Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «παράσταση κόκκινων γραμμών» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει Παρισιού
  • [02] Από αύριο τα μειωμένα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς
  • [03] Η νέα τρέλα: Το μεγαλύτερο Escape Room κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη
  • [04] ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων την Τρίτη
  • [05] Οι ελληνικές εξαγωγές στο επίκεντρο αυριανής σύσκεψης στο ΥΠΑΝ
  • [06] Οι ιρακινές δυνάμεις έσπασαν τη δίμηνη πολιορκία της πόλης Αμερλί
  • [07] Ο Β. Πούτιν θίγει για πρώτη φορά το θέμα ενός μελλοντικού Κράτους στην ανατολική Ουκρανία
  • [08] «Μήδεια» από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στο Μέγαρο Μουσικής

  • [01] Για «παράσταση κόκκινων γραμμών» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει Παρισιού

    Για «παράσταση κόκκινων γραμμών» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας την κυβέρνηση, για την στάση της, ενόψει της συνάντησης με την τρόικα, στο Παρίσι. Σε σχετική ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι: «ενόψει της προπαρασκευαστικής συνάντησης με την τρόικα στο Παρίσι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά ανεβάζει την παράσταση «κόκκινες γραμμές», μόνο που όλοι πλέον γνωρίζουν πως τις «κόκκινες γραμμές» τις βάζουν κάθε φορά οι δανειστές και η κυβέρνηση τις ακολουθεί» . «Καθώς η κοινωνία εξοντώνεται μέσω του ΕΝΦΙΑ και εννέα στους δέκα πολίτες ζητούν την κατάργησή, του, η κυβέρνηση υποκριτικά μιλά για φοροελαφρύνσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Ενώ οι περισσότεροι και περισσότερες δοκιμάζονται σκληρά από την παρατεταμένη και εξοντωτική μνημονιακή πολιτική, η κυβέρνηση στήνει σκηνικό επικείμενης ανάπτυξης με τον πρωθυπουργό να φαντασιώνεται πως η οικονομία τρέχει με ταχύτητες ράλι.Την ίδια ώρα που το ρεύμα της δημοκρατικής ανατροπής ενδυναμώνεται και η κυβέρνηση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, η ελπίδα κρατάει την κοινωνία όρθια που ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα».

    [02] Από αύριο τα μειωμένα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς

    «Πρεμιέρα»αύριο Δευτέρα, για τις αλλαγές στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στις οποίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μειώσεις όπως αυτή του βασικού εισιτηρίου, στα 1,20 ευρώ από 1,40 σήμερα, αλλά και η μείωση της διάρκειάς του στα 70 λεπτά, από τη 1,5 ώρα που είναι σήμερα.

    Επιπλέον, πολλές πρωτοβουλίες θα δρομολογηθούν ή θα ενισχυθούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εισιτηριοδιαφυγή, όπως για παράδειγμα η πολιτική «επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα», τα τουρνικέ σε λεωφορεία, και εκτεταμένοι έλεγχοι από το ενισχυμένο ενιαίο Σώμα ελεγκτών.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμοστεί από την 1η Σεπτεμβρίου, καθιερώνεται μία κάρτα απεριόριστων διαδρομών για όλα τα μέσα, με μηνιαίο κόστος 30 ευρώ. Η κάρτα αυτή αντικαθιστά τις ήδη υπάρχουσες: τη μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα (τρέχουσα τιμή 45 ευρώ) και τη μηνιαία κάρτα για λεωφορεία/τρόλεϊ/τραμ (τρέχουσα τιμή 20 ευρώ). Επομένως, με ένα ευρώ την μέρα οι πολίτες της Αθήνας θα μπορούν να μετακινούνται σε ολόκληρη την πόλη.

    [03] Η νέα τρέλα: Το μεγαλύτερο Escape Room κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη

    Δραπέτες στο μεγαλύτερο σε έκταση στην Ευρώπη ζωντανό παιχνίδι απόδρασης, που στεγάζεται σε έναν χώρο 400 τ.μ., στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, καλούνται να γίνουν επισκέπτες και κάτοικοι, συμμετέχοντας σε βιωματικά παιχνίδια, τα οποία θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου μήνα.

    Η νέα τρέλα που κατακτά όλο και περισσότερους και αποτελεί- σύμφωνα μάλιστα με το TripAdvisor- σημαντικό πόλο έλξης τουριστών, βρίσκει έδαφος και στη Θεσσαλονίκη, αφού από την επόμενη εβδομάδα δύο χώροι μετατρέπονται σε «Escape Rooms».

    Τι ακριβώς, όμως, είναι αυτό; «Είναι δωμάτια, όπου κλειδώνονται το πολύ πέντε παίκτες, οι οποίοι καλούνται να συγκεντρώσουν στοιχεία, αντικείμενα, κλειδιά, κωδικούς, γρίφους, να τα συνδυάσουν ώστε να βρουν τη λύση ενός αινίγματος και να δραπετεύσουν μέσα σε μία ώρα» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ο οποίος, μαζί με τον Βασίλη Παντσάκη, εγκαινιάζουν την επόμενη βδομάδα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το "The MindTrap", έναν χώρο 400 τ.μ. όπου θα διεξάγονται, σε έξι δωμάτια, ισάριθμα αλλά διαφορετικά παιχνίδια απόδρασης. «Μιλάμε για τον μεγαλύτερο σε έκταση χώρο στην Ευρώπη, όπου μάλιστα θα παιχθεί και για πρώτη φορά ένα νέο παιχνίδι, το "Insanity" σε έναν εντυπωσιακό χώρο ψυχιατρείου!» διευκρινίζει ο κ. Μιχαηλίδης.

    Κρατήσεις για συμμετοχή στα παιχνίδια γίνονται ήδη στην ιστοσελίδα http: //www.themindtrap.gr ή μέσω facebook (The MindTrap), με το εισιτήριο να υπολογίζεται περίπου στα 10 ευρώ.

    [04] ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων την Τρίτη

    Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 875 εκατ. ευρώ, λήξεως 6 Μαρτίου 2015, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 (Τ+3) ενώ οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360. Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας τους.

    [05] Οι ελληνικές εξαγωγές στο επίκεντρο αυριανής σύσκεψης στο ΥΠΑΝ

    Οι επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές από τα εμπορικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, η πορεία των εξαγωγών μας και οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας για το εξωτερικό εμπόριο είναι τα θέματα που απαρτίζουν την αυριανή ατζέντα στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας. Υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου η Συντονιστική Επιτροπή, στο κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

    Μέλη της επιτροπής είναι οι κ.κ. Παναγιώτης Μίχαλος, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Μανώλης Μαματζάκης γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Αναστάσιος Λιάσκος, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Μόσχος Κορασίδης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανδρέας Κατσανιώτης, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Τριαντάφυλλος Πετεινίδης, διευθυντής γραφείου υπουργού, υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

    [06] Οι ιρακινές δυνάμεις έσπασαν τη δίμηνη πολιορκία της πόλης Αμερλί

    Oι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, με τη στήριξη χιλιάδων σιιτών πολιτοφυλάκων, έσπασαν σήμερα τη δίμηνη πολιορκία της πόλης Αμερλί από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και εισήλθαν στην πόλη του βορείου Ιράκ, πετυχαίνοντας μια σπάνια νίκη στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

    Ο δήμαρχος του Αμερλί και αξιωματικοί του στρατού είπαν ότι στρατεύματα, με τη στήριξη των πολιτοφυλάκων, νίκησαν τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της πόλης. Οι μάχες συνεχίζονται στα βόρειο της Αμερλί.

    [07] Ο Β. Πούτιν θίγει για πρώτη φορά το θέμα ενός μελλοντικού Κράτους στην ανατολική Ουκρανία

    H δημιουργία ενός Κράτους πρέπει να εξεταστεί στις συζητήσεις που θα έχουν ως στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο καθεστώς για τις περιοχές όπου συγκρούονται οι ουκρανικές δυνάμεις με τους φιλορώσους αντάρτες. «Πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως ουσιαστικές συζητήσεις (...) που θα αφορούν θέματα που σχετίζονται την πολιτική οργάνωση της κοινωνίας και τη δημιουργία ενός Κράτους για την νοτιοανατολική Ουκρανία προκειμένου να προστατευτούν τα νόμιμα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν εκεί» δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής και σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Έως σήμερα, η Ρωσία είχε ζητήσει μόνο οι περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, όπου κατοικούν στην πλειονότητά τους ρωσόφωνοι, να έχουν επιπλέον αυτονομία στα πλαίσια ενός ομοσπονδιακού, λιγότερο συγκεντρωτικού συστήματος. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος μίλησε σε εκπομπή του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Τv Channel 1, που μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή, δεν αναφέρθηκε στο θέμα της απειλής επιβολής πρόσθετων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας εκ μέρους των χωρών της Δύσης, οι οποίες κατηγορούν τη Μόσχα για μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

    Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν είναι δυνατόν να προβλέψει το τέλος της κρίσης στην Ουκρανία, ο Πούτιν είπε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti: «Όχι. Σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την πολιτική θέληση των ουκρανικών αρχών» που βρίσκονται τώρα στην εξουσία.

    [08] «Μήδεια» από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στο Μέγαρο Μουσικής

    Με τη «Μήδεια» του Ευριπίδη ξεκινούν από το Σεπτέμβριο οι μεταδόσεις παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, που πραγματοποιεί για 5η συνεχή χρονιά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η περίφημη τραγωδία του Ευριπίδη θα μεταδοθεί ζωντανά από το Olivier Theatre του Λονδίνου, σε μία νέα «πειραγμένη» εκδοχή και μετάφραση του Μπεν Πάουερ και σε σκηνοθεσία της πολυβραβευμένης Κάρι Κράκνελ. Η μετάδοση θα προβληθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με αγγλικούς υπέρτιτλους (στις 21:00). Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Έλεν ΜακΚρόρι - γνωστή στο κοινό του Μεγάρου από την ερμηνεία της στο έργο του Στίβεν Μπέρεσφορντ «Η τελευταία των Χάουσμαν» - σε μια αφοπλιστική ερμηνεία μιας ηρωίδας με οικουμενική διαχρονικότητα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 August 2014 - 14:30:22 UTC