Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδη, σχετικά με την επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στο Βατικανό
  • [02] Αντ. Σαμαράς: H Ελλάδα γίνεται πρωταγωνιστής στον τομέα της Ενέργειας
  • [03] Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ορεστιάδα

  • [01] Σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδη, σχετικά με την επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στο Βατικανό

    Στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή κατάλαβαν ότι η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πάπα δεν είχε απήχηση στους Έλληνες και δεν θα μπορούσε να έχει γιατί ήταν απλώς ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα με μοναδικό σκοπό το «πουδράρισμα» του προσωπικού προφίλ του κ. Τσίπρα, τώρα καταφεύγουν στη γνωστή συνταγή των θεωριών συνωμοσίας, σημείωνει σε σχόλιό του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.

    «Το "παίζουν" κυνηγημένοι και κατατρεγμένοι, διαρρέοντας διάφορες αθλιότητες σε φιλικές τους εφημερίδες! Μέχρι και δεήσεις κατά της επίσκεψης θα πουν ότι έγιναν! Επιτέλους θα ασχοληθούν με τίποτα σοβαρό για τους πολίτες που δεν θα κινείται στη γραμμή της δημαγωγίας, του ψέματος και του φτηνού λαϊκισμού;» αναφέρει ο κ. Καρύδη.

    [02] Αντ. Σαμαράς: H Ελλάδα γίνεται πρωταγωνιστής στον τομέα της Ενέργειας

    H Ελλάδα γίνεται πρωταγωνιστής στον τομέα της ενέργειας σε όλη την Ευρώπη δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν την αναχώρησή του από το Μπακού, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα 20 του Σαχ Ντενίζ και συνυπέγραψε μαζί με τους εκπρόσωπους των άλλων χωρών τη συμφωνία για τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο που θα μεταφέρει αζέρικο αέριο στην Ευρώπη.

    Αναφερόμενος στην συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Ποια είναι αυτή η συμφωνία; Μιλάμε για 3.500 χιλιόμετρα αγωγού τα οποία θα πηγαίνουν από εκεί που βρεθήκαμε και μάλιστα υπογράψαμε το πρώτο αυτό μικρό κομμάτι μέχρι μέσω Ελλάδας και στην Ιταλία. Ώστε από εκεί να πάει το φυσικό αέριο στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τεράστιο έργο, 46 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Έτσι η Ελλάδα από τη μία γίνεται κεντρικός ενεργειακός κόμβος και από την άλλη μαζί με τα δικά της αποθέματα, τα οποία σιγά- σιγά βγάζουμε στην επιφάνεια, θα γίνει πρωταγωνιστής».

    [03] Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ορεστιάδα

    Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Ορεστιάδας, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα τετραήμερη επίσκεψη στη Θράκη. Στην πλατεία της Ορεστιάδας τον κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν με τις δέουσες τιμές, ο μητροπολίτης Διδυμότειχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, εκπρόσωποι της πολιτικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης που τον καλωσόρισε στην πόλη, ο δήμαρχος Διδυμότειχου, πολιτιστικοί σύλλογοι, μαθητές σχολείων και πλήθος κόσμου, οι οποίοι τον έραιναν με άνθη.

    Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και ο βουλευτής Μαρίνος Ουζουνίδης.

    Στον χαιρετισμό του, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην πλούσια εκκλησιαστική ιστορία της περιοχής και στους διαχρονικά ισχυρούς και άρρηκτους δεσμούς της με το Φανάρι. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος αναγορεύτηκε, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επίτιμος δημότης της Ορεστιάδας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη συνέχεια μετέβη στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων, όπου, αυτήν την ώρα, τελείται πανηγυρική δοξολογία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 September 2014 - 12:30:20 UTC