Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος οδικός χάρτης από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ
  • [02] «Οι θεσμοί είναι πάνω από κομματικά μικροσυμφέροντα»
  • [03] Συνάντηση Σαμαρά Γιούνκερ
  • [04] Τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ε.Ε αναμένεται να ζητήσει ο Ολάντ

  • [01] Νέος οδικός χάρτης από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

    «Έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη με στοχευμένες ελαφρύνσεις βαρών, με διόρθωση αδικιών αλλά και με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων» θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της ΔΕΘ, δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη.

    «O Αντώνης Σαμαράς θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από το μνημόνιο και θα μας προσφέρει ένα πολύ συγκεκριμένο όραμα και τη νέα Ελλάδα που έχει ανάγκη ο τόπος» πρόσθεσε ο κ. Παπαμιμίκος τονίζοντας παράλληλα ότι, ενώ πριν δυο χρόνια, παραμονές της ΔΕΘ, η Ελλάδα θεωρείτο αναξιόπιστη χώρα και η οικονομία της κρεμόταν από μία κλωστή, σήμερα όλα έχουν αλλάξει με τη δουλειά του πρωθυπουργού, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά κυρίως με τις θυσίες που έχουν κάνει όλοι.

    «Παίρνουμε ξανά τις τύχες στα χέρια μας. Οι μεταρρυθμίσεις προχωράνε και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την καθημερινότητα στη ζωή του Έλληνα πολίτη. Η διαπραγμάτευση του Παρισιού αποτελεί την αφετηρία για την επόμενη μέρα. Ξεκινά μια νέα εποχή όπου η Ελλάδα θα έχει τον πρώτο λόγο. Η πρόοδος που κάνουμε είναι εκείνη που θα καθορίζει την ατζέντα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Πλέον μπαίνουν οι βάσεις για μια χώρα που επιτέλους θα παράγει και θα λειτουργεί βασισμένη σ΄ ένα πρότυπο ορθολογικό και σύγχρονο» συνέχισε ο κ Παπαμιμίκος.

    Απαντώντας στην ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ είπε : «Καλό θα είναι να αφήσουμε τον κόσμο να επιστρέψει από τις διακοπές του στα σπίτια του και στις δουλειές του και μετά να συζητήσουμε για δημοσκοπήσεις».

    [02] «Οι θεσμοί είναι πάνω από κομματικά μικροσυμφέροντα»

    Στον χρόνο του και σε συνάρτηση με τις πολιτικές εξελίξεις και την ακολουθούμενη πολιτική το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας , ανέφερε στη Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο. Τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια, τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τα σενάρια περί υποψηφιότητας του, για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας να σταματήσει το μικροκομματικό παιχνίδι, όπως είπε με τους θεσμούς.

    Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που συνεδριάζει για να καθορίσει τίς διαδικασίες και τον χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου του κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια τις τελευταίες μέρες σχετικά με τα σενάρια περί υποψηφιότητας του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μή αποκλείοντας κανένα ενδεχόμενο επανέλαβε τη θέση του ότι το θέμα δεν είναι του παρόντος και πώς θα πρέπει να αντιμετωπισθεί στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με την πολιτκή συγκυρία που θα διαμορφωθεί και τίς ασκούμενες πολιτικές ενω ζήτησε να σταματήσει το μικροκομματικό παιχνίδι, όπως είπε με τους θεσμούς.

    «Πρώτον, κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς δεν είναι αποδεκτό. Κανένα κομματικό μικροσυμφέρον δεν μπορεί να κατισχύσει των θεσμών. Η ελληνική δημοκρατία είναι μία ώριμη δημοκρατία που έχει σταδιακά κατακτήσει με το χρόνο το επίπεδο. Δεύτερον, το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας είναι ζήτημα ευρύτερων συναινέσεων. Θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και αυτός ο χρόνος δεν είναι τώρα. Τρίτον, το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κριθεί σε συνάρτηση με τις πολιτικές που ασκούνται», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

    [03] Συνάντηση Σαμαρά Γιούνκερ

    Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κλοντ Γιούνκερ, θα έχει το απόγευμα στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής και αναμένεται να συζητηθούν θέματα της ελληνικής οικονομίας, εν όψει και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι στις 2-4 Σεπτεμβρίου. Είναι η τρίτη φορά που ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Γιούνκερ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής της Κομισιόν.

    [04] Τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ε.Ε αναμένεται να ζητήσει ο Ολάντ

    Τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να ζητήσει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στη σύνοδο κορυφής, αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες. Στην ημερήσια διάταξη της συνόδου βρίσκονται ο διορισμός των μελλοντικών επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, η προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι κρίσεις στην Ουκρανία, το Ιράκ και τη Γάζα.

    Την ίδια ώρα ο Φινλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στούμπ, δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα αποφασίσουν κατά τη σημερινή σύνοδο κορυφής αν θα επιβάλλουν νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.«Αν η Ρωσία συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές της προσπάθειες (στην ανατολική Ουκρανία), πιστεύω ότι είναι σωστό να σκληρύνουν οι κυρώσεις, αλλά ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί», σημέιωσε ο ίδιος. «Υπάρχουν χώρες που θέλουν να σκληρύνουν οι κυρώσεις αμέσως και χώρες που επιθυμούν μια πιο ήρεμη προσέγγιση», πρόσθεσε ο φινλανδός πρωθυπουργός.

    Συνολικά οκτώ αρχηγοί κυβερνήσεων συμμετέχουν σε αυτή τη σύνοδο που ξεκινησε στις 11:00 (ώρα Ελλάδας): ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο αυστριακός αντικαγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν και οι πρωθυπουργοί του Βελγίου Έλιο ντι Ρούπο, της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ, της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα και της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Παρόντες θα είναι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αλλά και ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 August 2014 - 10:30:21 UTC