Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Κριστίν Λαγκάρντ καλεί το Παρίσι να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις
  • [02] Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί τη Δύση για τυχόν νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας
  • [03] Ο Τζορτζ Κλούνεϊ το επιβεβαιώνει: Ο γάμος του θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες
  • [04] Νέο πειραματικό φάρμακο χορηγείται σε Αμερικανό που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα
  • [05] Μετεωρίτης έπεσε στη Νικαράγουα, τρομοκρατώντας τους κατοίκους

  • [01] Η Κριστίν Λαγκάρντ καλεί το Παρίσι να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις

    Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τη Γαλλία να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και την ενίσχυση της ανάπτυξης. Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Les Echos, η επικεφαλής του ΔΝΤ καλεί τη γαλλική κυβέρνηση να εφαρμόσει «ειλικρινώς και σύντομα απολύτως δομικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη».

    Η Λαγκάρντ, η οποία διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας από το 2007 ως το 2011, δήλωσε ακόμη ότι δεν θεωρεί υπερβολική την πολιτική λιτότητας στην ευρωζώνη και χαρακτήρισε τον ρυθμό μείωσης του ελλείμματος «κατάλληλο για κάθε χώρα» μέλος της ευρωζώνης.

    [02] Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί τη Δύση για τυχόν νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας

    Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η απάντηση της Μόσχας σε τυχόν νέες κυρώσεις εις βάρος της θα είναι «ασύμμετρη» και πιθανόν θα έχει ως στόχο τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της, αν οι δυτικοί της εταίροι επιμείνουν «στον πειρασμό της χρήσης βίας στις διεθνείς σχέσεις». Σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Vedomosti, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, ο Μεντβέντεφ λέει: «Αν υπάρξουν κυρώσεις που αφορούν τον ενεργειακό τομέα ή περαιτέρω περιορισμοί στον οικονομικό τομέα της Ρωσίας, θα πρέπει να απαντήσουμε ασύμμετρα». Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε στην επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, οι οποίες θα τεθούν σήμερα σε εφαρμογή, αλλά είπε ότι ενδεχομένως να ανασταλούν ώστε να επιτραπεί στη Μόσχα να δείξει ότι κινείται προς την επίλυση της ένοπλης σύγκρουσης που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους κι έχει προκαλέσει τη χειρότερη κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

    Την Παρασκευή συμφωνήθηκε εκεχειρία μεταξύ της Ουκρανίας, των φιλορώσων αυτονομιστών, της Ρωσίας και του ΟΑΣΕ, αλλά η ισχύς της ήδη δοκιμάστηκε από αιματηρές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία. Ο Μεντβέντεφ είπε ότι μαίνεται η κρίση και ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να υιοθετήσουν τις προτάσεις του ειρηνευτικού σχεδίου που παρουσίασε ο πρόεδρος Πούτιν, το οποίο θα άφηνε τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της ανατολικής Ουκρανίας στους φιλορώσους αυτονομιστές.

    [03] Ο Τζορτζ Κλούνεϊ το επιβεβαιώνει: Ο γάμος του θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες

    Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ επιβεβαίωσε ότι ο γάμος του με τη Βρετανίδα δικηγόρο Αμάλ Αλαμουντίν θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΣΑ. Μιλώντας στη Φλωρεντία το βράδυ του Σαββάτου, ο 53χρονος Κλούνεϊ εξέφρασε δημοσίως την αγάπη του για την 36χρονη δικηγόρο, λέγοντας στους παρευρισκόμενους στο φιλανθρωπικό δείπνο ότι είναι πολύ ευτυχισμένος και ερωτευμένος. Το ζευγάρι βρέθηκε σε ένα δείπνο για το ίδρυμα Αντρέα Μποτσέλι αλλά και για το κέντρο Πάρκινσον Μοχάμεντ Άλι. Λεπτομέρειες για τον τόπο όπου θα τελεστεί ο γάμος δεν έχουν αποκαλυφθεί.

    [04] Νέο πειραματικό φάρμακο χορηγείται σε Αμερικανό που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα

    Ένας Αμερικανός 51 ετών που έχει μολυνθεί με τον θανατηφόρο ιό Έμπολα λαμβάνει ένα πειραματικό φάρμακο, ως μέρος της θεραπείας του σε νοσοκομειακό κέντρο στη Νεμπράσκα, ανακοίνωσαν οι γιατροί του. Ο δρ Φιλ Σμιθ διευθυντής της μονάδας βιολογικής ιατρικής στο ιατρικό κέντρο Ομάχα της Νεμπράσκα περιέγραψε το σκεύασμα ως «ένα πειραματικό φάρμακο».

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Σμιθ είπε ότι δεν μπορεί να δώσει κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια σχετικά με το συγκεκριμένο φάρμακο, αλλά σημείωσε ότι δεν πρόκειται για το έως τώρα γνωστό φάρμακο ZMapp που χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία δύο άλλων αμερικανών ασθενών που επίσης είχαν προσβληθεί από την ασθένεια και πλέον είναι καλά.

    Ο ασθενής ονομάζεται Ρίκ Σάκρα είναι γιατρός και εργαζόταν στη Λιβερία της Δυτικής Αφρικής ως ιεραπόστολος, όταν διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

    [05] Μετεωρίτης έπεσε στη Νικαράγουα, τρομοκρατώντας τους κατοίκους

    Ένας μετεωρίτης είναι η αιτία μιας μυστηριώδους δόνησης που ταρακούνησε την Μανάγκουα πρωτεύουσα της Νικαράγουα λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προκαλώντας φόβο σε χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι πίστεψαν ότι επρόκειτο για σεισμική δόνηση. Ο μετεωρίτης έπεσε τις νυχτερινές ώρες σε μια δασική περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανάγκουα, όπως επιβεβαίωσε το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Νικαράγουας την Κυριακή. Οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο σημείο πρόσκρουσης του μετεωρίτη, μίλησαν για μια λάμψη την οποία ακολούθησε ένας ισχυρός κρότος και οσμή καμένου στην γύρω περιοχή.

    Ο μετεωρίτης που έκανε χιλιάδες κατοίκους να πεταχτούν έντρομοι από τα κρεβάτια τους άφησε στο σημείο όπου έπεσε έναν μεγάλο κρατήρα 12 μέτρων πλάτους και τουλάχιστον 5,5 μέτρων βάθους, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα La Prensa.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 September 2014 - 6:30:23 UTC