Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ αφέθηκε ο Αλ. Ρόντος
  • [02] Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Περιστέρι σήμερα το απόγευμα
  • [03] Σημαντική ανταπόκριση στην έκδοση τριετών και πενταετών ομολόγων
  • [04] Φορολογικές παραβάσεις σε 2.728 επιχειρήσεις εντόπισαν οι έλεγχοι της ΓΓΔΕ
  • [05] Από φέτος η σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των ένστολων

  • [01] Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ αφέθηκε ο Αλ. Ρόντος

    Ελεύθερος με την επιβολή χρηματική εγγύησης 50.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στην 4η ειδική ανακρίτρια Δήμητρα Αυγουστοπούλου, ο Αλέξανδρος Ρόντος, άλλοτε στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για χρηματοδοτήσεις προς τη ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης».

    Ο κ. Ρόντος κλήθηκε να λογοδοτήσει στη δικαστική λειτουργό για κατηγορίες που αφορούν απιστία στην υπηρεσία, ψευδείς βεβαιώσεις κ.ά. σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις στην εν λόγω ΜΚΟ ύψους, σύμφωνα με τη δικογραφία, 9 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που φέρεται να δόθηκαν χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου. Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κακουργηματικές κατηγορίες σε συνολικά οκτώ πρόσωπα, υπηρεσιακούς παράγοντες και ιδιώτες, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο πρόεδρος της ΜΚΟ.

    Ο κ. Ρόντος αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται και, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι ο ρόλος του ως γενικού διευθυντή της υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών δεν περιλάμβανε τον έλεγχο της νομιμότητας των δικαιολογητικών για την έγκριση των χρηματοδοτήσεων. Αμφισβητεί, επίσης, μέρος του υλικού για το οποίο ελέγχεται. Συγκεκριμένα ο κ. Ρόντος φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή του και ότι μόνο δύο από τις υπό διερεύνηση βεβαιώσεις έγκρισης κονδυλίων χρηματοδότησης είναι υπογεγραμμένες από τον ίδιο, ενώ οι υπόλοιπες, που φέρουν την υπογραφή του, δεν είναι δικές του. Προσκόμισε μάλιστα στην ανάκριση γραφολογική πραγματογνωμοσύνη για να καταδείξει τον ισχυρισμό του περί πλαστογραφίας.

    [02] Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Περιστέρι σήμερα το απόγευμα

    Kλειστός θα παραμείνει από τις πέντε το απόγευμα ο σταθμός του μετρό στο Περιστέρι, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω συγκέντρωσης στην περιοχή.

    Ο σταθμός του μετρό θα ανοίξει κατόπιν νεωτέρας εντολής της ΕΛΑΣ.

    [03] Σημαντική ανταπόκριση στην έκδοση τριετών και πενταετών ομολόγων

    Σημαντική ανταπόκριση υπήρξε στη χθεσινή έκδοση τριετών και πενταετών ομολόγων του υπουργείου Οικονομικών καθώς προσφέρθηκαν πάνω από 1,6 δισ. ευρώ υπερκαλύπτοντας το αρχικό ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ.

    Το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει την έκδοση αυτή, που αποσκοπούσε στην ανταλλαγή τρίμηνων και εξάμηνων εντόκων γραμματίων με τα τριετή και πενταετή ομόλογα, ως ένα ακόμη βήμα προς την ομαλοποίηση της αγοράς ελληνικών ομολόγων.

    [04] Φορολογικές παραβάσεις σε 2.728 επιχειρήσεις εντόπισαν οι έλεγχοι της ΓΓΔΕ

    Φορολογικές παραβάσεις σε 2.728 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν σε σύνολο 19.309 επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο διάστημα από 7 Ιουλίου έως και 7 Σεπτεμβρίου 2014.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα εντοπίστηκαν συνολικά 6.814 παραβάσεις. Η υψηλότερη παραβατικότητα προέρχεται από 886 επιχειρήσεις που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό (ξενοδοχεία, εκμετάλλευση παραλιών, ενοικιάσεις σκαφών, επιχειρήσεις με τουριστικά είδη, κ.α.), ενώ αρκετά χαμηλότερη ήταν η παραβατικότητα στις υπόλοιπες 6.702 επιχειρήσεις. Η μέση ποσοστιαία παραβατικότητα που προέκυψε από τους ελέγχους αυτούς ήταν 14,13% και αφορούσε κυρίως τη μη έκδοση αποδείξεων.

    [05] Από φέτος η σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των ένστολων

    Από εφέτος θα αρχίσει να υλοποιείται η σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των ένστολων, χωρίς, πάντως, να εφαρμοσθεί στο ακέραιο η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

    Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) η μελέτη για τα μισθολογικά των ένστολων, η οποία, κατά με τον ίδιο, «θα είναι σύμφωνη με το σκεπτικό του ΣτΕ, για αύξηση των απολαβών που δεν θα θίγει το αξιόμαχο. Αλλά, πλήρης αποκατάσταση (σ.σ. στο επίπεδο του Ιουλίου 2012) δεν μπορεί να γίνει». Όσον αφορά στην επιστροφή των αναδρομικών (Αύγουστος 2012- Αύγουστος 2014), αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει από το επόμενο έτος, όμως λογιστικά το συνολικό κόστος θα εγγραφεί το 2014. Σημειώνεται ότι, εάν υπήρχε πλήρης αποκατάσταση των μισθολογικών των ένστολων, το συνολικό κόστος θα ανέρχονταν σε 1 δισ. ευρώ (περίπου 650 εκατ. ευρώ για το κόστος των αναδρομικών και περίπου 350 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 September 2014 - 12:30:21 UTC