Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών, σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] «Φιλική και ουσιαστική» χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του
  • [03] Καταγγελίες ότι έθαψαν ζωντανή 45χρονη, στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Εκτός λειτουργίας το Taxisnet τα ξημερώματα της Δευτέρας
  • [05] Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ
  • [06] Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό της Νέας Υόρκης
  • [07] Απαγωγή δύο Κυπρίων στη Λιβύη
  • [08] Κύπρος: Με επέμβαση της αστυνομίας, αποβιβάστηκαν από το κρουαζιερόπλοιο οι μετανάστες
  • [09] Διαπραγματεύσεις με τους πρόσφυγες που αρνήθηκαν να αποβιβασθούν στην Κύπρο
  • [10] Εκτοξεύτηκε ο «Σογιούζ» που μεταφέρει την πρώτη Ρωσίδα κοσμοναύτη στον ISS

  • [01] Σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών, σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Μεγάλη εξόρμηση προς τον ελληνικό λαό, μέσα από σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών, σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, προκειμένου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, να κατανοηθεί πλήρως από τον λαό η επιτακτική αναγκαιότητα για τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή που προτείνει το κόμμα της αξιωτικής αντιπολίτευσης, «ώστε να ακολουθηθεί η εναλλακτική κυβερνητική πολιτική που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ».

    Για παράδειγμα, έχουν ήδη ξεκινήσει νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα συνεχιστούν, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζεται η διοργάνωση 13 περιφερειακών συνδιασκέψεων, όπου θα συζητηθεί, θα αποκρυσταλλωθεί και συγκεκριμενοποιηθεί ανά περιφέρεια, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο στόχος των πρωτοβουλιών αυτών είναι να ενισχυθεί η συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων «που διεκδικούν τη δημοκρατική ανατροπή της επικίνδυνης κυβέρνησης Σαμαρά και της καταστροφικής πολιτικής χάριν της εναλλακτικής κυβερνητικής πολιτικής (κοινωνική, παραγωγική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της Ελλάδας και σκληρή διαπραγμάτευση) που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

    Ο πανικός υπό τον οποίο τελεί ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύονται και από το γεγονός ότι για να αντιμετωπίσουν την κατά γενική ομολογία άκρως επιτυχημένη παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, για να αμφισβητήσουν την εναλλακτική, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, για να ανακόψουν την ανταπόκριση που βρίσκει η πολιτική αυτή στα πολυπληθή θύματα των μνημονίων, ελλείψει οποιουδήποτε σοβαρού επιχειρήματος, δεν διστάζουν να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τις καταθέσεις του ελληνικού λαού.

    [02] «Φιλική και ουσιαστική» χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του

    «Φιλική και ουσιαστική» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισημαίνοντας ότι «συζητήσαμε για την ανάγκη να κρατήσουμε ανοιχτά και ενεργά τα κανάλια επικοινωνίας». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη και δεν έγιναν κοινές δηλώσεις.

    Σε δηλώσεις του στους Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «η συνάντηση με τον νέο ομόλογό μου της Τουρκίας, τον κ. Τσαβούσογλου, ήταν πολύ φιλική και ουσιαστική. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία επισκόπηση όλων των θεμάτων της ατζέντας. Δώσαμε, προφανώς, έμφαση στο Κυπριακό, το οποίο είναι κλειδί για τη συνολική εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Οι θέσεις μας είναι γνωστές, αλλά έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ενθαρρύνουμε τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου 2014, πάντα αναζητώντας μία λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Μία λύση που, επαναλαμβάνω για ακόμη μία φορά, πρέπει να γίνει δεκτή, μέσω δημοψηφίσματος, από τον κυπριακό λαό, από τις δύο κοινότητες».

    Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «συζητήσαμε για την ανάγκη να κρατήσουμε ανοιχτά και ενεργά τα κανάλια επικοινωνίας, τους διαύλους επικοινωνίας, και σε πολιτικό και σε διπλωματικό επίπεδο. Αναφερθήκαμε στις διερευνητικές επαφές που βρίσκονται ήδη στον 58ο γύρο και ενθαρρύνουμε τη συνέχειά τους. Υπάρχουν, επίσης, διμερείς επαφές για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε περιφερειακό επίπεδο, λόγω της κρίσης, να ανταλλάσσουμε οργανωμένα πληροφορίες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ιδίως του προβλήματος των λεγόμενων ξένων μαχητών του ISIS και επίσης να προωθήσουμε την εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής που έχει υπογραφεί μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ».

    [03] Καταγγελίες ότι έθαψαν ζωντανή 45χρονη, στη Θεσσαλονίκη

    Μακάβρια υπόθεση ερευνούν από χθες το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με καταγγελίες έθαψαν ζωντανή 45χρονη στο νεκροταφείο της Περαίας. Όπως υποστηρίζουν συγγενείς της η άτυχη γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από ... ασφυξία(!) μέσα στο φέρετρο, λίγη ώρα μετά την κηδεία της! Όπως επιβεβαίωσε και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης η 45χρονη νοσηλευόταν σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της πόλης και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς άφησε την τελευταία της πνοή. Οι συγγενείς παρέλαβαν τη σορό και στις 6.30 σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε κανονικά η κηδεία της στα νεκροταφεία της Περαίας.

    Αποχώρησαν και οι τελευταίοι συγγενείς από τον τάφο και ύστερα από λίγη ώρα κάτοικοι της περιοχής, αλλά και μια παρέα ανηλίκων, που έπαιζαν έξω από την περίφραξη των νεκροταφείων, άκουσαν μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια, μέσα από τα έγκατα της γης! Ειδοποίησαν την αστυνομία και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής, αλλά όπως αποκαλύφθηκε ήταν ήδη πολύ αργά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η 45χρονη ξύπνησε από το λήθαργο, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στο φέρετρο.. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ενώ οι συγγενείς της καταγγέλλουν τους γιατρούς του ιατρικού κέντρου και αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

    [04] Εκτός λειτουργίας το Taxisnet τα ξημερώματα της Δευτέρας

    Εκτός λειτουργίας θα τεθεί το Taxisnet τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας 29-9-2014, όπως ανακοινώθηκε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (http://www.gsis.gr). Σύμφωνα με αυτήν, «οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών δεν θα είναι διαθέσιμες από την Κυριακή (28-9-2014) στις 12:00 μμ εως τη Δευτέρα (29-9-2014) στις 7:00 πμ λόγω προγραμματισμένων εργασιών προληπτικής συντήρησης».

    [05] Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ, ο οποίος διορίσθηκε το 2008 από τον Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώτος μαύρος που έχει καταλάβει αυτό το αξίωμα, ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του εμφανώς συγκινημένος, στο πλευρό του Aμερικανού πορέδρου, του οποίου είναι στενός συνεργάτης. Ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τον άνθρωπο «που εργάσθηκε με πάθος για να γίνει το δικαιικό μας σύστημα το καλύτερο του κόσμου» περιορίζοντας «τις άδικες ανισότητες των ποινών» ή προωθώντας "εναλλακτικές στη φυλάκιση λύσεις». Ομως, πάνω από όλα, ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε τον αγώνα του για τα ατομικά δικαιώματα, για την «δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση» όλων ενώπιον του νόμου, «όποια και αν είναι η φυλή, η θρησκεία, το φύλο, οι πεποιθήσεις ή η αναπηρία τους».

    Με δάκρυα στα μάτια, ο Ερικ Χόλντερ, ο πρώτος μαύρος υπουργός της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρθηκε στον Ρόμπερτ Κένεντι, το αδελφό του δολοφονημένου Προέδρου, ο οποίος χρημάτισε υπουργός Δικαιοσύνης πριν δολοφονηθεί και ο ίδιος το 1968. Υπογράμμισε δε πόσο υπήρξε για τον ίδιο πηγή έμπνευσης εξαιτίας του αγώνα του κατά το κίνημα για τα ατομικά δικαιώματα στο πλευρό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

    Στα 63 χρόνια του, ο Ερικ Χόλντερ θέτει έτσι τέλος σε μία 26χρονη καριέρα στην αμερικανική δικαιοσύνη.

    [06] Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό της Νέας Υόρκης

    Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Γουίλιαμ Μπράτον ανέφερε την Πέμπτη ότι οι αρχές ασφαλείας της αμερικανικής μεγαλούπολης ενίσχυσαν την αστυνομική παρουσία στους σταθμούς του μετρό στις υπόγειες διαβάσεις αλλά και στους δρόμους της πόλης, μετά την προειδοποίηση του Iρακινού πρωθυπουργού για μια δυνητική απειλή κατά του συστήματος μαζικών μετακινήσεων της Νέας Υόρκης από ισλαμιστές μαχητές.

    Παραταύτα τόσο ο Μπράτον όσο και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους νεοϋορκέζους ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη και αξιόπιστη απειλή για το σύστημα του μετρό αλλά και για την αμερικανική μεγαλούπολη γενικότερα. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι νεοϋορκέζοι είναι ασφαλείς» είπε ο ντε Μπλάσιο μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε σταθμό του μετρό στο Μανχάταν.

    [07] Απαγωγή δύο Κυπρίων στη Λιβύη

    Δύο Κύπριοι που διέμεναν στη Λιβύη, απήχθησαν από ένοπλους αντάρτες, μέσα από το σπίτι τους, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου. Το συμβάν έθεσε σε κινητοποίηση το υπουργείο Εξωτερικών στη Λευκωσία και γίνονται προσπάθειες για απελευθέρωσή τους. Πηγές στη Λευκωσία δεν συνδέουν το περιστατικό με εξτρεμιστές τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

    [08] Κύπρος: Με επέμβαση της αστυνομίας, αποβιβάστηκαν από το κρουαζιερόπλοιο οι μετανάστες

    Με την επέμβαση της κυπριακής αστυνομίας ολοκληρώθηκε το πρωί η αποβίβαση, από το κρουαζιερόπλοιο «Σάλαμις Φιλοξενία» των 345 μεταναστών από τη Συρία, οι οποίοι διασώθηκαν, χθες, όταν το ψαροκάικο στο οποίο επέβαιναν κινδύνεψε λόγω θαλασσοταραχής ανοικτά της Πάφου. Αρχικά, οι μετανάστες αρνούνταν να αποβιβαστούν ζητώντας από τις κυπριακές αρχές να μεταφερθούν σε άλλον προορισμό.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις και μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας της κυπριακής κυβέρνησης κατέβαλαν εντατικές προσπάθειες, προκειμένου να πείσουν τους μετανάστες να αποβιβαστούν. Οι διαπραγματευτές εξήγησαν, με τη βοήθεια διερμηνέα, στους μετανάστες ότι η παραμονή τους στο πλοίο συνιστά αδίκημα. Πριν την επιχείρηση της αστυνομίας, μόνο εξήντα από τους μετανάστες είχαν συναινέσει να κατέβουν από το κρουαζιερόπλοιο. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας του πλοίου, Κίκης Βασιλείου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η εταιρεία υποχρεώθηκε να ακυρώσει προγραμματισμένη κρουαζιέρα προς το Ισραήλ με 300 Ρώσους, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

    [09] Διαπραγματεύσεις με τους πρόσφυγες που αρνήθηκαν να αποβιβασθούν στην Κύπρο

    Διαπραγματεύσεις διεξάγονταν μέχρι αργά τη νύκτα στο λιμάνι της Λεμεσού ανάμεσα στις κυπριακές αρχές και τους πρόσφυγες που διασώθηκαν από κυπριακό κρουαζιερόπλοιο ανοικτά των κυπριακών ακτών και αρνούνται να αποβιβασθούν στην Κύπρο, απαιτώντας να μεταφερθούν στην Ιταλία. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι 345 πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από τη Συρία, ανάμεσά τους παιδιά και έγγυοι, εξέπεμψε χθες σήμα κινδύνου , εν μέσω εξαιρετικά δυσχερών μετεωρολογικών συνθηκών, και εντοπίσθηκε σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων από τις κυπριακές ακτές. Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia το οποίο και έφθασε το βράδυ στο λιμάνι της Λεμεσού, όπου αποβιβάσθηκαν οι 700 επιβάτες που είχαν προορισμό την πόλη και 65 από τους πρόσφυγες.

    Οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να αποβιβασθούν στην Κύπρο και απαίτησαν να μεταφερθούν στην Ιταλία. Γιατροί και νοσοκόμοι , μαζί με ομάδες της πολιτικής προστασίας περίμεναν μέχρι αργά τη νύκτα για να αναλάβουν την φροντίδα των προσφύγων. Οι 65 που δέχθηκαν να αποβιβασθούν μεταφέρθηκαν σε εγκατάσταση κοντά στη Λευκωσία.

    [10] Εκτοξεύτηκε ο «Σογιούζ» που μεταφέρει την πρώτη Ρωσίδα κοσμοναύτη στον ISS

    Ένας ρωσικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) τη νύχτα της Παρασκευής μεταφέροντας τριμελές πλήρωμα στο οποίο περιλαμβάνεται και η πρώτη Ρωσίδα κοσμοναύτης η οποία θα υπηρετήσει στον αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων διαστημικό «φυλάκιο». Ο πύραυλος Σογιούζ εκτοξεύτηκε από τη στέπα του Καζακστάν στις 23:25 ώρα Ελλάδας της Παρασκευής μεταφέροντας τον Ρώσο κοσμοναύτη Αλεξάντερ Σαμοκουτγιάεφ, τον Αμερικανό αστροναύτη Μπάρι Γουίλμορ και τη Ρωσίδα κοσμοναύτη Ελένα Σερόβα.

    Το πλήρωμα αναμένεται να φτάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό περίπου έξι ώρες μετά την εκτόξευση του Σουγιούζ από το Μπαϊκονούρ όπου θα ενωθεί με την ομάδα του κοσμοναύτη Μαξίμ Σουράγιεφ, του αμερικανού αστροναύτη Ρέιντ Γουίσμαν και του γερμανού αστροναύτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος Αλεξάντερ Γκέρστ. Το πλήρωνα με επικεφαλής τον Σουράγιεφ, που επανδρώνει τον διαστημικό σταθμό από τον Μάιο, αναμένεται να επιστρέψει στη Γη το Νοέμβριο. Το νέο πλήρωμα θα παραμείνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για 170 ημέρες μέχρι τον Μάρτιο του 2015.

    Η 38χρονη Σερόβα έχει εκπαιδευτεί ως μηχανικός της διαστημικής βιομηχανίας, και είναι μόλις η τέταρτη ρωσίδα στην ιστορία που πετάει στο διάστημα αλλά η πρώτη που θα εργαστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την έναρξη της λειτουργίας του το 1998.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 September 2014 - 6:30:36 UTC