Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης: Χρειάζεται «κούρεμα» του χρέους κατά 50%
  • [02] Προφυλακιστέος ο συλληφθείς για συμμετοχή στη ληστεία στον Κολωνό
  • [03] «Διάθεση σύγκλισης στις συζητήσεις με την τρόικα» - «Επταετές ομόλογο μέχρι το τέλος του 2014»
  • [04] Ο Α. Γιατσενιούκ απορρίπτει την ειρηνευτική πρόταση του Β. Πούτιν

  • [01] Γ. Σταθάκης: Χρειάζεται «κούρεμα» του χρέους κατά 50%

    «Δεν υπάρχει χώρος για φοροελαφρύνσεις, με το να τηρεί κατά γράμμα η κυβέρνηση το μνημόνιο» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Τόνισε ότι είναι δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχει φορολογία στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

    Ο κ. Σταθάκης είπε ότι χρειάζεται μείωση του δημόσιου χρέους κατά 50%, ανεξάρτητα από τη μορφή με την οποία θα γίνει. «Ζητάμε απομείωση του χρέους, δεν έχει σημασία η μορφή με την οποία γίνεται -πρέπει να είναι της τάξης του 50%. Όντως αν το πας στα 100 χρόνια, κάνεις ένα κούρεμα του 50%. Δεν είναι το θέμα η μορφή, αλλά η ουσία», είπε χαρακτηριστικά.

    [02] Προφυλακιστέος ο συλληφθείς για συμμετοχή στη ληστεία στον Κολωνό

    Στην φυλακή οδηγήθηκε ο 31χρονος άνδρας που, πριν από λίγες ημέρες, συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία σε υπεραγορά κρεάτων στη διασταύρωση Κηφισού και Αγίου Παύλου στον Κολωνό, μετά την απολογία του ενώπιον της 20ής ανακρίτριας.

    Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να λογοδοτήσει στη δικαστική λειτουργό για ληστεία κατά συναυτουργία και για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του, μετά το πρόσφατο περιστατικό, όπου έπειτα από συμπλοκή με τους αστυνομικούς, βρέθηκε νεκρός ο 34χρονος συνεργός του στη ληστεία.

    Ενώπιον της ανακρίτριας, ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ υποστήριξε πως συμμετείχε στη ληστεία γιατί χρωστούσε περίπου 2,5 χιλιάδες ευρώ από προμήθεια ναρκωτικών στον νεκρό πλέον συνεργό του και εκείνος τον εκβίαζε να τον βοηθήσει στη ληστεία.

    [03] «Διάθεση σύγκλισης στις συζητήσεις με την τρόικα» - «Επταετές ομόλογο μέχρι το τέλος του 2014»

    Για δεύτερη μέρα οι υπουργοί της ελληνικής αποστολής, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη παρουσιάζουν στους εκπροσώπους της τρόικας τα θέματα της αρμοδιότητάς τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών οι συζητήσεις εξελίσσονται σε θετική ατμόσφαιρα, με «διάθεση σύγκλισης» των δύο μερών.

    Επίσης, εκτιμούν ότι δεν υπάρχει για τους επόμενους δώδεκα μήνες πρόβλημα με το «χρηματοδοτικό κενό» καθώς, πρόκειται για «τεχνικό πρόβλημα» που έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση της χώρας, η οποία πιστεύεται ότι θα εξασφαλιστεί χωρίς δυσκολία.

    Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερ, που επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, η Ελλάδα θα μπορέσει να εκδώσει επταετή ομόλογα μέχρι το τέλος του έτους και δεν υπάρχει ανησυχία για την εξεύρεση πηγών.

    Σύμφωνα με τους παραπάνω κύκλους, το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ήδη βγει στις αγορές με ομόλογα αυξάνει την εμπιστοσύνη των αγορών, ενώ προσθέτουν ότι θα υπάρξει ανταλλαγή των έντοκων γραμματίων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας με άλλα 12μηνα, 18μηνα ή 24μηνα. Εκτιμούν επίσης πως η διαπραγμάτευση για το χρέος θα ξεκινήσει αμέσως μετά την αξιολόγηση της τρόικας.

    [04] Ο Α. Γιατσενιούκ απορρίπτει την ειρηνευτική πρόταση του Β. Πούτιν

    Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ απέρριψε σήμερα τις προτάσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν μια απόπειρα εξαπάτησης της Δύσης, την παραμονή της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ώστε να αποφύγει την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

    "Το πραγματικό σχέδιο του Πούτιν είναι να καταστρέψει την Ουκρανία και να αποκαταστήσει τη Σοβιετική Ένωση" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γιατσενιούκ.

    Νωρίτερα ο Πούτιν δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στη Μογγολία ότι οι απόψεις του ιδίου και του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο για τον τερματισμό των συγκρούσεων είναι "πολύ κοντά". Παρουσίασε μάλιστα ένα σχέδιο επτά σημείων που περιλαμβάνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων και τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους πρόσφυγες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 September 2014 - 16:30:22 UTC