Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιματηρή συμπλοκή ληστών με αστυνομικούς στον Κολωνό
  • [02] Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος για καθ' υπέρβαση εισαγωγή παιδιών πολυτέκνων σε στρατιωτικές σχολές
  • [03] Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των καταζητούμενων για τη ληστεία στο Δίστομο
  • [04] Χωρίς τον Πολ Τόμσεν οι συνομιλίες τρόικας - κυβέρνησης στο Παρίσι
  • [05] Η Μόσχα διαψεύδει ότι στρατιώτες της δρουν στην Ουκρανία
  • [06] Με Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μάλμε ο Ολυμπιακός

  • [01] Αιματηρή συμπλοκή ληστών με αστυνομικούς στον Κολωνό

    Αιματηρή ληστεία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στη συμβολή των οδών Κηφισού και Αγίου Παύλου στον Κολωνό. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα εισέβαλαν σε υπεραγορά κρεάτων και με την απειλή όπλου επιχείρησαν να κάνουν ληστεία. Στο σημείο έφτασαν άντρες της ΔΙΑΣ και ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ένας από τους δύο ληστές τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών, ενώ και ο δεύτερος συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

    [02] Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος για καθ' υπέρβαση εισαγωγή παιδιών πολυτέκνων σε στρατιωτικές σχολές

    Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με δύο αποφάσεις του έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 3966/2011 («νόμος Διαμαντοπούλου») που δίνει μπόνους στα τέκνα των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών για καθ' υπέρβαση εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε κρίνει αντισυνταγματικό το «νόμο Διαμαντοπούλου» που δίνει μπόνους στα τέκνα των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών για καθ' υπέρβαση εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    Ο «νόμος Διαμαντοπούλου» προβλέπει ένα σημαντικό μπόνους θέσεων για την καθ' υπέρβαση εισαγωγή των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, το οποίο ανέρχεται στο 35% για τις Στρατιωτικές Σχολές και στο 14% για τις Αστυνομικές Σχολές.

    [03] Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των καταζητούμενων για τη ληστεία στο Δίστομο

    Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των τριών ατόμων, που συμμετείχαν στη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στην Παραλία Διστόμου Βοιωτίας και διέφυγαν με κινηματογραφικό τρόπο, πριν από μία εβδομάδα περίπου.

    Πρόκειται για τους: Γεώργιο Πετρακάκο, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, που γεννήθηκε στις 08.05.1979, Σπυρίδωνα Χριστοδούλου του Αθανασίου και της Βενετίας, που γεννήθηκε στις 14.03.1970 και Σπυρίδωνα Δραβίλα του Χαραλάμπους και της Κονδύλως, που γεννήθηκε στις 21.07.1981. Σημειώνεται ότι ο Γεώργιος Πετρακάκος είναι καταζητούμενος ως συνεργάτης του Μαζιώτη σε ληστείες. Ο Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη μετά από ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

    Ο Σπυρίδων Χριστοδούλου είναι σεσημασμένος για ληστείες τραπεζών και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές συνδέεται με ένοπλες ληστείες επίσης με τον Μαζιώτη.

    Ο Σπυρίδων Δραβίλας, ο επονομαζόμενος «Καρφάκιας», είχε καταλάβει το ελικόπτερο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η απόδραση των Παλαιοκώστα και Ριζάι το 2006 από τις φυλακές Κορυδαλλού. Είναι επίσης σεσημασμένος για ληστείες τραπεζών.

    [04] Χωρίς τον Πολ Τόμσεν οι συνομιλίες τρόικας - κυβέρνησης στο Παρίσι

    «Επιλεγμένα στελέχη» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χωρίς τη συμμετοχή του Πολ Τόμσεν, θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες των ελληνικών Αρχών με την τρόικα στο Παρίσι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, προσθέτοντας ότι επικεφαλής του ΔΝΤ στις συνομιλίες θα είναι ο Ρίσι Γκογιάλ.

    Κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε ερώτηση για τις επικείμενες συνομιλίες των εκπροσώπων της τρόικας με ομάδα Ελλήνων υπουργών στο Παρίσι, ο κ. Ράις τόνισε ότι οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 2 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι τις «προπαρασκευαστικές συζητήσεις» στη γαλλική πρωτεύουσα θα ακολουθήσει αποστολή της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) στην Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

    Ο κ. Ράις υποστήριξε ότι οι συνομιλίες στο Παρίσι θα διεξαχθούν μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών και υπογράμμισε ότι από πλευράς ΔΝΤ θα λάβει μέρος ο νέος επικεφαλής της ομάδας του ελληνικού προγράμματος Ρίσι Γκογιάλ, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Τόμσεν διορίστηκε στη θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και λόγω των νέων του καθηκόντων δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει «να παρακολουθεί» το ελληνικό πρόγραμμα.

    [05] Η Μόσχα διαψεύδει ότι στρατιώτες της δρουν στην Ουκρανία

    Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε σήμερα με τον κατηγορηματικότερο τρόπο τις πληροφορίες ότι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες δρουν εντός του ουκρανικού εδάφους.

    "Παρατηρήσαμε ότι εκτοξεύονται αυτές οι ψευδείς φήμες και είμαστε υποχρεωμένοι να απογοητεύσουμε τους υπερπόντιους επινοητές τους και τους ελάχιστους απολογητές τους στη Ρωσία" ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, ο στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

    "Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το υλικό δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα", υπογράμμισε.

    [06] Με Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μάλμε ο Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον 1ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και θα έχει ως αντιπάλους τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μάλμε. Η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων θα διεξαχθεί στις 16-17/9 και η τελευταία στις 9-10/12.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 August 2014 - 18:30:22 UTC