Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάτη με πιστοποιητικά ασφαλιστικής ενημερότητας του ΙΚΑ
  • [02] Σεισμός 4,1 Ρίχτερ κοντά στη Ναύπακτο
  • [03] Παραιτήθηκε ο Άλεξ Σάλμοντ μετά το «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας

  • [01] Απάτη με πιστοποιητικά ασφαλιστικής ενημερότητας του ΙΚΑ

    Υπόθεση παράνομων εκδόσεων πιστοποιητικών ασφαλιστικής ενημερότητας, εντόπισαν οι υπηρεσίες του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), στο κατάστημα του Κεραμικού.

    Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργήθηκαν με την αξιοποίηση των δεδομένων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.), εντοπίστηκαν 500 περιπτώσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας σε ασφαλισμένους που δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

    Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στον ασφαλιστικό φορέα (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), καταδικάζει «τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, από ελάχιστους υπαλλήλους που σπιλώνουν και διαβάλουν τη μεγάλη πλειοψηφία των εντίμων υπαλλήλων του ΙΚΑ, ενώ ζητά «την πλήρη αξιοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας».

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι η βεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και σε χρήμα από το ΙΚΑ.

    Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Οικονομική Αστυνομία. Από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να διαπιστωθεί η έκταση της απάτης και το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί οι υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ.

    [02] Σεισμός 4,1 Ρίχτερ κοντά στη Ναύπακτο

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 18.35 , είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, τρία χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τον σεισμό, που έγινε αισθητός στην Πάτρα, την Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

    [03] Παραιτήθηκε ο Άλεξ Σάλμοντ μετά το «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας

    Ο Σκοτσέζος εθνικιστής Άλεξ Σάλμοντ ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματός του και τη θέση του πρωθυπουργού της επαρχίας μετά την ήττα της παράταξής του στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας.

    «Για εμένα η περίοδος που υπήρξα ηγέτης έχει σχεδόν τελειώσει αλλά για τη Σκοτία η εκστρατεία συνεχίζεται και το όνειρο δεν θα πεθάνει ποτέ», είπε ο Σάλμοντ μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Εδιμβούργο.

    Ο Σάλμοντ πρόσθεσε ότι δεν θα δεχθεί την πρόταση να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του Σκοτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) στο ετήσιο συνέδριό του τον Νοέμβριο και κατόπιν θα παραιτηθεί από το θώκο του πρωθυπουργού της επαρχίας.

    «Αφού ψηφίσει η βάση θα παραιτηθώ από τον θώκο του πρωθυπουργού για να επιτρέψω στον νέο ηγέτη (σ.σ. του SNP) να εκλεγεί», διευκρίνισε ο Σάλμοντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 September 2014 - 18:30:20 UTC