Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αν. Λοβέρδος: Δεν θα κάνω καμία απόλυση
  • [02] Ειδική άδεια στους προφυλακισμένους Ηλ. Κασιδιάρη, Π. Ηλιόπουλο και Ν. Κούζηλο
  • [03] Μεγάλη φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Βόρειας Κυνουρίας
  • [04] Προσδιορισμό συντελεστή κενών ακινήτων στον ΕΝΦΙΑ, ζητά ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ
  • [05] Κοινοτική ενίσχυση 3,7 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κεφαλονιά

  • [01] Αν. Λοβέρδος: Δεν θα κάνω καμία απόλυση

    Κατηγορηματικός ότι δεν προκύπτει καμία ανάγκη απόλυσης, μετά την παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης των οκτώ πανεπιστημίων της χώρας, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Με αφορμή την παρουσίαση, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της έκθεσης του εξωτερικού αξιολογητή για τα οργανογράμματα των οκτώ ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ο υπουργός Παιδείας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν θα κάνω καμία απόλυση αφού αυτό δεν προκύπτει». Και ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε: «Είχα πει ότι χρέος μας είναι να γίνει αξιολόγηση στα οκτώ πανεπιστήμια της χώρας. Μιλάμε για ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος είναι μια ψυχή και μια ζωή. Δεν τον βλέπουμε ως αριθμό. Δεν μπορώ να χτυπήσω ανθρώπους στο ψαχνό. Δεν θέλω να το κάνω και δεν θα το κάνω. Αξιολογήσεις με το μάτι δεν γίνονται».

    [02] Ειδική άδεια στους προφυλακισμένους Ηλ. Κασιδιάρη, Π. Ηλιόπουλο και Ν. Κούζηλο

    Ειδική άδεια από τον εισαγγελέα φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να ορκιστούν ως δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, δόθηκε στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Νίκο Κούζηλο. Την Παρασκευή θα ορκιστούν, ο Ηλίας Κασιδιάρης δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, ο Π. Ηλιόπουλος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας και την Κυριακή, 31 Αυγούστου, ο Νίκος Κούζηλος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά. Παράλληλα, την Κυριακή 31 Αυγούστου, η κίνηση ενάντια στον "ρατσισμό και τη φασιστική απειλή" διοργανώνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κοραή.

    [03] Μεγάλη φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Βόρειας Κυνουρίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στον Άγιο Ιωάννη Βόρειας Κυνουρίας, που εκδηλώθηκε στις 12:25 και καίει δασική έκταση με πουρνάρια και έλατα. Η φωτιά λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή έχει λάβει σημαντικές διαστάσεις και κατευθύνεται προς τον Πάρνωνα. Στο πύρινο μέτωπο έχουν σπεύσει και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δεκαεπτά οχήματα σαράντα πυροσβέστες, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές πολίτες από τα χωριά της περιοχής. Το έργο τους συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη Καναντέρ, ενώ συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Κων/νος Γιόβας.

    [04] Προσδιορισμό συντελεστή κενών ακινήτων στον ΕΝΦΙΑ, ζητά ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ

    Την καθιέρωση του συντελεστή κενών κτισμάτων 0,50 στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ ζητά η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, χαρακτηρίζοντας το αίτημα «απόλυτα υπολογίσιμο και διαχειρίσιμο» από πλευράς υπουργείου Οικονομικών, «αλλά και σημαντικό για την εισπραξιμότητα του φόρου» όπως υπογραμμίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, με αφορμή τις αντιδράσεις που συνεχίζει να προκαλεί ο νέος φόρος.

    Ο κ. Παραδιάς εκφράζει την πίστη και τη βεβαιότητα για την τελική αποδοχή του αιτήματος, το οποίο, όπως λέει, θα αποβεί προς όφελος «όχι μόνο των συμφερόντων τού κόσμου, αλλά και για τα δημόσια έσοδα αφού θα καταβληθεί από ανθρώπους που αντιλαμβάνονται ότι αυτοί που τους φορολογούν κατανοούν τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται».

    Χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ διπλό φόρο, με αλλεπάλληλες χρεώσεις σε βάρος της αστικής ακίνητης περιουσίας και «κυβερνητική επιλογή η οποία κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως καταστροφική όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων σε όλη τη χώρα αλλά και για τα ίδια τα δημόσια έσοδα».

    «Εμείς» προσθέτει, «ως ομοσπονδία, έχουμε δείξει μια ιδιαίτερη επιμονή και ευαισθησία στο πρόβλημα εκείνων των ιδιοκτητών αστικών ακινήτων τα οποία είναι κενά και τα οποία είχαν εξαιρεθεί από το χαράτσι. Δεν ζητάμε να μην πληρώνουμε φόρο αλλά να καθιερωθεί ο συντελεστής κενών κτισμάτων 0,50, δηλαδή να πληρώνουμε μειωμένο φόρο για όσο χρονικό διάστημα τα ακίνητα εκείνα δεν είναι νοικιασμένα. Ζητάμε αυτή η ρύθμιση να ισχύσει από το 2015 και μετά, με τον συντελεστή κενών κτισμάτων 0,50, δεδομένου ότι για τα ημιτελή είναι 0,40. Ειδικά για το 2014, που το βάρος είναι μεγάλο, ζητάμε η έκπτωση αυτή να είναι μισή της μισής (25%), δηλαδή ο συντελεστής, μόνο για το 2014 να είναι 0,75».

    [05] Κοινοτική ενίσχυση 3,7 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κεφαλονιά

    Τη χορήγηση 3,7 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των επιπτώσεων του σεισμού και των μετασεισμών στην Κεφαλονιά και τα Ιόνια Νησιά, στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2014, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ειδικότερα, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν ανακοίνωσε σήμερα πακέτο ενίσχυσης ύψους περίπου 47 εκατ. ευρώ, το οποίο προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Σαρδηνία , την Κεφαλονιά, τη Σλοβενία και την Κροατία μετά από σειρά φυσικών καταστροφών που έπληξαν τις περιοχές αυτές στα τέλη του 2013 και στις αρχές του 2014. Όπως διευκρινίζει η Επιτροπή, σε σχετική ανακοίνωσή της, η ενίσχυση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Εφόσον εγκριθεί, θα συμβάλει στην κάλυψη των επειγουσών δαπανών στις οποίες υποβλήθηκαν οι δημόσιες Αρχές των τεσσάρων αυτών κρατών- μελών, λόγω των καταστροφών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 August 2014 - 12:30:23 UTC