Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Κεγκέρογλου: Προτεραιότητά μας η θεσμική αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων
  • [02] ΟΗΕ: Συμφωνία Ισραηλινών-Παλαιστινίων για την ανοικοδόμηση της Γάζας

  • [01] Β. Κεγκέρογλου: Προτεραιότητά μας η θεσμική αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων

    «Προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας είναι η θεσμική αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου. «Το επόμενο διάστημα, σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, αυτόν τον στόχο θα υλοποιήσουμε. Δεν μπορεί να συνεχίζεται η κρατική παρέμβαση στους μισθούς, έστω και στον κατώτερο. Βεβαίως μπορεί να υπάρχει ένα δίκτυ ασφαλείας, όμως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα καθορίζουν ακόμη και τον κατώτατο μισθό» σημειώνει ο κ. Κεγκέρογλου.

    Ερωτηθείς για το πρόγραμμα «Στέγασης και Επανένταξης» για 1.200 αστέγους που εφαρμόζει το υπουργείο Εργασίας, ο κ. Κεγκέρογλου τονίζει ότι είναι μέρος ενός συνολικότερου προγράμματος για τη στήριξη των αστέγων που αφορά διάφορες δράσεις. Στοχεύει στο να πάρει ανθρώπους που είναι στους κοινωνικούς ξενώνες ή στις υποδομές για αστέγους όπως τα κέντρα ημέρας και να τους επανεντάξει, βοηθώντας τους να στήσουν ξανά το νοικοκυριό και βεβαίως να βρουν εργασία». Στο πρόγραμμα υπάρχει και η καινοτομία της αναδοχής από μία οικογένεια ενός ενήλικα αστέγου. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά σε όλη την Ευρώπη. Μια οικογένεια μπορεί να φιλοξενήσει έναν άστεγο, να έχει μια αποζημίωση για τα έξοδα που κάνει, ώστε εκτός από την στέγη να παρέχει και διατροφή. Ο άστεγος σε αυτή την περίπτωση θα έχει και ένα ποσό για τα προσωπικά του έξοδα.

    Το δεύτερο σκέλος ενεργειών αφορά την εργασιακή επανένταξη. Υπάρχει πρόγραμμα για συμβουλευτική κατάρτιση και επιδότηση της εργασίας είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε για τη δημιουργία μικρής δραστηριότητας, ατομικά ή συνεταιριστικά είτε με το voucher κατάρτισης να μπορέσει στη συνέχεια να κάνει πρακτική άσκηση. Ακόμη, αν μετεγκατασταθεί από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη σε άλλες περιφέρειες ή στην ύπαιθρο και θέλει να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή θα υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και της επισκευής πατρογονικού σπιτιού, όπου υπάρχει».

    [02] ΟΗΕ: Συμφωνία Ισραηλινών-Παλαιστινίων για την ανοικοδόμηση της Γάζας

    Το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή συμφώνησαν σήμερα για τον "προσωρινό μηχανισμό" που θα επιταχύνει, υπό την επιτήρηση των Ηνωμένων Εθνών, την ανοικοδόμηση της Γάζας διασφαλίζοντας ταυτοχρόνως ότι τα οικοδομικά υλικά που θα σταλούν στον παλαιστινιακό θύλακα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς, ανακοίνωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

    Πρόκειται για μια "τριμερή συμφωνία" μεταξύ του ΟΗΕ, του Ισραήλ και των Παλαιστινίων η οποία "θα επιτρέψει την έναρξη των απαραίτητων εργασιών στη Λωρίδα της Γάζας με την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, παραχωρώντας διευθυντικό ρόλο στην Παλαιστινιακή Αρχή στις προσπάθειες ανοικοδόμησης και τις εγγυήσεις, μέσω της εποπτείας των Ηνωμένων Εθνών, ότι τα υλικά αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν παρά μόνο για πολιτικούς σκοπούς" δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο συντονιστής του Οργανισμού στη Μέση Ανατολή Ρόμπερτ Σέρι.

    Σύμφωνα με τον Σέρι η συμφωνία αυτή αποτελεί "ένα σημαντικό βήμα προς την άρση όλων των περιορισμών" στη Λωρίδα της Γάζας και "ένα σημάδι ελπίδας για τον πληθυσμό της Γάζας".

    Ταυτοχρόνως, η επίτευξη συμφωνίας "θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη των δωρητών" που θα χρηματοδοτήσουν τις προσπάθειες ανοικοδόμησης μετά τον πρόσφατο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. "Πιστεύουμε ότι αυτός ο προσωρινός μηχανισμός θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ και να αρχίσει να λειτουργεί χωρίς καθυστερήσεις", πρόσθεσε ο Σέρι.

    Ο ΟΗΕ θα παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία αυτή στη συνεδρίαση της ad hoc επιτροπής συνδέσμου για τον συντονισμό της διεθνούς βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους την προσεχή Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού. Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να δώσουν το παρών εκπρόσωποι των δωρητριών χωρών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 September 2014 - 16:30:21 UTC