Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην 79η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Προβληματική και ελλειμματική κρίνουν τη Δημοκρατία τους οι Κύπριοι
  • [03] Πυρά βαρέος πυροβολικού ακούγονται κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

  • [01] Στην 79η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

    Την 79η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

    Ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, όπου ο πρόεδρος της Τάσος Τζήκας τον ενημέρωσε για τη φυσιογνωμία της φετινής διοργάνωσης, και με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, που τον ενημέρωσαν για δικά του θέματα.

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε σε περίπτερα της 79ης ΔΕΘ. Πρώτος σταθμός ήταν το περίπτερο 15 όπου βρίσκονται τα σταντ διεθνών συμμετοχών, οργανισμών και φορέων. Ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, ενημερώθηκε για επιτεύγματα στις νέες τεχνολογίες και επισήμανε ότι στην Ελλάδα παρατηρείται σήμερα μεγάλη «αιμορραγία» επιστημονικού δυναμικού που φεύγει στο εξωτερικό λόγω της κρίσης. Ξεναγήθηκε στο περίπτερο ενημέρωσης για το επιστημονικό κέντρο CERN και στο σταντ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενημερώθηκε για τα τοπικά προϊόντα που εκτίθενται και εξέφρασε την ικανοποίηση του όταν του είπαν πως κάποια από αυτά πάνε πολύ καλά και σε εξαγωγές.

    Στο περίπτερο του ΕΚΑΒ τον ενημέρωσαν για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που ένα άτομο έχει χάσει τις αισθήσεις του. Όταν του είπαν ότι πρέπει καταρχήν να τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ ο κ. Τσίπρας ρώτησε «Εμείς θα τηλεφωνήσουμε, το ΕΚΑΒ θα έρθει; γιατί υπάρχουν ελλείψεις σε υποδομές...».

    Στο περίπτερο της Πυροσβεστικής εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τις απώλειες του πυροσβεστικού Σώματος στη χθεσινή πυρκαγιά στη Φάληρο και στο περίπτερο της Αστυνομίας ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης του ηλεκκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη και έδωσε τα συγχαρητήρια του για την αποτελεσματικότητα σε αυτό τον τομέα.

    Την ώρα που περνούσε μπροστά από το περίπτερο του ΠΑΟΚ οπαδοί της ομάδας τον υποδέχθηκαν και του πρόσφεραν μια φανέλα του ΠΑΟΚ.

    Απόψε στις 19.30 μ.μ. στο συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και θα παρουσιάσει τις δεσμεύσεις του κόμματος στην κοινωνία

    [02] Προβληματική και ελλειμματική κρίνουν τη Δημοκρατία τους οι Κύπριοι

    Προβληματική και ελλειμματική κρίνουν οι Κύπριοι πολίτες την κυπριακή Δημοκρατία. Όσον αφορά τους πολιτικούς και τα κόμματα η εμπιστοσύνη των πολιτών είναι πενιχρή. Ο μόνος θεσμός που εμπιστεύονται σε μεγάλο βαθμό οι πολίτες είναι η οικογένεια. Αυτά είναι μερικά από τα βασικότερα ευρήματα έρευνας που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας που έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη η 15η Σεπτεμβρίου.

    Οι περισσότεροι δίνουν στην κυπριακή Δημοκρατία βαθμολογία «βάσης», μέτρια (πέντε από τα δέκα) και με παρόμοιο τρόπο, τοποθετώντας τις διάφορες χώρες του κόσμου σε έναν άξονα δημοκρατικότητας, την κατατάσσουν περίπου στο μέσο (στη 76η θέση, από τις 167 χώρες).

    Η υποκειμενική αξιολόγηση των Κυπρίων για τη χώρα τους τείνει να είναι πιο αυστηρή από εκείνη του περιοδικού «Economist», που προβαίνει σε μια δική του ετήσια αξιολόγηση της δημοκρατικότητας των διαφόρων κρατών ανά τον κόσμο, στη βάση πιο σύνθετων κριτηρίων.

    Αρκετοί είναι εκείνοι που βλέπουν την κυπριακή Δημοκρατία ως ένα «ημι-δημοκρατικό» πολιτικό σύστημα, ή ακόμα ως μια «ψευδο-δημοκρατία», μια «δημοκρατία μπανάνας». Λίγοι μόνο την θεωρούν ως μια ώριμη, επιτυχημένη δημοκρατία.

    Πιο αναλυτικά, οι Ελληνοκύπριοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία (90%) αποδέχονται τη δημοκρατία ως «προτιμότερη από άλλες μορφές διακυβέρνησης», ποσοστό σχεδόν ίδιο με εκείνο που κατέγραψε η περσινή έρευνα (92%). Στην ερώτηση όμως, αν «στην κυπριακή Δημοκρατία λειτουργούν καλά οι δημοκρατικοί θεσμοί» (Βουλή, κόμματα, αντιπολίτευση, Κυβέρνηση, δικαστήρια), οι απαντήσεις διαφοροποιούνται δραματικά, αφού η μεγάλη πλειοψηφία (66%) αξιολογεί αρνητικά τους θεσμούς .

    [03] Πυρά βαρέος πυροβολικού ακούγονται κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

    Πυρά βαρέος πυροβολικού ακούγονται στις βόρειες συνοικίες της πόλης Ντονέτσκ, της μεγαλύτερης στην ανατολική Ουκρανία, και μια μεγάλη στήλη μαύρου καπνού υψώνεται στην περιοχή του αεροδρομίου της, μεταδίδει ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, καθώς η εύθραυστη εκεχειρία στην περιοχή αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκλησή της μέχρι σήμερα.

    Το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ παραμένει στα χέρια των ουκρανικών κυβερνητικών στρατευμάτων, ενώ η πόλη ?ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο, ο πληθυσμός του οποίου πριν ξεσπάσει η σύρραξη υπολογιζόταν σε ένα εκατομμύριο κατοίκους?, τελεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών.

    Νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεών του στην περιοχή του αεροδρομίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 September 2014 - 12:30:21 UTC