Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοίγουν οι πύλες της 79ης ΔΕΘ
  • [02] Μπλόκο σε 100,2 κιλά ηρωίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
  • [03] Κυστική Ίνωση - Ο προγεννητικός έλεγχος σώζει ζωές
  • [04] Αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Μανωλάδα, με έναν τραυματία
  • [05] Απαγόρευση συλλαλητηρίων στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Τηρείται η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία
  • [07] Σκάνδαλο διαφθοράς στην πετρελαϊκή Petrobras της Βραζιλίας, με την εμπλοκή πολιτικών

  • [01] Ανοίγουν οι πύλες της 79ης ΔΕΘ

    Με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά εγκαινιάζεται σήμερα η 79η ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για τις βασικές κατευθύνσεις και επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομία και τους άλλους τομείς, μετά και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι, στη διάρκεια εκδήλωσης στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Στην εκδήλωση θα παραστούν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, υπουργοί, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και στελέχη της Ν.Δ.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί περίπτερα της 79ης ΔΕΘ. Ακολούθως θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων, με τη συμμετοχή του υπουργού Γιώργου Ορφανού, και μετά την ολοκλήρωσή της θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

    [02] Μπλόκο σε 100,2 κιλά ηρωίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

    Ποσότητα ηρωίνης, βάρους 100 κιλών και 230 γραμμαρίων, μπλόκαραν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τα μεσάνυκτα, οι άνδρες του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού. Η ηρωίνη εντοπίστηκε σε φορτηγό για μεταφορές ζώων, το οποίο είχε προορισμό την Ανκόνα. Κατά τον έλεγχο στην πύλη του λιμένα εξωτερικού, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος μύρισε το ναρκωτικό και αμέσως άρχισε η έρευνα σε όλο το όχημα. Μέσα σε ειδικές κρύπτες στην καρότσα του φορτηγού, οι λιμενικοί εντόπισαν 190 συσκευασίες με την ηρωίνη.

    Η επιχείρηση διήρκεσε πολλές ώρες έως ότου εντοπιστεί όλη η ποσότητα του παράνομου φορτίου. Εκτός από την ηρωίνη κατασχέθηκε το φορτηγό και συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι, ο οδηγός και ο συνοδηγός, 37 και 35 ετών αντίστοιχα. Σύμφωνα με στοιχεία, που προέκυψαν από την έρευνα στο φορτηγό, η ηρωίνη ενδέχεται να έχει φορτωθεί στο Ιράν.

    [03] Κυστική Ίνωση - Ο προγεννητικός έλεγχος σώζει ζωές

    «Η κάθε μας ανάσα ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά μας» είναι το σύνθημα του 1ου ποδηλατικού γύρου στην Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης, τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου. «Μια φράση, που εμπνεύστηκε ασθενής και μας εκφράζει όλους» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Γιάννης Σπίνος. «Κυριολεκτικά, γιατί αφορά τους καθημερινούς μας αγώνες, μεταφορικά, γιατί το πρώτο που "εξασθενεί" και μας κρατάει μακριά από τα όνειρά μας είναι η αναπνευστική μας λειτουργία, η ανάσα μας».

    Η Κυστική Ίνωση ή Κυστική Ινώδης Νόσος ή Ινοκυστική Νόσος είναι η πιο συχνή, παγκοσμίως, κληρονομική θανατηφόρος νόσος της λευκής φυλής, που προκαλείται από τη μετάλλαξη ενός γονιδίου και προσβάλλει πολλά ζωτικά όργανα και συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού. Σύμφωνα με τον κ. Σπίνο, στόχος του 1ου ποδηλατικού γύρου είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κυστική ίνωση, την πιο συχνή κληρονομική νόσο στην Ελλάδα. «Να ενημερωθούν τα νέα ζευγάρια σχετικά με τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο, ώστε να αποφευχθούν οι γεννήσεις παιδιών με κυστική ίνωση, καθώς υπολογίζεται ότι γεννιέται ένα παιδί την εβδομάδα, δηλαδή περίπου 50 το χρόνο».

    Στην Ελλάδα, το 4-5% του γενικού πληθυσμού, δηλαδή 1 στα 20 έως 25 άτομα, θεωρείται ότι είναι φορέας του παθολογικού γονιδίου, δηλαδή περίπου 500.000 Έλληνες.

    [04] Αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Μανωλάδα, με έναν τραυματία

    Αιματηρή συμπλοκή με τραυματία έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στην πλατεία της Νέας Μανωλάδας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αλλοδαπός πήγε τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα της Βάρδας και κατήγγειλε πως τέσσερις ομοεθνείς του, τού άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Ειδικότερα, όπως ανέφερε, χθες το βράδυ συναντήθηκε με τους ομοεθνείς στην πλατεία της Νέας Μανωλάδας, προκειμένου να επιλύσουν οικονομικές διαφορές. Όμως, σύμφωνα με την καταγγελία του αλλοδαπού, κάποια στιγμή οι τρεις τον ακινητοποίησαν με τα χέρια και ο τέταρτος του άρπαξε το χρηματικό ποσό, που είχε μαζί του.

    Τα όσα συνέβαιναν στην πλατεία αντιλήφθηκε συγγενικό πρόσωπου του καταγγέλλοντα, το οποίο προσπάθησε να πάρει πίσω τα χρήματα. Όμως, ένας από τους φερόμενους ως δράστες τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να κτυπήσει. Ο τραυματίας διακομίστηκε αρχικά στο κέντρο Θγείας της Βάρδας και από εκεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύεται. Μετά την κινητοποίηση της Αστυνομίας συνελήφθη 29χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές και αναζητούνται οι άλλοι τρεις.

    [05] Απαγόρευση συλλαλητηρίων στη Θεσσαλονίκη

    Απαγορεύονται, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης, «για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης».

    Όπως ανακοινώθηκε, η απαγόρευση ισχύει από τις 6 σήμερα, Σάββατο, το πρωί έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας (8/9) και αφορά την περιοχή, που οριοθετείται από τις οδούς: διασταύρωση Βενιζέλου με Λ. Νίκης - Βενιζέλου - Αγίου Δημητρίου - Λαγκαδά - Αγ. Πάντων - Μοναστηρίου - Ιωάννου Κωλέττη - 26ης Οκτωβρίου - Ναυάρχου Κουντουριώτη - Λ. Νίκης μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου, καθώς και στο πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Ι. Δραγούμη και Ε. Βενιζέλου.

    Τα συλλαλητήρια, που διοργανώνουν το απόγευμα η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, με το ΕΚΘ, του ΠΑΜΕ, αλλά άλλοι φορείς (στις πλατείες Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας και στην Καμάρα), στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ενώ από την παραπάνω οριοθετούμενη περιοχή εξαιρείται ο χώρος, της οδού Καζαντζάκη 4, μέχρι του σημείου που η εν λόγω οδός τέμνεται με την 26ης Οκτωβρίου.

    Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει τη διοργάνωση συγκέντρωσης, στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά μετά την απαγόρευση η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, κάτω από τα γραφεία της οργάνωσης, στην οδό Καζαντζάκη.

    [06] Τηρείται η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία

    Μια ήσυχη νύχτα πέρασαν οι κυριότερες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, καθώς η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ χθες το απόγευμα μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών και των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου φαίνεται ότι αντέχει, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην περιοχή.

    Στο Ντονέτσκ, την περιφερειακή πρωτεύουσα και προπύργιο των ανταρτών «η νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο ήταν ήρεμη» σύμφωνα με μια ανακοίνωση των δημοτικών αρχών. «Δεν λάβαμε καμία πληροφορία για πυρά ή εκρήξεις στην πόλη» υπογραμμίζεται στο κείμενο αυτό. Στη Μαριούπολη, το στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα όπου είχε μετατοπιστεί τις τελευταίες ημέρες το επίκεντρο των συγκρούσεων, η κατάσταση ήταν επίσης ήρεμη. Δύο εθελοντές της ταξιαρχίας του Αζόφ που πολεμούσαν στο πλευρό των Ουκρανών στρατιωτών επιβεβαίωσαν ότι δεν ακούστηκε κανένας «ύποπτος» θόρυβος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Το Κίεβο και οι αντάρτες υπέγραψαν την Παρασκευή στο Μινσκ της Λευκορωσίας μια συμφωνία για τον τερματισμό των συγκρούσεων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 2.600 ανθρώπους τους τελευταίους πέντε μήνες.

    [07] Σκάνδαλο διαφθοράς στην πετρελαϊκή Petrobras της Βραζιλίας, με την εμπλοκή πολιτικών

    Ο έγκλειστος πρώην διευθυντής της κρατικής επιχείρησης πετρελαίου της Βραζιλίας Petrobras έδωσε σε μέσα ενημέρωσης της χώρας τα ονόματα δεκάδων βουλευτών και τουλάχιστον ενός κυβερνήτη πολιτείας οι οποίοι φέρονται να είναι αποδέκτες μίζας από τις συμβάσεις που υπέγραφε η εταιρεία, μετέδωσε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Βραζιλίας. Η αποκάλυψη αυτού του σκανδάλου διαφθοράς στην Petroleo Brasileiro SA, όπως είναι η επίσημη ονομασία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βραζιλίας, απειλεί να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πονοκέφαλο για την Πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου.

    Η εφημερίδα Estado de S. Paulo, στην online έκδοσή της ανέφερε ότι 32 βουλευτές κατονομάστηκαν από τον Πάολο Ρομπέρτο Κόστα τον πρώην επικεφαλής των μονάδων διύλισης και προμήθειας της Petrobras ο οποίος συνελήφθη στις 20 Μαρτίου μετά από αστυνομική έρευνα για ξέπλυμα χρήματος. Μια άλλη εφημερίδα η Folha de S. Paulo, μετέδωσε πάντως ότι ο Κόστα κατονόμασε 61 βουλευτές και γερουσιαστές ως αποδέκτες χρηματικής μίζας. Κανένα πάντως από τα δυο μέσα ενημέρωσης δεν έκανε γνωστά τα ονόματα των πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 September 2014 - 8:30:22 UTC