Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κ. Παπούλια με τον Π. Κοέλιο
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Με σταθερά βήματα στον δρόμο της ανάπτυξης
  • [03] Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Λυκούδης
  • [04] Οδοιπορικό Ρώσων δημοσιογράφων στον «κάμπο με τα ροδάκινα»
  • [05] Έκπτωτες από συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας η ΝΕΛ και η θυγατρική της
  • [06] Έρευνες για 51χρονη Γερμανίδα που εξαφανίσθηκε στην Κάτω Ζάκρο Σητείας
  • [07] Β. Σόιμπλε: Σφάλμα να πιστεύει κανείς ότι η χάλαρωση των δημοσιονομικών θα φέρει ανάπτυξη
  • [08] Τα αναπτυξιακά δάνεια της KfW λειτουργούν καλά στην Ελλάδα, δηλώνει εκπρόσωπος του CDU
  • [09] Σ. Λαβρόφ: Σε γενικές γραμμές τηρείται η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία
  • [10] Η πτήση MH17 της Malaysia Airlines κατερρίφθη από «μεγάλο αριθμό αντικειμένων υψηλής ενέργειας»
  • [11] Είναι επίσημο: Οι άνδρες και οι γυναίκες βλέπουν πράγματι διαφορετικά όνειρα

  • [01] Συνάντηση Κ. Παπούλια με τον Π. Κοέλιο

    «Βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Περιμένουμε την ανάπτυξη, την απασχόληση, να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας των νέων, που δυστυχώς είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη. Ξεπεράσαμε και την Ισπανία. Όλα αυτά είναι κοινά προβλήματα που χρειάζονται κοινή αντιμετώπιση και νομίζω ότι η επίσκεψή σας προς τα εκεί κατατείνει, για να βρούμε κοινούς δρόμους για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Κάρολος Παπούλιας στον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, τον οποίον δέχθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι κοινωνικο-οικονομική κρίση έφερε πολύ πιο κοντά την Ελλάδα και την Πορτογαλία και επιβάλλει να διαμορφώσουν κοινή πολιτική για την αντιμετώπισή της. «Οι λαοί μας υποφέρουν και έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες πλέον της αντοχής, του ελληνικού λαού τουλάχιστον» επισήμανε ο Πρόεδρος.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Με σταθερά βήματα στον δρόμο της ανάπτυξης

    Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Κοέλιο, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Τα σημάδια ανάκαμψης θα φανούν εντός του έτους, δήλωσε από την πλευρά του οΑντώνης Σαμαράς.

    Επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τόνισε ότι με «σταδιακά και σταθερά βήματα» η χώρα επιστρέφει στον δρόμο της ανάπτυξης.

    [03] Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Λυκούδης

    Την παραίτησή του από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ και την απόφασή του να παραμείνει ως ανεξάρτητος βουλευτής κάνει γνωστή ο Σπύρος Λυκούδης με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

    Στην επιστολή του ο κ. Λυκούδης αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από σήμερα δεν ανήκω στην ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς και παραμένω ως ανεξάρτητος βουλευτής.

    Με εκτίμηση Σπύρος Λυκούδης»

    [04] Οδοιπορικό Ρώσων δημοσιογράφων στον «κάμπο με τα ροδάκινα»

    «Είναι ένας μήνας τώρα που δεν μυρίζω πια γη και αρώματα αληθινά στα προϊόντα που αγοράζω. Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ της Μόσχας εξακολουθούν να είναι γεμάτα, άλλα τα ροδάκινα δεν... μυρίζουν ροδάκινα. Ούτε οι φράουλες, ούτε τα ακτινίδια».

    Σχεδόν έναν μήνα μετά την επιβολή του ρώσικου εμπάργκο στα αγροδιατροφικά προϊόντα, η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Λεμάεβα μεταφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ την αίσθηση που έχει προκαλέσει στην ίδια και πολλούς συμπατριώτες της η απουσία«αρώματος και γεύσης Ελλάδας» από το... πιάτο της. «Πλέον δεν βρίσκω πουθενά και σε κανένα ράφι ελληνικά ροδάκινα και ελιές που τόσο απολάμβανα να τρώω σε καθημερινή βάση» λέει.

    Συναντήσαμε τη Μαρίνα Λεμάεβα, μαζί με άλλους τέσσερις Ρώσους συναδέλφους, στη Βέροια, όπου στις αρχές του μήνα πραγματοποίησανστον κάμπο «οδοιπορικό γνωριμίας» με το ελληνικό ροδάκινο στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος ενημέρωσης και προώθησης που υλοποιεί η Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων Αλιάκμονα, Μέσης και Μελίκης (ΑΛΜΜΕ), με εκτελεστικό οργανισμό τη Novacert.

    Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης ροδάκινου σε τρίτες χώρες και συγκεκριμένα σε Ρωσία, Ουκρανία και Νορβηγία» που είναι τριετές, συνολικού ύψους 3,6 εκατ. ευρώ.

    [05] Έκπτωτες από συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας η ΝΕΛ και η θυγατρική της

    Έκπτωτες τέθηκαν, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,η εταιρεία«Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ Α.Ε)» και η θυγατρική της «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ N.E», από συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

    Σύμφωνα με την απόφαση, ο κ. Βαρβιτσιώτης κηρύσσει έκπτωτη την εταιρεία ΝΕΛ A.E από τη δρομολογιακή γραμμή Θεσσαλονίκη/Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη- Χίος - Σάμος - Ικαρία, καθώς και την εταιρεία ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε. από τη γραμμή Λαύριο- Ψαρά - Μεστά Χίου.

    Παράλληλα, στην απόφαση προβλέπεται η κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών υπέρ του Δημοσίου, ύψους 1.500.000 ευρώ για κάθε μία από τις ανωτέρω συμβάσεις, ενώ οι δύο εταιρείες αποκλείονται από τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς για ένα έτος.

    Οι συγκεκριμένες εταιρείες είχαν κληθεί σε απολογία το προηγούμενο χρονικό διάστημα με το αιτιολογικό της πλημμελούς εκτέλεσης των δρομολογίων για τη γραμμή Θεσσαλονίκη/Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ικαρία και την αδικαιολόγητη μη εκτέλεση των δρομολογίων για τη γραμμή Λαύριο- Ψαρά - Μεστά Χίου επί σχεδόν τρεις μήνες.

    Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι καμία οφειλή του Δημοσίου δεν βρίσκεται σε εκκρεμότητα προς τις δύο εταιρείες, πλην των μισθωμάτων του μήνα Αυγούστου που βρίσκονται σε διαδικασία εκταμίευσης.

    [06] Έρευνες για 51χρονη Γερμανίδα που εξαφανίσθηκε στην Κάτω Ζάκρο Σητείας

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό μιας 51χρονης Γερμανίδας. Η τουρίστρια η οποία διέμενε στην Κάτω Ζάκρο Σητείας για διακοπές -όπως έκανε τα τελευταία χρόνια- έφυγε χθες το βράδυ από το σπίτι της αφήνοντας ένα σημείωμα, που σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι είχε κουρασθεί από τη ζωή της. Αμέσως, η οικογένειά της ειδοποίησε την αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της από χθες το βράδυ και, μέχρι τώρα, συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα.

    [07] Β. Σόιμπλε: Σφάλμα να πιστεύει κανείς ότι η χάλαρωση των δημοσιονομικών θα φέρει ανάπτυξη

    Είναι «σφάλμα» να πιστεύει κανείς πως μια χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας μπορεί να παραγάγει ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζοντας πως η Γερμανία δεν σκοπεύει να παρεκκλίνει από τη γραμμή της. Η παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων με την ελπίδα να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη «είναι ένα σφάλμα, δεν θα πάρουμε αυτό το δρόμο» τόνισε ο Σόιμπλε σε ομιλία του προς τους βουλευτές της Μπούντεσταγκ, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, κατά την έναρξη της πρώτης ανάγνωσης του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2015.

    «Δεν μπορούμε να αγοράζουμε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη με το δημόσιο χρήμα» συνέχισε ο Γερμανός υπουργός, «και δεν βοηθάει επίσης να βασισθούμε γι' αυτό στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάνει ό,τι μπορεί αλλά ούτε αυτή μπορεί να επιβάλει την ανάπτυξη, όπως βλέπουμε αυτή τη στιγμή».

    Η ΕΚΤ ανακοίνωσε τον Ιούνιο και στη συνέχεια και πάλι την περασμένη εβδομάδα μέτρα με στόχο να ενισχυθεί η αγορά πιστώσεων και η ευρωπαϊκή οικονομία. Το βασικό επιτόκιό της βρίσκεται τώρα στο κατώτερο σημείο της ιστορίας του στην ευρωζώνη, στο 0,05%. Ωστόσο η αφθονία ρευστότητας δεν θα μεταφρασθεί σε επενδύσεις και ανάπτυξη παρά μόνο αν οι Ευρωπαίοι καινοτομήσουν και εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί η Γερμανία- όλα αυτά μέσα σ' ένα πλαίσιο σεβασμού των δημοσιονομικών αρχών, εξήγησε ο Σόιμπλε.

    «Αποδείξαμε αυτά τα τελευταία χρόνια, πρέπει να το θυμόμαστε αυτό κατά τις σημερινές συζητήσεις, αποδείξαμε πως μια σταθερή δημοσιονομική πολιτική είναι η καλύτερη πολιτική για την ανάπτυξη και την απασχόληση» δήλωσε ο συντηρητικός υπουργός, ο οποίος παρουσίασε για το 2015 έναν ισοσκελισμένο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, για πρώτη φορά από το 1969.

    [08] Τα αναπτυξιακά δάνεια της KfW λειτουργούν καλά στην Ελλάδα, δηλώνει εκπρόσωπος του CDU

    Θετικά αξιολογεί τη λειτουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, στο οποίο συμμετέχει με κεφάλαια η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, ο Ραλφ Μπρινκχάους, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα οικονομίας του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. Σε δήλωσή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Μπρινκχάους σημείωσε ότι τα αναπτυξιακά δάνεια της KfW «λειτουργούν καλά στην Ελλάδα» και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας αναπτυξιακών τραπεζών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. «Είναι εύλογο να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό μοντέλο αναπτυξιακής τράπεζας. Εάν απαιτείται η στήριξη επιχειρήσεων με χρηματοδότηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους, οι αναπτυξιακές τράπεζες αποτελούν τον σωστό τρόπο», δήλωσε ο κ. Μπρινκχάους. Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η Γερμανία και η Γαλλία ετοιμάζονται να κάνουν το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση ενός ευρωπαϊκού επενδυτικού προγράμματος. Οι προτάσεις που γίνονται επιδιώκουν να ανοίξουν τον δρόμο για ένα επενδυτικό πρόγραμμα 300 δισ. ευρώ που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο από τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τρεις κυβερνητικούς αξιωματούχους που μίλησαν στο πρακτορείο με τον όρο της ανωνυμίας, επειδή το σχετικό έγγραφο έχει τη μορφή προσχεδίου. Η Γερμανία και η Γαλλία ετοιμάζονται να ανακοινώσουν την πρωτοβουλία αυτή στη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Μιλάνο την ερχόμενη Παρασκευή (12 Σεπτεμβρίου). Η διαφαινόμενη στήριξη στο σχέδιο από τη Γερμανία σηματοδοτεί μία προσπάθεια μετάθεσης της συζήτησης από τη λιτότητα και αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να παρακινήσει τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό και τις ασθενείς οικονομικές προοπτικές, σημειώνει το Bloomberg. Με τη στήριξη στο σχέδιο αυτό από το Βερολίνο επιδιώκεται, επίσης, να αποτραπεί ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να προσφύγει σε αγορές κρατικών ομολόγων και διασφαλισμένων ομολόγων για να αυξηθεί ο τραπεζικός δανεισμός, μία κίνηση που αντιμετωπίζεται με ανησυχία από τη Γερμανία. Καθώς η Μέρκελ είναι αντίθετη σε μία δημοσιονομική στήριξη της οικονομίας, η γερμανική στήριξη στο σχέδιο προϋποθέτει την αποφυγή δεσμεύσεων για τη χρήση χρήματος, όπως και αποφυγή δηλώσεων για χαλάρωση της πίεσης στη Γαλλία και την Ιταλία να κάνουν πιο ανταγωνιστικές τις οικονομίες τους.

    [09] Σ. Λαβρόφ: Σε γενικές γραμμές τηρείται η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία τηρείται «σε γενικές γραμμές» και ότι η Μόσχα ευελπιστεί να ξεκινήσουν σύντομα οι συνομιλίες για το καθεστώς του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον ομόλογό του από το Μαλί Αμπντουλάγε Ντίοπ, ο Λαβρόφ εξέφρασε επίσης την ανησυχία της Μόσχας για την ανάπτυξη ουκρανικών στρατευμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, γεγονός το οποίο ενδεχομένως να σημαίνει ότι σχεδιάζεται πραξικόπημα. «Σε γενικές γραμμές τηρείται η εκεχειρία, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν κατηγορίες (για παραβιάσεις)» πρόσθεσε.

    [10] Η πτήση MH17 της Malaysia Airlines κατερρίφθη από «μεγάλο αριθμό αντικειμένων υψηλής ενέργειας»

    Εικόνες από τα συντρίμμια της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines δείχνουν ότι διαπεράσθηκε σε πολλά σημεία από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα το Μπόινγκ 777 να διαλυθεί ενώ πετούσε στα μέσα Ιουλίου πάνω από την ανατολική Ουκρανία, αναφέρεται στην προκαταρκτική έκθεση των Ολλανδών ερευνητών. Οι ερευνητές δεν βρήκαν στοιχεία που να δείχνουν ότι η συντριβή ήταν αποτέλεσμα τεχνικού προβλήματος ή σφάλματος του πληρώματος, αναφέρεται στην έκθεση του ολλανδικού Γραφείου Έρευνας για την Ασφάλεια (OVV) που ανέλαβε την έρευνα. «Η πτήση MH17 του Μπόινγκ 777-200 της Malaysia Airlines διαλύθηκε εν πτήσει, πιθανόν ως αποτέλεσμα δομικών ζημιών που προκλήθηκαν από μεγάλο αριθμό αντικειμένων 'υψηλής ενέργειας' που διαπέρασαν το αεροπλάνο από το εξωτερικό» αναφέρεται στην έκθεση.

    [11] Είναι επίσημο: Οι άνδρες και οι γυναίκες βλέπουν πράγματι διαφορετικά όνειρα

    Είναι επίσημο: οι άνδρες και οι γυναίκες βλέπουν πράγματι διαφορετικά όνειρα. «Οι άνδρες ονειρεύονται συχνά για το σεξ και την επιθετικότητα, ενώ οι γυναίκες τείνουν να ονειρεύονται για ζητήματα νοικοκυριού και για ρούχα» λέει ο Μίχαελ Σρεντλ, καθηγητής στο Κεντρικό Ινστιτούτο για την Ψυχική Υγεία, στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας.

    Επίσης, στα όνειρα των ανδρών εμφανίζονται συχνότερα άγνωστοι άνθρωποι, ενώ στα όνειρα των γυναικών είναι πιθανότερο να εμφανιστούν άνθρωποι της εμπιστοσύνης τους, προσθέτει ο Χανς-Γκέντερ Βέες, επικεφαλής του Διεπιστημονικού Κέντρου Ύπνου της Pfalzklinikum, μίας ψυχιατρικής κλινικής στη Γερμανία.

    Στα όνειρα των παιδιών, είναι πιθανό να εμφανίζονται ζώα, είπε ο Σρεντλ συνοψίζοντας τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 September 2014 - 10:30:27 UTC