Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: «Προκλητικές» για τα λαϊκά στρώματα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού
  • [02] Η Κρ. Λαγκάρντ καλεί τη Γερμανία να αυξήσει τις δαπάνες της για να βοηθήσει την ανάκαμψη
  • [03] Η Electrolux ανακοίνωσε την εξαγορά του κλάδου ηλεκτρικών συσκευών της General Electric
  • [04] Η Σκωτία «ρίχνει» χρηματιστήριο και στερλίνα
  • [05] Spiegel: Με βάση μυστικές δημοσκοπήσεις αποφασίζει η Καγκελαρία - Αντίθετα αποφάσισε στην περίπτωση της Ελλάδας

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: «Προκλητικές» για τα λαϊκά στρώματα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού

    «Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν τον λαό. Επιχειρούν να εγκλωβίσουν και να καθηλώσουν τη λαϊκή αγωνία για την επόμενη μέρα στο ποια κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη και θα κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση με την τρόικα» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

    Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, τις χαρακτήρισε «προκλητικές» για τα λαϊκά στρώματα και «ψίχουλα», που θα εξανεμιστούν με τη φορολόγηση, και ζήτησε κατάργηση «εδώ και τώρα» του ΕΝΦΙΑ και «όλων των ληστρικών νόμων και χαρατσιών», δημεύσεων και πλειστηριασμών. Κατήγγειλε «αλισβερίσια» της κυβέρνησης και κομμάτων στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για «κάλπικα παιγνίδια» και σημείωσε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» όποια και να είναι η πρόταση.

    [02] Η Κρ. Λαγκάρντ καλεί τη Γερμανία να αυξήσει τις δαπάνες της για να βοηθήσει την ανάκαμψη

    Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τη Γερμανία να αυξήσει τις επενδύσεις να να βοηθήσει στην τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη, προσθέτοντας πως η ευρωζώνη ως σύνολο χρειάζεται να κάνει περισσότερες δομικές μεταρρυθμίσεις. Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη μια σειρά μέτρων για την τόνωση της ανάκαμψης, με τον πρόεδρο της τράπεζας Μάριο Ντράγκι να απευθύνει έκκληση προς τις κυβερνήσεις να στηρίξουν με επιπλέον δαπάνες τη διαδικασία αυτή. Στην ίδια κατεύθυνση, η Λαγκάρντ δήλωσε σε συνέντευξή της προς την οικονομική εφημερίδα "Λεζ Εκό" ότι η διαδικασία θα μπορούσε να βοηθηθεί από τη Γερμανία, η οποία δανείζεται με χαμηλά επιτόκια ρεκόρ και ετοιμάζεται να καταγράψει πλεόνασμα στο δημόσιο τομέα για τρίτη συνεχή χρονιά.

    [03] Η Electrolux ανακοίνωσε την εξαγορά του κλάδου ηλεκτρικών συσκευών της General Electric

    Η σουηδική εταιρεία Electrolux ανακοίνωσε την εξαγορά του κλάδου ηλεκτρικών συσκευών της αμερικανικής εταιρείας General Electric (GE) έναντι του ποσού των 3,3 δισεκ. δολαρίων σε μετρητά, που αποτελεί τη μεγαλύτερη σχετική συμφωνία που έχει κάνει ποτέ, προκειμένου να διπλασιάσει τις πωλήσεις της στη Βόρεια Αμερική και να αντιμετωπίσει την ανταγωνίστρια εταιρεία της Whirlpool. Η Electrolux είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι βρισκόταν σε συζητήσεις για την εξαγορά αυτή, με στόχο να εισέλθει σε μία αγορά, στην οποία δεν είχε σημαντική παρουσία και η οποία αναπτύσσεται ταχύτερα από την ευρωπαϊκή.

    [04] Η Σκωτία «ρίχνει» χρηματιστήριο και στερλίνα

    Η βρετανική στερλίνα υποχώρησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο έναντι του δολαρίου και οι βρετανικές μετοχές καταγράφουν απώλειες, μετά από δημοσκόπηση που έδειξε ισχυρότερο ρεύμα υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας. Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 51% τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έναντι 49% που είναι κατά, εν όψει του δημοψηφίσματος που θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου. Η ισοτιμία της στερλίνας καταγράφει απώλειες 0,8% και διαμορφώνεται στα 1,6208 δολάρια, ενώ είχε υποχωρήσει νωρίτερα στα 1,6565 δολάρια. Ο δείκτης FTSE 100 του χρηματιστηρίου του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,36%.

    [05] Spiegel: Με βάση μυστικές δημοσκοπήσεις αποφασίζει η Καγκελαρία - Αντίθετα αποφάσισε στην περίπτωση της Ελλάδας

    Αντίθετα προς τη βούληση των Γερμανών πολιτών, είχε αποφασίσει η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά την ελληνική διάσωση, σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει το περιοδικό Der Spiegel, που θέλουν την κ. Μέρκελ να λαμβάνει συχνά αποφάσεις με βάση τα ευρήματα μυστικών δημοσκοπήσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Καγκελαρία παρήγγειλε στη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής περιόδου 2009-2013, 600 δημοσκοπήσεις από διαφορετικές εταιρείες, οι οποίες κόστισαν δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Κάποια συμπεράσματα συμπεριλήφθησαν στην κυβερνητική διακήρυξη. Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι πολίτες υποστήριζαν στην πλειοψηφία τους την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η καγκελάριος έλαβε πάντως υπόψη της το «όχι» των πολιτών στο θέμα της αμοιβαιοποίησης του χρέους.

    Η υπόθεση των μυστικών δημοσκοπήσεων αποκαλύφθηκε όταν ο «πράσινος» πολιτικός Μάλτε Σπιτς προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου ζητώντας να του παραχωρηθούν τα σχετικά αρχεία, επικαλούμενος την ελευθερία της πληροφόρησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 September 2014 - 10:30:26 UTC