Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Καρύδης: Η ομιλία Βενιζέλου ήταν ρήξη με αντιλήψεις, που κρατούν την παράταξη και τη χώρα στο παρελθόν
  • [02] «Η ανάπλαση της Πανεπιστημίου ξεκινά μέσα στο 2015»
  • [03] Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια της ΕΚΤ
  • [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Σε τροχιά ανάπτυξης η Ελλάδα μέσα στο 2014
  • [05] ΕΣΕΕ: Μικρό το αγοραστικό ενδιαφέρον στις καλοκαιρινές εκπτώσεις
  • [06] Η ιταλική κυβέρνηση παγώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και το 2015
  • [07] Πλούσιο σε ταινίες, εκδηλώσεις και επισκέπτες το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

  • [01] Δ. Καρύδης: Η ομιλία Βενιζέλου ήταν ρήξη με αντιλήψεις, που κρατούν την παράταξη και τη χώρα στο παρελθόν

    «Ρήξη με αντιλήψεις που κρατούν την παράταξη και τη χώρα στο παρελθόν» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ομιλία του προέδρου του κινήματος, Ευ. Βενιζέλου, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο. «Αυτό που χθες ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος είναι ότι μέσα από αλήθειες και αποτιμώντας μια πορεία 40 χρόνων από τη μεταπολίτευση, αλλά και των τελευταίων πέντε ετών που ήταν μια επώδυνη πορεία για την παράταξή μας για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την προοπτική της χώρας και της παράταξης με διαφορετικές αντιλήψεις και λογικές. Αυτό, που έγινε χθες, ήταν μια ρήξη με αντιλήψεις του παρελθόντος που κρατούν την παράταξη και τη χώρα στο παρελθόν», λέει.

    Σε ερώτηση αν οι σχέσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Παπανδρέου έχουν διαρραγεί μετά τις δύο εκδηλώσεις για τα 40χρονα του ΠΑΣΟΚ, κ. Καρύδης απαντά: «Οι εκδηλώσεις της ομάδας των κλακαδόρων προσέβαλε την παράταξη και τις θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας. Κανείς μέσα στο ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές και ήταν λάθος που αυτές οι συμπεριφορές δεν αποδοκιμάστηκαν. Εμείς προχωράμε χωρίς αποκλεισμούς. Τι είπε καθαρά ο κ. Βενιζέλος, το επαναλαμβάνουμε και εμείς. Αυτή είναι η πορεία της δημοκρατικής παράταξης. Το πρώτο μέλημα είναι να ανασυνθέσουμε όλον αυτόν τον πολιτικό και κοινωνικό χώρο για το καλό της χώρας. Για τη σταθερότητά της και την προοδευτική της πορεία, με υπεύθυνες θέσεις. Εκεί σημασία έχει, όχι να κινούμαστε σε γκρίζες γραμμές των άλλων πολιτικών κομμάτων, αλλά να στηρίζουμε και να ψηφίζουμε την παράταξή μας .... Μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, που διετέλεσαν υπουργοί, που είχαν συμμετοχή και ευθύνη για την πορεία της παράταξης και της χώρας, είδαμε κάποια στιγμή να απεκδύονται των ευθυνών και των υποχρεώσεών τους και να περιοδεύουν σε διάφορα άλλα κόμματα από εδώ και από εκεί. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, που χρόνια τώρα στήριζε και στηρίζει την παράταξη, δεν μπορεί να το ανεχθεί».

    [02] «Η ανάπλαση της Πανεπιστημίου ξεκινά μέσα στο 2015»

    Εντός του 2015 αναμένεται να ξεκινήσει η ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο, ο οποίος τόνισε στην εκπομπή «Έξι Δέκα» της ΝΕΡΙΤ: «Πιστεύουμε ότι η δημοπράτηση για την κατασκευή του έργου θα γίνει εντός του 2015 και αν όλα πάνε καλά με τον διαγωνισμό, περί τα μέσα του 2015 μπορεί να ξεκινήσουν οι εργασίες».

    Όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος, οι εργασίες θα κρατήσουν περίπου δύο χρόνια. «Πρόκειται για παρέμβαση, η οποία θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα και θα τελειώσει στην Ομόνοια» και όπως επισήμανε «δεν θα υπάρξει κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα από την πεζοδρόμηση». Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, «θα υπάρχουν πολλοί διάδρομοι πρόσβασης των λεωφορείων. Το ίδιο θα ισχύει και για τα ταξί, ενώ στη μέση του πεζόδρομου, θα υπάρχει ειδική διαμόρφωση για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας. Οι δρόμοι όπως είναι η Αμερικής και η Εμμανουήλ Μπενάκη δεν πεζοδρομούνται όπως επίσης και άλλοι δύο δρόμοι, οι οποίοι θα επιτρέπουν τη διαμπερή κίνηση των λεωφορείων».

    [03] Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια της ΕΚΤ

    Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να προχωρήσει σε μια απροσδόκητη μείωση των επιτοκίων της σε ένα νέο ιστορικό χαμηλό, σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και να αποτρέψει το ενδεχόμενο εκδήλωσης του φαινομένου του αποπληθωρισμού.

    Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της ΕΚΤ στη Φραγκφούρτη, το βασικό επιτόκιο μειώνεται σε 0,05% (από 0,15%), το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης στο 0,30% (από 0,40%) ενώ το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων μειώνεται ακόμη περισσότερο, στο -0,20% (από -0,10%).

    [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Σε τροχιά ανάπτυξης η Ελλάδα μέσα στο 2014

    Το υψηλό χρέος και η εκτόξευση της ανεργίας είναι τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της τακτικής εξαμηνιαίας ακρόασής του ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της ευρωβουλής, ο πρόεδρος του Εurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Αναφερόμενος, στην πρωτολογία του, ειδικά στην Ελλάδα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ, αφού σημείωσε τη σημαντική δημοσιονομική πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τις θυσίες, στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός, εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης εντός του 2014. Σε σχέση με ενδεχόμενη νέα ανάγκη στήριξης, αρκέστηκε στην επισήμανση ότι θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα που ξεκίνησε χθες στο Παρίσι.

    [05] ΕΣΕΕ: Μικρό το αγοραστικό ενδιαφέρον στις καλοκαιρινές εκπτώσεις

    Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε συνολικά η καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδος, από την άποψη των πωλήσεων των εμπορικών καταστημάτων, σε σχέση από την αντίστοιχη περυσινή, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

    Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, σχολίασε τα αποτελέσματα: «Οι καλοκαιρινές φετινές εκπτώσεις τελείωσαν σαν να μην ξεκίνησαν ποτέ! Το ενδιαφέρον ήταν μικρό και η κατανάλωση αδύναμη τόσο στα αστικά κέντρα όσο και κυρίως στις τουριστικές περιοχές, κάτι που έχει προκαλέσει στον εμπορικό κόσμο μεγάλη ανησυχία. Μάλιστα, τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν σε μια περίοδο που οι προσδοκίες από τον κλάδο του τουρισμού ήταν μεγάλες. Δυστυχώς, όμως, δεν επιβεβαιώθηκαν, ενώ ο μύθος της Κυριακής κατέρρευσε. Η ΕΣΕΕ εξετάζει τι ισχύει σε σχέση με τον θεσμό των εκπτώσεων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και θα προτείνει τις αλλαγές που έχει ανάγκη η ελληνική αγορά, σύμφωνα με την ανάλυση της Eurocommerce».

    [06] Η ιταλική κυβέρνηση παγώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και το 2015

    Η Ιταλίδα υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Μαριάννα Μαντία, έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους της χώρας της ούτε το 2015, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

    «Σε αυτή τη φάση οικονομικής κρίσης δεν υπάρχουν χρήματα για να μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες όλων των πολιτών» δήλωσε η Μαντία και πρόσθεσε ότι «θα επιβεβαιωθεί, και για το 2015, η φοροαπαλλαγή της τάξης των 80 ευρώ τον μήνα για τους υπαλλήλους που κερδίζουν ετησίως λιγότερο από 25.000 ευρώ».

    Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, για να προσαρμοσθούν οι μισθοί των 3,3 εκατ. δημοσίων λειτουργών στην αύξηση του κόστους ζωής, θα χρειάζονταν περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος.

    Το ιταλικό κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, αντέδρασε αρνητικά στο πάγωμα των μισθών, το οποίο συνεχίζεται επί τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με πηγές της ηγεσίας του συνδικάτου, δεν αποκλείεται πανιταλική απεργία.

    [07] Πλούσιο σε ταινίες, εκδηλώσεις και επισκέπτες το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

    Tο καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας δίνει και φέτος το 37ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. H μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων στη Δράμα, κλείνει φέτος τα 37 αλλά γιορτάζει την συμπλήρωση 20 χρόνων από την θέσπιση του διεθνούς της τμήματος προβάλλοντας συνολικά 204 ταινίες σε όλα τα προγράμματά αλλά και τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της.

    «Η ταινία μικρού μήκους είναι "άμεσης απόδοσης". Δύναται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα άρα και να αποτυπώσει τη ζώσα πραγματικότητα. Κι έτσι η οθόνη της Δράμας γίνεται καθρέφτης της κοινωνίας μας, άλλοτε άκρως ρεαλιστικός κι άλλοτε λιγότερο» σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Αντώνης Παπαδόπουλος . Και προσθέτει: «Τα τελευταία χρόνια έχει ενεργοποιηθεί τα μέγιστα η συνέργεια των ελλήνων κινηματογραφιστών εκτινάσσοντας τις ανεξάρτητες παραγωγές παρόλο που δυστυχώς ελαχιστοποιεί ή ακόμα και μηδενίζει τις αμοιβές των κινηματογραφιστών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 September 2014 - 12:30:21 UTC