Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 23 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψήφιστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
  • [02] Ρωσία: «Δεν θέλουμε να δούμε την Ουκρανία στο NATO»

  • [01] Υπερψήφιστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    Με ονομαστική ψηφοφορία για τα τρία κυριότερα άρθρα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ολοκληρώθηκε στο Γ' Θερινό Τμήμα η επί των άρθρων υπερψήφισή του.

    Στην ονομαστική ψηφοφορία σημειώθηκαν αποκλίσεις από την επίσημη κομματική γραμμή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με την Ραχήλ Μακρή και τον Παύλο Χαϊκάλη να καταψηφίζουν όλα τα άρθρα, όπως επίσης και από την επίσημη γραμμή της ΔΗΜΑΡ, με τη Μαρία Ρεπούση να καταψηφίζει το επίμαχο δεύτερο άρθρο και να δηλώνει "παρών" στα άλλα δύο.

    Τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας έχουν αναλυτικά, ως εξής:

  • Για το πρώτο άρθρο που αφορά τη δημόσια υποκίνηση ρατσιστικής βίας ή μίσους, ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή.

    Υπέρ ψήφισαν 58 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι βουλευτές), ενώ "παρών" ψήφισαν 31 βουλευτές: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι εκ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ακολούθησαν την κομματική γραμμή (Γ. Δημαράς και Μ. Κόλλια-Τσαρουχά), η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β. Πολύδωρας και Μ. Ανδρουλάκης. Κατά του άρθρου ψήφισαν δέκα βουλευτές: Οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ρ. Μακρή και Π. Χαϊκάλης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β. Καπερνάρος, Γ. Κασαπίδης και Γ. Κουράκος, και οι παρόντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

  • Για το δεύτερο άρθρο που αφορά την κακόβουλη άρνηση των γενοκτονιών που έχει υπερψηφίσει η ελληνική Βουλή, ονομαστική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

    Υπέρ του άρθρου τάχθηκαν 54 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι βουλευτές), κατά τάχθηκαν 42 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, KKE, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, η Μ. Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρ. Αηδόνης, Π. Τατσόπουλος, Β. Καπερνάρος, Γ. Κασαπίδης και Γ. Κουράκος), ενώ "παρών" δήλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β. Πολύδωρας, Μ. Ανδρουλάκης και Δ. Ψαριανός.

    [02] Ρωσία: «Δεν θέλουμε να δούμε την Ουκρανία στο NATO»

    Η διπλωματία της Ρωσίας κατέστησε εκ νέου σαφές σήμερα ότι αντιτίθεται στην εισδοχή της Ουκρανίας στο NATO, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα δημιουργούσε μια «πρόκληση χωρίς προηγούμενο» για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

    «Δεν θέλουμε να δούμε την Ουκρανία εντός του NATO», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντίμιρ Σιζόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Η Ουκρανία εντός του NATO θα αποτελούσε μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, την πιο σημαντική μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε στα τέλη του Αυγούστου ότι η πρόθεσή της είναι να αρχίσει ξανά η διαδικασία για την εισδοχή της στο NATO, η οποία είχε ανασταλεί το 2010, όταν κυβερνούσε ο φιλορώσος πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Το NATO άφησε ανοικτή την πόρτα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με την επιφύλαξη πως το Κίεβο θα προχωρούσε στις «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», θα «προσαρμοζόταν στους κανόνες» του και θα «εκπλήρωνε όλα τα κριτήρια» για την εισδοχή της Ουκρανίας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

    Αψηφώντας την αντίθεση της Μόσχας το NATO έχει ήδη διευρυνθεί και συμπεριλάβει χώρες οι οποίες ανήκαν στο σύμφωνο της Βαρσοβίας, όπως η Πολωνία, αλλά επίσης, το 2004, και τις χώρες της Βαλτικής?τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

    Ο Σιζόφ εξάλλου προειδοποίησε ότι δρα ένα «κόμμα του πολέμου» στην Ουκρανία.

    Ένα πρωτόκολλο δώδεκα σημείων για την κήρυξη εκεχειρίας υπεγράφη την Παρασκευή στο Μινσκ της Λευκορωσίας από εκπροσώπους του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών με στόχο να δοθεί τέλος στη σύρραξη που διαρκεί πέντε μήνες και έχει στοιχίσει περίπου 2.800 νεκρούς, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Γενικά η κατάπαυση του πυρός εφαρμόζεται, παρότι έχουν αναφερθεί παραβιάσεις της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 September 2014 - 20:30:21 UTC