Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Μαξίμου το μεσημέρι ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Πνίγηκε 49χρονος, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από χείμαρρο στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Καταθέτουν τις προτάσεις τους οι ακτοπλοϊκές, για κάλυψη των γραμμών του β/α Αιγαίου
  • [04] Επανήλθε ο δακτύλιος στην Αθήνα
  • [05] Η Μόσχα δημιουργεί Ταμείο για να βοηθήσει τις εταιρείες της που πλήττονται από τις δυτικές κυρώσεις
  • [06] Συνάντηση Ν. Δένδια - Γερμανών βουλευτών για το νέο ΕΣΠΑ
  • [07] Οριακή νίκη της κεντροαριστεράς στη Σουηδία
  • [08] Μητέρες «καρφώνουν» τα παιδιά τους για να μην πάνε να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές
  • [09] Τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα, θα παρουσιάσει αύριο ο Μπ. Ομπάμα

  • [01] Στο Μαξίμου το μεσημέρι ο Ευ. Βενιζέλος

    Συνάντηση θα έχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σήμερα στις 13:45 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση που πραγματοποιείται σήμερα δεδομένου και ότι ο κ. Βενιζέλος στο προσεχές διάστημα θα απουσιάσει από την Αθήνα λόγω της συμμετοχής του ως εκπρόσωπος της χώρας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θα συζητηθούν οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και τα θέματα που άπτονται της κυβερνητικής ατζέντας.

    [02] Πνίγηκε 49χρονος, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από χείμαρρο στη Θεσσαλονίκη

    Ένας νεκρός είναι ο απολογισμός της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε τη νύχτα τις περιοχές, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης.

    Πρόκειται για έναν 49χρονο οδηγό τζιπ, ο οποίος πνίγηκε όταν το όχημα του, παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

    Στο όχημα επέβαινε και ο 19χρονος γιος του άτυχου άνδρα, ο οποίο διασώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και είναι καλά στην υγεία του.

    Περιοχές, όπως ο Δρυμός, η Λητή, το Μελισσοχώρι και το Ωραιόκαστρο, επλήγησαν από την καταιγίδα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 30 κλήσεις, για απάντληση υδάτων.

    [03] Καταθέτουν τις προτάσεις τους οι ακτοπλοϊκές, για κάλυψη των γραμμών του β/α Αιγαίου

    Σήμερααναμένεται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, για την κάλυψη των γραμμών του βορειοανατολικού Αιγαίου για τρεις μήνες, μετά την έκπτωση από δύο άγονες γραμμές της ΝΕΛ και της θυγατρικής της ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ, που έγινε με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων. Οι προτάσεις αυτές αφού εξεταστούν από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο ίδιος με βάση τη συμφερότερη και την καλύτερη προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, αναμένεται να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση. Έπειτα το υπουργείο Ναυτιλίας αναμένεται να προχωρήσει σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την κάλυψη των γραμμών.

    Για αποτυχία του μοντέλου της ακτοπλοΐας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για θέματα ναυτιλίας, προσθέτοντας ότι η η διαφαινόμενη κατάληξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊών Συγκοινωνιών επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τους φόβους για περαιτέρω υποβάθμιση της συγκοινωνίας στο Βόρειο Αιγαίο. Μιλάμε για 2 δρομολόγια την εβδομάδα αντί για 3, για εξαίρεση της σύνδεσης των νησιών με την Θεσσαλονίκη (παραμένει μόνο η Καβάλα) και αποκλεισμό των Φούρνων από την απευθείας συγκοινωνία με την Βόρεια Ελλάδα αλλά και τον Πειραιά, δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Επανήλθε ο δακτύλιος στην Αθήνα

    Επανέρχονται από σήμερα τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος) και στο λεκανοπέδιο Αττικής (πράσινος δακτύλιος) .

    Ο μικρός δακτύλιος ορίζεται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ- Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή- Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός- Λ. Κωνσταντινουπόλεως- Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας. Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει. Στον μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία (μονά- ζυγά) των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ. φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους.

    Τα όρια του μεγάλου δακτυλίου, καθορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Παραλιακή λεωφόρος - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων - Αγ. Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή - (Κ. Παλαιολόγου) - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι. Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών- Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

    Υπενθυμίζεται ακόμα ότι οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των περιοριστικών μέτρων, είναι απο Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00΄ έως 20.00΄και την Παρασκευή, από 07.00΄ έως 15.00΄. Τα Σάββατα, Κυριακές και αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν. Το πρόστιμο για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας είναι 200 ευρώ.

    [05] Η Μόσχα δημιουργεί Ταμείο για να βοηθήσει τις εταιρείες της που πλήττονται από τις δυτικές κυρώσεις

    Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργήσει ταμείο ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ρουβλίων το 2015 από χρήματα που προορίζονταν για το Συνταξιοδοτικό Ταμείο και από ποσά του φετινού προϋπολογισμού που δεν χρησιμοποιήθηκαν, ώστε να βοηθηθούν εταιρίες που πλήττονται από τις κυρώσεις, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα τον υπουργό Οικονομικών Αντον Σιλουάνοφ. Οι δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Μόσχας για την εμπλοκή της στην ουκρανική κρίση έχουν περιορίσει την πρόσβαση σε ξένα κεφάλαια των μεγαλύτερων ρωσικών τραπεζών και των πετρελαϊκών εταιριών. Ορισμένες εταιρίες έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να τις βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης αυτής, μεταξύ τους η πετρελαϊκή Rosneft που δηλώνει ότι χρειάζεται οικονομική βοήθεια 1,5 τρισεκατομμυρίου ρουβλίων (39,70 δισεκατομμύρια δολάρια). Ο Σιλουάνοφ δήλωσε ότι η απόφαση να σταματήσει η μεταφορά χρημάτων στο Συνταξιοδοτικό Ταμείο θα ενισχύσει τον προϋπολογισμό κατά επιπλέον 309 δισ. ρούβλια (8,18 δισ. δολάρια).

    [06] Συνάντηση Ν. Δένδια - Γερμανών βουλευτών για το νέο ΕΣΠΑ

    Με αντιπροσωπεία βουλευτών του Κοινοβουλίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα συναντηθείσήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, το νέο ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου-IfG, στο οποίο συμμετέχει με αρχικό κεφάλαιο 100 εκ. ευρώ η κρατική Γερμανική Αναπτυξιακή Τράπεζα KfW. Η εξαμελής αντιπροσωπεία αποτελείται από τους: Bernhard SCHULTE-DR?GGELTE, (επικεφαλής, CDU/CSU), Alois KARL (CDU/CSU), Helmut HEIDERICH (CDU/CSU), Ewald SCHURER (SPD), Sonja STEFFEN (SPD), Manuel SARRAZIN (B?90/GR), μέλη όλοι της υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής.

    [07] Οριακή νίκη της κεντροαριστεράς στη Σουηδία

    Ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελτ παραδέχθηκε χθεςτην ήττα της Συμμαχίας, που κυβέρνησε τα τελευταία οκτώ χρόνια τη Σουηδία, και την οριακή νίκη της κεντροαριστεράς.

    «Η κεντροαριστερά εξασφαλίζει περισσότερες έδρες (στη Βουλή) από τη Συμμαχία», είπε ο Ράινφελτ ενώπιον υποστηρικτών του κόμματός του. «Ο λαός πήρε την απόφασή του. Κατά συνέπεια, σήμερα (Δευτέρα) πρόκειται να υποβάλω την παραίτησή μου και την παραίτηση της κυβέρνησής μου». Ο Ράινφελτ είπε επίσης ότι πρόκειται να αποχωρήσει από την ηγεσία του δικού του κόμματος, των Μετριοπαθών, το ποσοστό των οποίων υπέστη σημαντική μείωση, την άνοιξη.

    Ο πρόεδρος των Δημοκρατών της Σουηδίας (άκρα δεξιά) Γίμι Όκεσον εκτίμησε ότι το κόμμα του έγινε «ο κυρίαρχος του παιγνιδιού» στο πολιτικό σκηνικό, καθώς αναδείχθηκε τρίτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές.

    [08] Μητέρες «καρφώνουν» τα παιδιά τους για να μην πάνε να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές

    Δεκάδες Αυστραλές μητέρες, κυρίως μουσουλμανικής καταγωγής, έχουν καταφύγει στις αυστραλιανές Αρχές και ζητούν να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν τα παιδιά τους να μεταβούν στο εξωτερικό και να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ. Αυτό αναφέρει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας The Australian, σύμφωνα με το οποίο πάνω από 60 Αυστραλοί νέοι (μουσουλμανικής καταγωγής) μάχονται σήμερα με τις τάξεις των τζιχαντιστών (κάποιοι έχουν σκοτωθεί), αλλά ο αριθμός τους θα ήταν πολλαπλάσιος αν δεν ενημερωνόταν έγκαιρα οι Αρχές από ανήσυχες μητέρες αλλά και ιμάμηδες για να εμποδίσουν και άλλους υποψήφιους τζιχαντιστές.

    Μάλιστα εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί σχέδιο νόμου στην αυστραλιανή βουλή το οποίο, αν ψηφιστεί, θα καθιστά παράνομα τα ταξίδια σε Ιράκ και Συρία. Μόνο όσοι παίρνουν άδειες από τις αρχές ασφαλείας θα μπορούν να ταξιδεύουν νόμιμα σε αυτές τις δυο χώρες. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα αντι-ισλαμικά κρούσματα στην Αυστραλία, ενώ οι μουσουλμανικές κοινότητες, με εκδηλώσεις τους, καταδικάζουν τους αποκεφαλισμούς που κάνουν οι τζιχαντιστές, διαδηλώνουν υπέρ της Αυστραλίας και υποστηρίζουν ότι γίνονται άδικά στόχος κάποιων ανεγκέφαλων.

    [09] Τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα, θα παρουσιάσει αύριο ο Μπ. Ομπάμα

    Τα σχέδιά του για την ενίσχυση της συμμετοχής των ΗΠΑ στον αγώνα για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα, που μαστίζει πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής, αναμένεται να παρουσιάσειαύριο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σχέδια του Ομπάμα περιλαμβάνουν μεγαλύτερη συμμετοχή του αμερικανικού στρατού για την αντιμετώπιση του χειρότερου ξεσπάσματος του ιού που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες.

    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί να διαθέσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της επιδημίας, παρέχοντας προστατευτικό εξοπλισμό στους εργαζόμενους στους τομείς της υγείας, των τροφίμων και της υδροδότησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 September 2014 - 6:30:23 UTC