Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Με άδεια χέρια ήρθε ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Στην Εισαγγελία του ΑΠ οι εκθέσεις για δήμους που αρνούνται τον έλεγχο
  • [03] Ο γερμανικός Τύπος για τη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ
  • [04] Με τον Γκ. Χαρδούβελη συναντήθηκε ο Αντ. Σαμαράς
  • [05] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών του Ιπποκρατείου
  • [06] Δικαστήριο της Ιορδανίας απάλλαξε τον ισλαμιστή κληρικό Αμπού Κατάντα από τις κατηγορίες για τρομοκρατία
  • [07] Κ. Τασούλας στην «Λα Στάμπα»: Βασικός παράγοντας ανάπτυξης ο πολιτισμός

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Με άδεια χέρια ήρθε ο Αντ. Σαμαράς

    «Για τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα ο κ. Σαμαράς ήταν κατώτερος των προσδοκιών, τις οποίες ο ίδιος είχε δημιουργήσει... Κι επειδή καμιά φορά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, νομίζω ότι τόσο η κ. Μέρκελ όσο και ο κ. Σαμαράς ήταν απόλυτα σαφείς, σε ένα σημείο. Η μεν κ. Μέρκελ είπε ότι τα πράγματα θα κινηθούν έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το μνημονιακό πρόγραμμα, ο κ. Σαμαράς είπε, με λίγο διαφορετικές φράσεις, ακριβώς το ίδιο.'Οτι θα κινηθούμε εντός του πλαισίου του μνημονιακού προγράμματος» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης για τη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    «Κατά συνέπεια, θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς πήγε και ήρθε με άδεια χέρια. Και βεβαίως στο κρίσιμο, στρατηγικό ζήτημα σήμερα για την Ευρώπη που είναι η ανάγκη χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας, δηλαδή η χαλάρωση των ακραίων πολιτικών λιτότητας, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

    Και πρόσθεσε: «Στην κρίσιμη ερώτηση που τέθηκε με αφορμή την περίπτωση της Γαλλίας, η κ. Μέρκελ του απαγόρευσε να μιλήσει, ο ίδιος μάσησε τα λόγια του, απάντησε λέγοντας "παν μέτρο άριστον" και τελικά επιβεβαίωσε ότι είναι ο πιο πιστός οπαδός του μερκελισμού στην Ευρώπη».

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Στην Εισαγγελία του ΑΠ οι εκθέσεις για δήμους που αρνούνται τον έλεγχο

    Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα διαβιβαστούν όλες τις περιπτώσεις δήμων που αρνούνται να δώσουν στοιχεία για την αξιολόγηση των υπαλλήλων, ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. Αναφερόμενος στη στάση της Ρένας Δούρου, να μην εφαρμοσθεί στην Περιφέρεια, η αξιολόγηση των υπάλληλων της και ο επανέλεγχος νομιμότητας των συμβάσεων, που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αόριστου χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε «για ποια νομιμότητα μιλάει, όταν αρνείται να εφαρμόσει ψηφισμένο νόμο;» και υπογράμμισε ότι η απόφασή της εγκρίθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο με ψήφους από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των ΑΝΕΛ του ΚΚΕ και της Χρυσης Αυγης.

    «Η νομιμότητα δεν είναι α λα καρτ. Νομιμότητα είναι να εφαρμόζεις τους ψηφισμένους νόμους της Βουλής» τόνισε, σημειώνοντας πως όταν εκλέγεται κάποιος σε μια θέση ευθύνης, πρέπει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του αξιώματός του. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε, επίσης, πως έχει στοιχεία και ενδείξεις από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ότι αρκετοί από τους 33 χιλιάδες συμβασιούχους που μονιμοποιήθηκαν έχουν πλαστά στοιχεία και πιστοποιητικά. Για τους μισθούς των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «είναι λάθος» τα νούμερα που ακούγονται, καθώς, «δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις».

    [03] Ο γερμανικός Τύπος για τη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ

    Οι έπαινοι της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγγελας Μέρκελ, για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, αποτελεί το κεντρικό σημείο στην κάλυψη από τον γερμανικό Τύπο της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Καγκελαρία.

    «Η Ελλάδα θέλει να τα καταφέρει χωρίς βοήθεια» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού Der Spiegel, στο οποίο προτάσσεται η φράση της κ. Μέρκελ από τη συνέντευξη Τύπου: «τα πρώτα τρυφερά βλαστάρια επιτυχίας είναι ορατά», ενώ επισημαίνεται ότι «η καγκελάριος επαίνεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις μεταρρυθμίσεις του» και προστίθεται ότι εκείνος διαβεβαίωσε πως δεν χρειάζεται νέο πακέτο βοήθειας. Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Die Zeit», σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Η Μέρκελ επαινεί την πρόοδο της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις» κάνει λόγο για «επαίνους της κ. Μέρκελ για την πορεία της Ελλάδας προς την έξοδο από την κρίση».

    Η εφημερίδα «Der Tagesspiegel», με τίτλο «Σαμαράς: Η Ελλάδα θέλει να στέκεται στα δικά της πόδια», επισημαίνει ότι «τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, η Ελλάδα θέλει σύντομα να χρηματοδοτείται και πάλι από τις αγορές, αντί να στηρίζεται στην βοήθεια των διεθνών δανειστών».

    [04] Με τον Γκ. Χαρδούβελη συναντήθηκε ο Αντ. Σαμαράς

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδουβέλη, είχε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η χθεσινή συνάντηση του κ. Σαμαρά με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

    [05] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών του Ιπποκρατείου

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην 4η ΥΠΕ πραγματοποίησε, στις 10 το πρωί, ομάδα γιατρών του Ιπποκρατείου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα.

    Οι ειδικοί γιατροί του Ιπποκρατείου πραγματοποιούν καθημερινά στάση εργασίας από τις 8.00 έως τις 12.00, ενώ οι ειδικευόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, λόγω της επτάμηνης καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων για τις εφημερίες. Οι γιατροί του Ιπποκρατείου διαμαρτύρονται, επίσης, για τις ελλείψεις προσωπικού και υλικών και τις συνθήκες εργασίες.Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων, τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας.

    [06] Δικαστήριο της Ιορδανίας απάλλαξε τον ισλαμιστή κληρικό Αμπού Κατάντα από τις κατηγορίες για τρομοκρατία

    Το Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας της Ιορδανίας απάλλαξε σήμερα τον ισλαμιστή κληρικό Αμπού Κατάντα από τις κατηγορίες για τρομοκρατική δράση και αποφάσισε την αποφυλάκισή του, σύμφωνα με δικαστική πηγή. Το δικαστήριο «απάλλαξε τον Αμπού Κατάντα από τις κατηγορίες για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τουριστών το 2000 και αποφάσισε την άμεση απελευθέρωσή του» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δικαστική πηγή.

    Ο Αμπού Κατάντα εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2013 από τις αρχές της Βρετανίας και έπειτα από μακροχρόνια δικαστική διαδικασία στην Ιορδανία, όπου αντιμετώπιζε κατηγορίες για τρομοκρατική δράση. Το Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας της Ιορδανίας είχε απαλλάξει τον Ιούνιο τον εξτρεμιστή ιεροκήρυκα από τις κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων το 1998.

    [07] Κ. Τασούλας στην «Λα Στάμπα»: Βασικός παράγοντας ανάπτυξης ο πολιτισμός

    Με θέμα τη σημασία της αρχαιολογικής ανασκαφής του τύμβου της Αμφίπολης, δημοσιεύονται σε σημερινό άρθρο της ιταλικής εφημερίδα «Λα Στάμπα» δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού Κωνσταντίνου Τασούλα . Το άρθρο τιτλοφορείται «το μέλλον της Ελλάδας ξεκινά και πάλι από έναν τύμβο» με αναφορά στην πορεία των ανασκαφών της Αμφίπολης.

    Σε σχέση με τη σημασία του πολιτισμού για την ευρύτερη οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας ο κ. Τασούλας προσθέτει ότι «ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δίνει μεγάλο βάρος στην περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη της Ελλάδας. Μια πρόσφατη μελέτη απέδειξε με μαθηματικό τρόπο ότι επενδύοντας ένα εκατομμύριο ευρώ στον πολιτισμό, οι θετικές οικονομικές συνέπειες είναι της τάξης των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ». Η «Λα Στάμπα» υπογραμμίζει ότι τόσο ο κ. Τασούλας όσο και ο Ιταλός ομόλογός του Ντάριο Φραντσεσκίνι, συμφωνούν στο ότι ο πολιτισμός είναι βασικός παράγοντας των ευρωπαϊκών στρατηγικών ανάπτυξης. «Το υπουργείο μας είναι παρόν με εκατόν σαράντα προγράμματα σε όλη τη χώρα, με συνολικό προϋπολογισμό επτακοσίων σαράντα εκατομμυρίων ευρώ χάρη και στα ευρωπαϊκά περιφερειακά προγράμματα», προσθέτει ο υπουργός πολιτισμού. Παράλληλα, τονίζει ότι «η Ευρώπη διαθέτει τρεις βάσεις: την τέχνη και το κάλλος της Ελλάδας, το ρωμαϊκό δίκαιο και τη χριστιανική θρησκεία» και για το λόγο αυτό-καταλήγει - «όταν λέμε ότι η Ευρώπη και οι θεσμοί της πρέπει να τίθενται στις υπηρεσίες του κάθε ανθρώπου, δεν αναφερόμαστε σε κάτι το αφηρημένο, αλλά εννοούμε, ακριβώς, τον άνθρωπο που έπλασε ο ελληνό- ρωμαϊκός πολιτισμός, επηρεασμένος από τον χριστιανισμό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 September 2014 - 10:30:22 UTC