Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καρβούνης: Tο μέλλον της χώρας θα διαμορφωθεί κατά το ερχόμενο τρίμηνο
  • [02] Π. Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί «μοντέλο Πορτογαλίας»
  • [03] Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, για όσα ανέφερε ο Λ. Ρακιντζής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων
  • [04] Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, από τις 16:00
  • [05] ΟΠΑΠ και Ιντραλότ, θα διεκδικήσουν τελικά το ιπποδρομιακό στοίχημα
  • [06] Καταργείται το φορολογικό πιστοποιητικό από 1.1.2016
  • [07] Ρεκόρ ενδιαφέροντος κατά την πρώτη ημέρα του 9oυ «Road Show» του ελληνικού Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο
  • [08] Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης
  • [09] Νιώθετε απογοητευμένοι; Βρήκαν τον «διακόπτη» για να αλλάζετε διάθεση

  • [01] Π. Καρβούνης: Tο μέλλον της χώρας θα διαμορφωθεί κατά το ερχόμενο τρίμηνο

    Η προσδοκώμενη θετική έκβαση της«τελευταίας αξιολόγησης»της τρόικας, τον επόμενο μήνα, θα αποτελέσει την αφετηρία της συζήτησης για τη ρύθμιση του χρέους, η οποία«θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους». Θα είναι η εξέλιξη που θα δώσει το«διαβατήριο αξιοπιστίας»για την πλήρη επανένταξη της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον.«Με άλλα λόγια, το μέλλον της χώρας θα διαμορφωθεί το ερχόμενο τρίμηνο»δηλώνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Η τρόικα, όπως την ξέραμε ως τώρα, τελειώνει στο τέλος του 2014, εφόσον τελειώνει και το μνημόνιο, όσον αφορά την ΕΕ»προσθέτει ο αξιωματούχοςκαι επαναλαμβάνει τη δήλωση του νεοεκλεγέντα προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ότι«ο τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων σαν αυτά της Ελλάδας, πρέπει να γίνει αμιγώς ευρωπαϊκός, χωρίς την επέμβαση ξένων παραγόντων». Επίσης, χαρακτηρίζει τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως«την πιο πολιτική που έχει υπάρξει ποτέ»και το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης, που ανατέθηκε στον Δ. Αβραμόπουλο,«το πιο σημαντικό που έχει αναλάβει Ευρωπαίος Επίτροπος». Πρέπει να γίνουν περισσότερα στον τομέα της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, εξέλιξη που θα οδηγήσει στην ελάφρυνση της φορολογίας, σημειώνει, ενώ για τη βελτίωση του κράτους λέει πως«προϋποθέτει αξιολογήσεις και αξιοκρατία, για τα οποία ορισμένοι ούτε που θέλουν ν ακούσουν».Αναφερόμενος στη συμβολή της Task Force στον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, σημειώνει ότι δεν φτάνουν οι προτάσεις της, αλλά«πρέπει να εφαρμόζονται και από την ελληνική πλευρά».

    [02] Π. Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί «μοντέλο Πορτογαλίας»

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί «μοντέλο Πορτογαλίας» για έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, ακόμα κι αν ο Αντώνης Σαμαράς αποσπάσει τέτοια δέσμευση από την 'Αγγελα Μέρκελ, δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως στόχος της εξόδου από το μνημόνιο πρέπει να είναι η αλλαγή του «περιεχομένου των μνημονιακών πολιτικών».

    Υπογράμμισε πως βασικό ζήτημα είναι να διαμορφωθούν στην Ευρώπη οι κατάλληλοι συσχετισμοί δυνάμεων, που θα επιτρέψουν τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Αναφερόμενος στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για μία συνάντηση ιστορικής σημασίας. Αποκάλυψε ότι, η συνάντηση επρόκειτο να γίνει πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά μετατέθηκε από την Αγία Έδρα, προκειμένου να μην χαρακτηριστεί παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία.

    Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε, επίσης, πως υπάρχουν κοινά σημεία στη σκέψη μεταξύ της Κουμουνδούρου και του πάπα, υπογραμμίζοντας πως μολονότι «ξεκινάμε από διαφορετικές αφετηρίες, τεμνόμαστε σε μερικούς από τους βασικούς προβληματισμούς».

    [03] Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, για όσα ανέφερε ο Λ. Ρακιντζής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, παρήγγειλε στον αντιεσαγγελέα του ΑΠ, Δημήτρη Δασούλα, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για όσα ανέφερε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, στα μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής, περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων, που απαλλάσσονται με βουλεύματα αντί να παραπέμπονται στο ακροατήριο.

    Συγκεκριμένα, η κ. Κουτζαμάνη ζητεί από τον συνάδελφό της να διερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας, από δικαστικούς ή εισαγγελικούς λειτουργούς. Υπενθυμίζεται ότι, κατά το παρελθόν, μετά από ανάλογες δηλώσεις του κ. Ρακιντζή, ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, είχε διατάξει ανάλογη προκαταρκτική έρευνα η οποία τέθηκε στο αρχείο, καθώς δεν κατονόμασε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης συγκεκριμένα πρόσωπα ή δεν προσκόμισε τα αναγκαία στοιχεία.

    [04] Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, από τις 16:00

    Κλειστός θα είναι από τις 4 το απόγευμα ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Ο σταθμός θα ανοίξει και πάλι με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

    [05] ΟΠΑΠ και Ιντραλότ, θα διεκδικήσουν τελικά το ιπποδρομιακό στοίχημα

    Ο ΟΠΑΠ και η Ιντραλότ, θα διεκδικήσουν τελικά το ιπποδρομιακό στοίχημα. Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, τα δύο αυτά επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, οι υποψήφιοι είναι οι εξής: - ΈνωσηΠροσώπων «Intralot (SPV No. 1) Ltd» και «Intralot (SPV No.2) Ltd». - OPAP Investment Ltd. Το ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει για την εγκυρότητα των προσφορών στις 23 Σεπτεμβρίου, έπειτα από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων.

    Στη συνέχεια, θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

    [06] Καταργείται το φορολογικό πιστοποιητικό από 1.1.2016

    Την κατάργηση του φορολογικού πιστοποιητικού από την 1.1.2016 προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας σε διεθνές συνέδριο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών με θέμα: «Ο μελλοντικός ρόλος του ελέγχου - Αποτελεσματικότεροι έλεγχοι σε πολυπλοκότερο περιβάλλον». Όπως είπε ο υφυπουργός, από το 2016 θα ισχύουν οι νέοι κανόνες που τέθηκαν με την Οδηγία 2014/56 για τους ορκωτούς ελεγκτές, και επίσης «από τη χρονιά αυτή και συγκεκριμένα για χρήσεις που αρχίζουν από 1ης Ιανουαρίου 2016, το φορολογικό πιστοποιητικό στη μορφή που είναι σήμερα δεν θα υπάρχει».

    «Και οι δύο λόγοι που προανέφερα αποτελούν και την μεγάλη πρόκληση για τους ορκωτούς ελεγκτές στη χώρα μας» πρόσθεσε ο κ. Μαυραγάνης εξηγώντας ότι μέσα στο 2015 το ΣΟΕΛ σε συνεργασία με την ΕΛΤΕ και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να προετοιμάσουν τη μετάβαση στο νέο καθεστώς ώστε ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων να περιλαμβάνει και έκφραση γνώμης για τη φορολογική κατάσταση της εταιρείας με βάση πάντα τη διεθνή πρακτική στον τομέα αυτό. «Συνεπώς ο ρόλος του ελέγχου από τους ορκωτούς ελεγκτές στα επόμενα χρόνια αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, και αναβαθμίζεται. Αυτό σημαίνει ότι στο διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, τα συμπεράσματα από τους ελέγχους θα είναι πολύτιμα για τις εποπτικές αρχές, τα υπουργεία, τα πιστωτικά ιδρύματα αλλά και τις ίδιες τις επιχειρήσεις» τόνισε ο κ. Μαυραγάνης.

    [07] Ρεκόρ ενδιαφέροντος κατά την πρώτη ημέρα του 9oυ «Road Show» του ελληνικού Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο

    «Σε σύγκριση με άλλες χρονιές, βλέπουμε ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών που έχουν έρθει εδώ στο Λονδίνο. Η αγορά αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στην ελληνική οικονομία, τόσο διαθρωτικές όσο και δημοσιονομικές. Αλλαγές που έχουν επιτρέψει στη χώρα μας να επιστρέψει το 2014 σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης». Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης λίγο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας του 9ου ετήσιου «Road Show» που διοργανώνεται για μια ακόμη χρονιά στις εγκαταστάσεις του Bloomberg στο Σίτι του Λονδίνου.

    Φέτος, συνολικά συμμετέχουν 31 ελληνικές εταιρείες εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο ενώ, όπως όλα δείχνουν, οι συναντήσεις με διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. «Το βασικό μήνυμα που δώσαμε ως κυβέρνηση είναι ότι, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων ώστε να μπορέσουν οι θυσίες του ελληνικού λαού, που έπιασαν τόπο, να μας επιτρέψουν στα επόμενα χρόνια να πετύχουμε μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. Το πιο σημαντικό από όλα, όμως, είναι να μειώσουμε την ανεργία που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή τη χώρα μας» επεσήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Μηταράκης.

    [08] Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης

    Υπεγράφη η σύμβαση αγοραπωλησίας του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διαδικασία για την απόκτηση της πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 υπεγράφη η Σύμβαση Αγοραπωλησίας για την εν λόγω συναλλαγή μεταξύ της ΕΤΕ, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ως πωλητών, της Apollo Investment HoldCo ως αγοραστή, και της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P. ως εγγυητή.

    Η Apollo Investment HoldCo είναι Εταιρία Ειδικού Σκοπού (SPV), 100% θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την εκπλήρωση των σχετικών προαπαιτούμενων συμβατικών όρων. Σημειώνεται ότι οι όροι αυτοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την έκδοση και δημοσίευση του σχετικού Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) σε ΦΕΚ.

    [09] Νιώθετε απογοητευμένοι; Βρήκαν τον «διακόπτη» για να αλλάζετε διάθεση

    Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν έναν νευροχημικό μηχανισμό ελέγχου σε μια περιοχή του εγκεφάλου, που επεξεργάζεται τα αισθήματα απογοήτευσης. Η ανακάλυψη ουσιαστικά ισοδυναμεί με την εύρεση ενός νευροχημικού αντίδοτου στο αίσθημα της απογοήτευσης και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καλύτερων αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

    Οι ερευνητές βρήκαν «μια διαδικασία που αμβλύνει την ευαισθησία του εγκεφάλου στα αρνητικά συμβάντα της ζωής». Οι επιστήμονες χαρακτήρισαν τον εν λόγω μηχανισμό ως «ρεοστατικό διακόπτη» ή «ρυθμιστή έντασης», όπως οι διακόπτες που ρυθμίζουν πόσο δυνατό θα είναι το φως της λάμπας. Όπως είπε ο Ρομπέρτο Μαλίνοφ, «το ότι μερικοί άνθρωποι βλέπουν μόνιμα τον κόσμο σαν ένα μισοάδειο ποτήρι, έχει μια χημική βάση στον εγκέφαλο, την οποία ανακαλύψαμε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 September 2014 - 10:30:22 UTC