Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη»
  • [02] Η ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνόδου της G20
  • [03] Νέα ρωσική αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία
  • [04] Απελευθερώθηκαν οι Tούρκοι όμηροι που είχαν συλληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος, στο Ιράκ
  • [05] Έρευνα για το περιστατικό με τον εισβολέα που πήδηξε τον φράκτη του Λευκού Οίκου
  • [06] Εντυπωσίασε η Lady Gaga στο ΟΑΚΑ

  • [01] «Η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη»

    Με τη συμμετοχή της στον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο, η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της και ενδυναμώνει τον ρόλο της στο παγκόσμιο ενεργειακό σκηνικό, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ, που οργάνωσε ο Πρόεδρος του Αζερμπαιτζάν Αλίγιεφ στο Μπακού. Ο Νότιος Διάδρομος δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα όραμα ενεργειακής υποδομής είναι ένα όραμα που ενώνει την Ασία και την Ευρώπη μέσω της παροχής ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας, είναι ένα όραμα μακράς συνεργασίας ανάμεσα σε χώρες και ανθρώπους σε μία εκτεταμένη περιοχή.

    Η Ελλάδα, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές του Νότιου Διαδρόμου. Ο TAP ως ένα κομμάτι του Νότιου Διαδρόμου θα διασχίζει 543 χιλιόμετρα στη Θράκη και στη Μακεδονία πριν μπει στην Αλβανία. Μόλις πριν από λίγες ημέρες υπογράψαμε την περιβαλλοντική μελέτη που είναι σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της πραγματικής κατασκευαστικής φάσης. Ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος ανοίγει πολλές δυνατότες, καθώς μπορεί να ενώνεται με τον κάθετο διάδρομο Ελλάδας Βουλγαρίας και με άλλους αγωγούς που θα περνάνε από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συμμετέχοντας σε τέτοια έργα η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της και ενδυναμώνει τον ρόλο της.

    Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η ενεγειακή πολιτική της χώρας δεν εξαντλείται στον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο. Η χώρα μας αναβαθμίζει τον σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα, ενισχύοντας τη χωρητικότητα κατά 73% για να φθάσει στα 225.000 κυβικά μέτρα, ενώ ένας δεύτερος σταθμός προωθείται τα επόμενα χρόνια στη βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον, προχωρά στην έρευνα για υδρογονάνθρακες σε 20 οικόπεδα στο Ιόνιο και στο Κρητικό Πέλαγος. Ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος, κατέληξε ο κ. Σαμαράς, προάγει την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια: «Δεν κατασκευάζουμε απλώς αγωγούς χτίζουμε γέφυρες που ενώνουν και φέρνουν κοντά χώρες και λαούς σε ευρύτερες περιοχές».

    [02] Η ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνόδου της G20

    Καθώς οι κορυφαίες ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ομάδας των 20 (G20) συναντώνται για να αλλάξουν τίποτε λιγότερο από το «πεπρωμένο» της παγκόσμιας οικονομίας, τα μέλη παραμένουν διχασμένα όσον αφορά το πώς θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο, με τη Γερμανία να αρνείται τις εκκλήσεις των ΗΠΑ για περισσότερα μέτρα από τις κυβερνήσεις για την τόνωση της οικονομίας. Ανοίγοντας αυτή τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20, ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών Τζο Χόκεϊ παρουσίασε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την προώθηση της παγκόσμιας ανάπτυξης, την προστασία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος και το κλείσιμο των φορολογικών παραθύρων για τις γιγάντιες πολυεθνικές.

    Οι γεωπολιτικές εντάσεις βρίσκονταν επίσης ψηλά στην ημερήσια διάταξη όταν οι οικονομικοί αξιωματούχοι της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Νότιας Κορέας είχαν χθες, Παρασκευή, στο Κερνς την πρώτη τριμερή συνάντησή τους εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια. Στην ατζέντα της G20 βρίσκονται επίσης τα σχέδια για να περιορισθεί η απώλεια εισοδήματος από τις πολυεθνικές που μεταφέρουν τα κέρδη τους σε χώρες με χαμηλή φορολογία.

    [03] Νέα ρωσική αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία

    Μια τρίτη ρωσική αυτοκινητοπομπή με βοήθεια έφθασε στην ανατολική Ουκρανία που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, ανακοίνωσε σήμερα ένας Ρώσος εκπρόσωπος. Η αυτοκινητοπομπή, η οποία μεταφέρει νερό και τρόφιμα, έφθασε στο Ντονέτσκ και τα φορτηγά ξεφορτώνονται, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξάντρ Ντρομπισέφσκι, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως αυτή η τρίτη αυτοκιντηοπομπή, η πρώτη που φθάνει στο Ντονέτσκ, δεν συνοδεύθηκε από κανέναν αντιπρόσωπο διεθνούς οργανισμού ή του Κιέβου.

    Η Ρωσία είχε στείλει προηγουμένως δύο αυτοκινητοπομπές στη ζώνη του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας έντονη διαμάχη με την Ουκρανία. Η πρώτη αυτοκινητοπομπή, τον Αύγουστο, από 200 φορτηγά είχε σταλεί χωρίς την τελική συμφωνία του Κιέβου και του Ερυθρού Σταυρού, όπως και η δεύτερη, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με τη δημόσια ρωσική τηλεόραση Ροσίγια 24, η τρίτη αυτοκιητομπή από περίπου 200 οχήματα μεταφέρει 200 ηλεκτρογεννήτριες, νερό και τρόφιμα και η διαδρομή της κρατήθηκε μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή για λόγους ασφαλείας.

    [04] Απελευθερώθηκαν οι Tούρκοι όμηροι που είχαν συλληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος, στο Ιράκ

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως 49 τούρκοι όμηροι οι οποίοι είχαν συλληφθεί από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους τον Ιούνιο στη βόρεια ιρακινή πόλη της Μοσούλης επέστρεψαν ασφαλείς στην Τουρκία χάρη στις προσπάθειες της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας. Οι όμηροι, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται διπλωμάτες, στρατιώτες και παιδιά, είχαν απαχθεί τον Ιούνιο από το γενικό προξενείο της Τουρκίας. Ο Νταβούτοβλου δήλωσε πως μεταφέρονται στη νότια τουρκική πόλη Σανλιούρφα.

    Η απελευθέρωση των ομήρων, ήταν μέρος μιας «προσχεδιασμένης επιχείρησης» της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, αναφέρεται σε δήλωση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    [05] Έρευνα για το περιστατικό με τον εισβολέα που πήδηξε τον φράκτη του Λευκού Οίκου

    Ένας άνδρας πήδηξε πάνω από το φράκτη του Λευκού Οίκου και έφτασε μέχρι τις μπροστινές θύρες του προεδρικού μεγάρου πριν συλληφθεί χθες, Παρασκευή, προκαλώντας την εκκένωση τμήματος του συγκροτήματος λίγο αφού ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε αναχωρήσει για το Σαββατοκύριακο. Ο Όμαρ Τζ. Γκονζάλες, ένας 42χρονος λευκός από το Τέξας, πέρασε στο εσωτερικό του περιβόλου του Λευκού Οίκου στις 7:20 (τοπική ώρα, σήμερα στις 02:20 ώρα Ελλάδας), δήλωσε εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας. Ο Γκονζάλες αγνόησε τις εντολές να σταματήσει και τελικά συνελήφθη άοπλος αφού είχε μόλις περάσει τη Νορθ Πόρτικο, μία από τις κύριες εισόδους του Λευκού Οίκου.

    Το γεγονός ότι ο εισβολέας μπόρεσε να προχωρήσει τόσο πολύ πριν συλληφθεί είναι πολύ ασυνήθιστο για ένα συγκρότημα που φρουρείται αυστηρά από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας και ελεύθερους σκοπευτές. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε γειτονικό νοσοκομείο για να εκτιμηθεί η κατάστασή του. Στη διάρκεια της εισβολής, ένοπλοι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου και διέταξαν τους δημοσιογράφους και τα μέλη του προσωπικού να την εγκαταλείψουν.

    Βίντεο εικονίζουν τον εισβολέα να τρέχει στο γρασίδι του Λευκού Οίκου κατευθυθνόμενος προς την προεδρική κατοικία.

    [06] Εντυπωσίασε η Lady Gaga στο ΟΑΚΑ

    Τις εντυπώσεις κέρδισε χθες βράδυ στην πολυαναμενόμενη συναυλία της, η εκκεντρική Αμερικανίδα τραγουδίστρια Lady Gaga, στήνοντας το δικό της μουσικοχορευτικό πάρτι, στο ανοιχτό γήπεδο του ΟΑΚΑ. Αποσπώντας το πιο δυνατό χειροκρότημα από το φανατικό της κοινό- «τα τεράτάκια» της (όπως τους αποκαλεί), η διάσημη τραγουδίστρια ανέβηκε στη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου, λίγο μετά της 9 το βράδυ, και παρέμεινε στη σκηνή για περίπου δύο ώρες, τραγουδώντας και φορώντας τα εκκεντρικά κοστούμια της.

    Η εκκεντρική σταρ της ποπ δεν σταμάτησε να τραγουδά και να χορεύει, ενώ άλλαζε συνεχώς ρούχα και περούκες. Η Lady Gaga όμως συγκίνησε το κοινό όταν τυλίχθηκε με την ελληνική σημαία και άρχισε να εκθειάζει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την παγκόσμια επιρροή του. H τραγουδίστρια μάλιστα έκανε και ένα σχόλιο για την κρίση λέγοντας πως αφού επιβίωσε η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας θα επιβιώσουν και οι Έλληνες. Δεν ήταν λίγες οι φορές δε, που μιλούσε προς το κοινό στα ελληνικά, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα «σας ευχαριστώ πολύ», «φιλάκια», «σας αγαπώ» ξεσηκώνοντας έτσι τους θαυμαστές της, και δείχνοντας στο ελληνικό κοινό την αγάπη της.

    Η συναυλία ολοκληρώθηκε ένα τέταρτο μετά τις 23:00, ενώ το κοινό ζητούσε από τη μεγάλη ντίβα της ποπ να ανέβει ξανά στη σκηνή, η οποία πάντως δεν έκανε το χατίρι στους Έλληνες θαυμαστές της. Η Lady Gaga αποχαιρέτισε το ελληνικό κοινό της όμως θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό κομμάτι της περιοδείας της, έως τις 24 Νοεμβρίου, σε πολλές άλλες πόλεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 September 2014 - 8:30:22 UTC