Ι. Βρούτσης: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
  • [11] Στα 68 δισ. ευρώ έφθασαν τα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο
  • [12] Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν για μόνιμη εκεχειρία στη Γάζα
  • [13] Π. Ποροσένκο: Η τύχη του κόσμου και της Ευρώπης κρίνεται στη σύνοδο για την κρίση στην Ουκρανία

  • [01] Σοφία Βούλτεψη: Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της

    Το τελικό πακέτο των διορθώσεων στον ΕΝΦΙΑ συμφωνήθηκε στη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, δήλωσε σε σημερινές ραδιοφωνικές της συνεντεύξεις η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

    Μιλώντας στον «Σκάι» και τον «Real», η κα Βούλτεψη είπε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις.

    Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της απόλυτα:να εισπράξει το ίδιο συνολικό ποσό από τη φορολογία ακινήτων, όπως και πέρσι (από τον ΕΤΑΚ και τον ΦΑΠ που τώρα ενοποιούνται) διευρύνοντας ταυτόχρονα τη φορολογική βάση.

    Επέκρινε δε τον ΣΥΡΙΖΑ για εξαπάτηση, καθώς, όπως είπε, λενε ότι θα καταργήσουν την «αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ», αλλά δεν λένε με τι θα τον αντικαταστήσουν. Πρόσθεσε ακόμη πως «κάνουν λόγο για αφορολόγητο στις δώδεκα χιλιάδες και ότι θα υπάρξει ειδική φορολογική μέριμνα για την πρώτη κατοικία, αλλά από κεί και πέρα υπάρχει μεγάλη ασάφεια και επικρατεί το χάος. Στην ουσία λένε ότι τη δεύτερη κατοικία - που οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μια δεύτερη κατοικία, ένα εξοχικό ή ένα σπίτι στο χωριό- θα τη φορολογήσουν αναγκαστικά και προφανώς υπέρμετρα για να καλύψουν το κενό από την πρώτη κατοικία».

    [02] SJ: «Αριστερός σωτήρας» ο Φώτης Κουβέλης

    Ως «αριστερός σωτήρας» περιγράφεται ο Φώτης Κουβέλης, σε δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung», το οποίο αναφέρεται σε πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, ως πιθανό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με τη στήριξη των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Σαμαράς θέλει να προτείνει υποψήφιο Πρόεδρο, που θα διασώσει τον εύθραυστο συνασπισμό του», αναφέρει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με τη συντάκτρια, «ο συνδετικός ιστός κόπηκε» και «τώρα Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν να μπαλώσουν τη ρωγμή με τον Κουβέλη ως τζόκερ στο προεδρικό πόκερ». Η ίδια εξηγεί το σύστημα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και επισημαίνει ότι ακόμη και με τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν συμπληρώνονται οι απαραίτητες 180 ψήφοι, για να προσθέσει ότι, σε αυτή την περίπτωση, ρόλο με την ψήφο τους θα διαδραματίσουν οι περίπου 20 ανεξάρτητοι βουλευτές -μεταξύ των οποίων διωχθέντες και διαγραφέντες των διαφόρων σχημάτων. Ενδέχεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για την επιβίωση της κυβέρνησης παρά για νέες εκλογές, στις οποίες μάλλον δεν θα είχαν πιθανότητες, σημειώνει. Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε πρόσφατη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της οποίας υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες 180 ψήφοι.

    [03] Για δήθεν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, κάνει λόγο το ΚΚΕ

    «Τόσο οι δήθεν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, που τελικά παρέμεινε στην ουσία άθικτος, όσο και η συζήτηση για τις φοροελαφρύνσεις, αποτελούν το δόλωμα για να αποσπάσει η κυβέρνηση τη λαϊκή ανοχή σε μια πολιτική, που φέρνει νέα αντιλαϊκά "ισοδύναμα" και ανατροπές στο εισόδημα, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τον ΕΝΦΙΑ και τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας. Το ΚΚΕ καταλήγει πως «το κεφάλαιο θα είναι ο μοναδικός κερδισμένος από τις όποιες διεκδικήσεις της κυβέρνησης στις συναντήσεις με την τρόικα και από την πολιτική ισοπέδωσης των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων που αποτελεί το προαπαιτούμενο της καπιταλιστικής ανάκαμψης».

    [04] Δεν θα ψηφίσει το πρόσωπο που θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Β. Καπερνάρος

    Ο ανεξάρτητος, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα ψηφίσει το πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας και αυτό διότι θεωρεί ότι «πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την στρεβλή και ταπεινωτική διακυβέρνηση της χώρας από τους ανθρώπους που κατάφεραν να εξαθλιώσουν το σύνολο του λαού μας». Στη δήλωσή του ο κ. Καπερνάρος αναφέρει ότι το θέμα συζήτησης για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι άκαιρο και αποπροσανατολίζει τον Ελληνικό λαό από τα σοβαρά, σημαντικά θέματα που είναι αυτό τον καιρό ανοιχτά και σημειώνει ότι «γίνονται συζητήσεις με μαθηματικούς συσχετισμούς για το αν θα βρει ο κ. Σαμαράς τους 180, την ώρα που οι ελληνικές οικογένειες δέχονται καθημερινά φορολογικά χαστούκια και προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα της επιβίωσής τους».

    [05] «Απόλυτο εμπαιγμό» χαρακτηρίζουν οι ΑΝΕΛ την κυβερνητική σύσκεψη για τον ΕΝΦΙΑ

    «Ο απόλυτος εμπαιγμός, η σύσκεψη κορυφής της... "κεντροδεξιάς" συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, με το δήθεν ανακάτεμα της τράπουλας για τα ποσά του ΕΝΦΙΑ που υποχρεούνται να πληρώσουν οι Έλληνες, όταν ο στόχος των 3,2 δισ. ευρώ παραμένει αναλλοίωτος, με 2,5 εκατομμύρια πολίτες να αδυνατούν πλέον να φοροδοτήσουν, μεγαλώνοντας τη μαύρη τρύπα των αναγκαστικών οφειλών τους προς το δημόσιο, με υπαίτια την εφιαλτική μνημονιακή οικονομική πολιτική» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, για τη σημερινή σύσκεψη και τον ΕΝΦΙΑ.

    [06] ΔΗΜΑΡ: Οι διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ δεν αίρουν τις αδικίες που επιφέρει ο φόρος

    Τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον καθορισμό του ΕΝΦΙΑ σχολίασε η ΔΗΜΑΡ. «Οι κυοφορούμενες διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ δεν αίρουν τις στρεβλώσεις και τις αδικίες που επιφέρει ο συγκεκριμένος φόρος», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος στην οποία προστίθεται ότι «...απαιτούνται ριζικές αλλαγές και νέες δομικές ρυθμίσεις, που θα ενσωματώνουν, σε κάθε περίπτωση, μια προοδευτική κλίμακα στη φορολόγηση για το σύνολο των ακινήτων και όχι καθενός χωριστά και θα προβλέπουν αφορολόγητο».

    [07] Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει σήμερα το συνολικό άθροισμα των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει σήμερα το συνολικό άθροισμα των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ, καθώς και την κατανομή τους ανά νομό, επισημαίνοντας ότι κάθε ημέρα καθυστέρησης δημοσιοποίησης των στοιχείων επιβαρύνει την κυβέρνηση επιπρόσθετα, γιατί, αφού έκανε το έγκλημα, τώρα προσπαθεί να αποκρύψει τα τεκμήριά του. Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι παρά τη ρύθμιση για έξι δόσεις και τις αγωνιώδεις προσπάθειες να αλλάξει η ατζέντα από τη φορολογική βαρβαρότητα του ΕΝΦΙΑ, οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι θα κληθούν να «πληρώσουν το μάρμαρο» από τα εκκαθαριστικά του, τα οποία, παρά τις εξαγγελίες, δεν είναι σαφές ακόμη, πόσο θα μειωθούν. Υπάρχουν πληροφορίες, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ, παρά την αρχική πρόβλεψη για 3,2 δισ., ξεπερνούν κατά εκατοντάδες εκατομμύρια την αρχική πρόβλεψη και είναι μεταξύ 3,5 και 4 δισ. και προσθέτει ότι η κατάσταση αυτή επιτρέπει στην κυβέρνηση να προχωρά ανέξοδα σε μειώσεις των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ, αφού τελικά θα εισπράξει (δήθεν από λάθος) τα αρχικά προβλεπόμενα.

    [08] Η Εκκλησία ανακοίνωσε ότι στηρίζει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    Τη στήριξή της στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εκφράζει η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. «Η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων ή ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η ΔΙΣ ζητάει τέλος να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο και η άρνηση «των γενοκτονιών σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας», ενώ «αναμένει την υλοποίηση της σχετικής πρόσφατης διαβεβαιώσεως του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση».

    [09] Η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε τον καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά

    Με ένα ηχηρό χειροκρότημα, η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε, στις 2 ακριβώς το μεσημέρι σήμερα, τον καθηγητή της πρωτοπόρας Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ -αλλά και της ζωής- Εμμανουήλ Κριαρά.

    Ο Κρητικός στην καταγωγή καθηγητής «έφυγε» για την ανάπαυσή του στη γενέθλια γη της Κρήτης, από την αγαπημένη του πόλη, ακριβώς 64 χρόνια μετά την εγκατάστασή του σ' αυτή, το καλοκαίρι του 1950. «Ο Όλυμπος συννέφιασε και ο Ψηλορείτης κλαίει» ήταν η πρώτη στροφή της κρητικής μαντινάδας αποχαιρετισμού, που εκφώνησε σεμνά για τον Εμμανουήλ Κριαρά, ο πατέρας Ευτύχιος από τα Χανιά, ο οποίος παρέστη στην εξόδιο ακολουθία ως εκπρόσωπος των Κρητικών ιερέων που θα συνοδεύσουν τη σορό του καθηγητή στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου και θα ενταφιασθεί αύριο το απόγευμα.

    Παρών στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου ψάλθηκε, στις 12 το μεσημέρι, η εξόδιος ακολουθία, ήταν ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος προσερχόμενος απέφυγε τις οποιεσδήποτε δηλώσεις, περιοριζόμενος να υπενθυμίσει τη μαθητεία του με τον αείμνηστο πλέον καθηγητή (υπήρξε φοιτητής του ΑΠΘ), ενώ στην επικήδεια ομιλία του, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στις περιόδους του διδακτικού και επιστημονικού έργου του εκλιπόντα καθηγητή, τη δημοκρατική στάση ζωής του, το "πρότυπο δασκάλου" που υπήρξε, με τη στάση και την κοινωνική διάχυση του έργου του (στην τελευταία περίοδο της ζωής του), κατέληξε τονίζοντας πως "όλοι οι Έλληνες οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον Εμμανουήλ Κριαρά". Επικήδειους ομιλίες εκφώνησαν, επίσης, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης , ο εκπρόσωπος της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Αντώνης Ρεγκάκος, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ Γιάννης Τζιφόπουλος, ο καθηγητής-πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (που έχει αναλάβει τη συνέχιση της έκδοσης του μεσαιωνικού λεξικού, το οποίο άρχισε -και έφτασε ως τον 14ο τόμο- ο Εμμανουήλ Κριαράς) Γιάννης Καζάζης, η πιστή και αγαπημένη του μαθήτρια Κ. Πηδώνια, ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών Γ.Παπαναστασίου και τέλος ο ανιψιός τουΓιώργος Κριαράς. Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας ήταν τρεις βουλευτές (οι Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας της Ν.Δ. και ο Γιάννης Αμανατίδης του ΣΥΡΙΖΑ).

    [10] Ι. Βρούτσης: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

    «Η ομαλή καταβολή των συντάξεων είναι εγγυημένη και διασφαλισμένη για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους» διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης. Σε δηλώσεις του, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της 15ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» για τον μήνα Αύγουστο, ο υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι «η ταμειακή ισορροπία του ασφαλιστικού συστήματος έχει ενισχυθεί σημαντικά, με τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί από τον Ιούνιο του 2012 και με την για πρώτη φορά οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής». Ακόμη ο κ. Βρούτσης αποκλείει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αλλαγή των ηλικιακών ορίων για όλους όσους συνταξιοδοτούνται με ειδικές διατάξεις. «Δεν πρόκειται να προβούμε σε καμία αλλαγή ανατρέποντας οικογενειακούς προγραμματισμούς» σημειώνει.

    [11] Στα 68 δισ. ευρώ έφθασαν τα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο

    Τα 68 δισ. ευρώ προσέγγισαν στο τέλος Ιουλίου εφέτος, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών. Ειδικότερα, στα 60,740 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο τέλος του 2013, προστέθηκαν το επτάμηνο εφέτος επιπλέον 7,237 δισ. ευρώ. Μάλιστα, μόνον σε ένα μήνα, μεταξύ Ιουλίου και Ιουνίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ (ήταν 6,225 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου). Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, έως το τέλος Ιουλίου το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου είχε ολοκληρώσει 449 ελέγχους, βεβαιώνοντας 152,5 εκατ. ευρώ.

    [12] Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν για μόνιμη εκεχειρία στη Γάζα

    Το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι κατέληξαν σε συμφωνία για μια μόνιμη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και μια επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει από την Αίγυπτο, η οποία μεσολάβησε για την επίτευξή της, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Χαμάς. «Επιτεύχθηκε μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και αναμένουμε την ανακοίνωση από το Κάιρο ώστε να καθοριστεί η ώρα της εφαρμογής (της εκεχειρίας)», δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι.

    Από την πλευρά του ο δεύτερος στην ιεραρχία της παλαιστινιακής οργάνωσης, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί «μια νίκη για την αντίσταση», ενώ πρόσθεσε ότι η ώρα έναρξης της εκεχειρίας θα καθοριστεί αργότερα.

    Εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

    Ένας εκπρόσωπος των Λαϊκών Επιτροπών Αντίστασης, μιας παλαιστινιακής ομάδας που εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, ανέφερε ότι η ανακοίνωση από την Αίγυπτο ενδέχεται να γίνει ενός των επόμενων δύο ωρών.

    [13] Π. Ποροσένκο: Η τύχη του κόσμου και της Ευρώπης κρίνεται στη σύνοδο για την κρίση στην Ουκρανία

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο εκτίμησε σήμερα ότι «η τύχη του κόσμου και της Ευρώπης» θα κριθεί στη σύνοδο που πραγματοποιείται στο Μινσκ για την κρίση στην Ουκρανία με τη συμμετοχή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. «Η τύχη του κόσμου και της Ευρώπης αποφασίζεται στη διάρκεια αυτής της συνάντησης στο Μινσκ. Έτσι το βλέπω», δήλωσε ο Ποροσένκο αφού αντάλλαξε μια χειραψία με τον Πούτιν. Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι επιθυμεί να βρεθεί ένας συμβιβασμός ώστε να τερματιστεί η αιματοχυσία στη χώρα του, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη του και το συμφέρον των ρωσόφωνων στα ανατολικά.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η κρίση στην Ουκρανία δεν μπορεί να επιλυθεί με περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση και χωρίς να ξεκινήσει ένας ειρηνευτικός διάλογος με τους εκπροσώπους των ρωσόφωνων ανατολικών επαρχιών της χώρας. Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η οικονομία της χώρας του θα απολέσει περίπου 100 δισεκατομμύρια ρούβλια (2 δισ. ευρώ), αν ευρωπαϊκά προϊόντα φτάσουν στη ρωσική αγορά μέσω της Ουκρανίας, μετά την υπογραφή από το Κίεβο μιας εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρακάμπτοντας τους δασμούς που επιβάλλει η Μόσχα στα ευρωπαϊκά αγαθά. «Σε αυτή την περίπτωση η Ρωσία δεν μπορεί να μείνει αδρανής και απλώς θα αναγκαστούμε να λάβουμε αποφασιστικά μέτρα για να προστατεύσουμε την αγορά μας», υπογράμμισε ο Πούτιν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 August 2014 - 14:30:23 UTC