Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροπολογίες του ΚΚΕ για πετρέλαιο θέρμανσης και κατάργηση προστίμων στον ΟΑΕΕ
  • [02] Στη Χαλκιδική ο πρωθυπουργός για τα 40 χρόνια της Ν.Δ.
  • [03] Υπουργείο Παιδείας: Κανονικά θα διδάσκεται το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης
  • [04] ΕΛΣΤΑΤ: Συνεχίζεται η «κατρακύλα» των μισθών στην Ελλάδα
  • [05] Ι. Στουρνάρας: Η ανάκαμψη της οικονομίας χωρίς τραπεζικό δανεισμό θα είναι ασθενής
  • [06] Ελεύθεροι οι δύο Κύπριοι, που κρατούνταν από μέλη ένοπλης ομάδας στη Λιβύη
  • [07] Ουκρανοί και Ρώσοι ξεκινούν τις διεργασίες για δημιουργία «ουδέτερης ζώνης»
  • [08] Σημαίες μεσίστιες και συγκεντρώσεις στη Γαλλία, στη μνήμη του δολοφονηθέντα ομήρου
  • [09] Κ. Περιστέρη: Σε έναν μήνα τελειώνουμε
  • [10] Το μισό νερό που πίνουμε, είναι πιο παλιό και από τον Ήλιο
  • [11] Εμφανίστηκαν ξανά τα τρία αρκουδάκια στο Μέτσοβο

  • [01] Τροπολογίες του ΚΚΕ για πετρέλαιο θέρμανσης και κατάργηση προστίμων στον ΟΑΕΕ

    Τη διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και στον ΟΓΑ που δεν έχουν πληρωθεί λόγω οικονομικής αδυναμίας προτείνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ η οποία με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε τροπολογία σήμερα στη Βουλή.

    Με μια δεύτερη τροπολογία το ΚΚΕ προτείνει την κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για οικιακή χρήση. Ως προς το ζήτημα των προστίμων για τις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ, οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν εντάσσουν στην τροπολογία τις εργοδοτικές εισφορές. Με την τροπολογία προτείνουν να μην μεταβιβάζονται οι απαιτήσεις από απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και σε οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο και να απαγορευθεί η κατάσχεση και κάθε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, στο ΕΤΑΑ και στον ΟΓΑ για την είσπραξη οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών.

    [02] Στη Χαλκιδική ο πρωθυπουργός για τα 40 χρόνια της Ν.Δ.

    Στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής μεταβαίνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, στις 12 αύριο το μεσημέρι, θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Η εκδήλωση θα γίνει συμβολικά στο ξενοδοχείο «Αθως Παλάς» στον ίδιο χώρο, όπου τον Απρίλιο του 1977, ο ιδρυτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε οργανώσει το προσυνέδριο του κόμματος και τον Μάιο του 1979 έγινε το πρώτο συνέδριο.

    Απόψε, ο πρωθυπουργός θα δειπνήσει με υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. Στην αυριανή εκδήλωση, το "παρών" θα δώσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, υπουργοί, βουλευτές και ιστορικά στελέχη του κόμματος. Χαιρετισμό αναμένεται να απευθύνουν οι Πέτρος Μολυβιάτης, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.

    [03] Υπουργείο Παιδείας: Κανονικά θα διδάσκεται το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

    Κανονικά θα διδάσκεται στο Γυμνάσιο το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας διαψεύδοντας τον ισχυρισμό της Πανελλήνιας Ενωσης Βιοεπιστημόνων, σύμφωνα με τον οποίο αφαιρέθηκε από τη διδακτέα ύλη της Α' Γυμνασίου το κεφάλαιο της Αναπαραγωγής του Ανθρώπου.

    Τονίζεται τέλος ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης, η Βιολογία διδάσκεται και στις 3 τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, και μάλιστα με αναβαθμισμένο αριθμό ωρών, καθώς διδάσκεται πλέον δύο ώρες στην Α΄ και Β΄ Λυκείου, αντί της μίας ώρας που διδασκόταν ως πρόσφατα και θα διδάσκεται οκτώ ώρες στους μαθητές που, στη Γ΄ Τάξη Λυκείου, θα επιλέγουν την Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού που περιλαμβάνει και τη Βιολογία.

    [04] ΕΛΣΤΑΤ: Συνεχίζεται η «κατρακύλα» των μισθών στην Ελλάδα

    Συνεχίστηκε και το β΄ τρίμηνο εφέτος η μείωση των μισθών στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να κατέχει το «προνόμιο» να είναι ένα από τα τρία κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης των «28», στα οποία οι μισθοί μειώθηκαν τόσο το α΄ όσο και το β΄ τρίμηνο του 2014. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα, οι μισθοί (χωρίς εποχική διόρθωση και χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών) «κατρακυλούν» τα τέσσερα τελευταία χρόνια (κατά 5,05% σε μέσα επίπεδα το 2011, κατά 7,4% το 2012, κατά 6,55% το 2013 και κατά 1,35% το α΄ εξάμηνο εφέτος). Παράλληλα, με διόρθωση στις εργάσιμες ημέρες και χωρίς εποχική διόρθωση, οι μισθοί στην Ελλάδα ακολουθούν τελείως αντίθετη πορεία από τα τεκταινόμενα στην Ε.Ε. των «28». Το β΄ τρίμηνο 2013 μειώθηκαν στη χώρα μας 7,5% και αυξήθηκαν 1,2% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε., το γ΄ τρίμηνο 2013 μειώθηκαν 2,2% στην Ελλάδα και αυξήθηκαν 1% στην Ε.Ε., το δ΄ τρίμηνο 2013 μειώθηκαν 2,9% στην Ελλάδα και αυξήθηκαν 1,4% στην Ε.Ε., το α΄ τρίμηνο 2014 μειώθηκαν 3,6% στην Ελλάδα και αυξήθηκαν 1,4% στην Ε.Ε., ενώ το β΄ τρίμηνο εφέτος μειώθηκαν 1,2% στη χώρα μας και αυξήθηκαν 1,2% στους «28».

    [05] Ι. Στουρνάρας: Η ανάκαμψη της οικονομίας χωρίς τραπεζικό δανεισμό θα είναι ασθενής

    Η ανάκαμψη της οικονομίας χωρίς τραπεζικό δανεισμό θα είναι ασθενής, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη Σλοβενία στο πλαίσιο συνεδρίου, υποστήριξε ότι η ανάκαμψη χωρίς τραπεζικό δανεισμό αποτελεί μη βέλτιστο αποτέλεσμα από την πλευρά της οικονομικής πολιτικής, δεδομένου ότι, όπως έχει παρατηρηθεί από διάφορους μελετητές, η ανάκαμψη χωρίς τραπεζικό δανεισμό είναι κατά μέσο όρο ασθενέστερη από την ανάκαμψη με τραπεζικό δανεισμό. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η δημιουργία μιας Τραπεζικής Ένωσης αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα, ενώ όπως είπε η συνολική αξιολόγηση και η πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα. Η Τραπεζική Ένωση θα συμβάλει επίσης στη μείωση του κατακερματισμού των χρηματοπιστωτικών αγορών. «Όσο πιο γρήγορα εξυγιάνουν οι τράπεζες τους ισολογισμούς τους, τόσο πιο εύκολα θα ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών, θα προσελκύσουν νέα κεφάλαια από ιδιώτες επενδυτές και θα παρέχουν πιστώσεις προς την οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Τέλος, ο ίδιος πρότεινε σειρά μέτρων για την ανάπτυξη της αγοράς τιτλοποιημένων δανείων.

    [06] Ελεύθεροι οι δύο Κύπριοι, που κρατούνταν από μέλη ένοπλης ομάδας στη Λιβύη

    Ελεύθεροι αφέθησαν δύο Κύπριοι πολίτες, που εργάζονται στη Λιβύη και κρατούνταν για δύο μέρες από μέλη ένοπλης ομάδας που δρα στη χώρα, αναφέρει ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών. Και οι δύο Κύπριοι, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε επικοινωνία με τους οικείους τους στην Κύπρο.

    [07] Ουκρανοί και Ρώσοι ξεκινούν τις διεργασίες για δημιουργία «ουδέτερης ζώνης»

    Ανώτεροι Ουκρανοί και Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν σήμερα για να ορίσουν την «ουδέτερη ζώνη» στην ανατολική Ουκρανία από την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι φιλορώσοι αυτονομιστές θα αποσύρουν τον βαρύ οπλισμό τους, ανακοίνωσαν Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι μία τριμερής ομάδα, στην οποία μετείχαν και 76 Ρώσοι στρατιωτικοί και εκπρόσωποι του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), συναντήθηκε βόρεια του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

    Απεσταλμένοι της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του ΟΑΣΕ συμφώνησαν, σε συνομιλίες που είχαν στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, το Μινσκ, στις 19 Σεπτεμβρίου, στη δημιουργία «ουδέτερης ζώνης» 30 χιλιομέτρων και στην απόσυρση των βαρέων όπλων από την περιοχή στο πλαίσιο της συμφωνίας για εκεχειρία, η οποία συνήφθη στις 5 Σεπτεμβρίου.

    [08] Σημαίες μεσίστιες και συγκεντρώσεις στη Γαλλία, στη μνήμη του δολοφονηθέντα ομήρου

    Σημαίες μεσίστιες, συγκεντρώσεις σε πόλεις, διαδήλωση των «μουσουλμάνων και των φίλων τους», εκδηλώσεις οργανώνονται στη Γαλλία στη μνήμη του Ερβέ Γκουρντέλ, του ομήρου που απήχθη στην Αλγερία και δολοφονήθηκε από τζιχαντιστές που έχουν διασυνδέσεις με την εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Η Γαλλία που ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους, τα δίκτυα μέσων μαζικής μεταφοράς, τα μεγάλα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα συνεχίζει ταυτόχρονα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, όπου πραγματοποίησε χθες νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον του ΙΚ.

    Σε μία σπάνια κίνηση, ο πρόεδρος του γαλλικού Συμβουλίου του μουσουλμανικού δόγματος Νταλίλ Μπουμπακέρ κάλεσε «τους μουσουλμάνους και τους φίλους τους» να συγκεντρωθούν σήμερα το απόγευμα έξω από το Τέμενος του Παρισιού για να καταγγείλουν τη «βάρβαρη και αιματηρή τρομοκρατία» του ΙΚ. Στην εφημερίδα Le Figaro, προσωπικότητες της μουσουλμανικής κοινότητας υπογράφουν άρθρο στο οποίο δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα του ΙΚ, τονίζοντας ότι είναι και αυτοί «βρωμεροί Γάλλοι». Με την έκφραση αυτή απαντούν στο ΙΚ που είχε καλέσει τη Δευτέρα τους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο να σκοτώσουν «άπιστους» και «κυρίως τους κακούς και βρωμιάρηδες Γάλλους», δύο ημέρες πριν αποκεφαλίσουν τον Γάλλο όμηρο.

    [09] Κ. Περιστέρη: Σε έναν μήνα τελειώνουμε

    «Σε έναν μήνα τελειώνουμε» δήλωσε, σήμερα, η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και επικεφαλής της ανασκαφής στον τύμβο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης Κατερίνα Περιστέρη. Σε ό,τι αφορά το σχόλιο ότι εξυπηρετεί συμφέροντα, ανέφερε: «Τη δουλειά μας κάνουμε, ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά συμφέροντα εμπλέκονται. Αγωνιζόμαστε για την έρευνά μας». Για τα σχόλια της συναδέλφου της Όλγας Παλαγγιά σχετικά με την ανασκαφή, η κ. Περιστέρη δήλωσε ότι δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω και πως ό,τι ήταν να δηλώσει, το δήλωσε.

    Εκ μέρους της ομάδας εργασίας, η αρχαιολόγος παρακάλεσε «να μένει το αρχαιολογικό έργο στο πεδίο μακράν πάσης παραφιλολογίας».

    [10] Το μισό νερό που πίνουμε, είναι πιο παλιό και από τον Ήλιο

    Ένα μεγάλο μέρος από το νερό που υπάρχει στη Γη και πέρα από αυτήν, είναι αρχαιότερο από τον Ήλιο, καθώς προϋπήρχε της δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη. Η έρευνα δείχνει ότι σχεδόν το μισό νερό που βρίσκεται στο ποτήρι μας, είναι πιο παλιό και από το άστρο μας. Η εκτίμηση αυτή ενισχύει την πιθανότητα να υπάρχει ζωή κάπου αλλού στον γαλαξία μας, καθώς φαίνεται πως το νερό είναι πιο διαδεδομένο στα πλανητικά συστήματα από ό,τι πιστευόταν ως τώρα.

    [11] Εμφανίστηκαν ξανά τα τρία αρκουδάκια στο Μέτσοβο

    Τα τρία αρκουδάκια επισκέφτηκαν και πάλι, δύο εβδομάδες μετά την πρώτη τους εμφάνιση σε γειτονιά του Μετσόβου, την περιοχή. Αργά χθες τη νύχτα, κάτοικος του Μετσόβου τα εντόπισε να αναζητούν τροφή σε μικρό κάδο σκουπιδιών. Μάλιστα, είχαν καταφέρει να τον αναποδογυρίσουν, ώστε να αδειάσει το περιεχόμενο του και να έχουν ευκολότερη πρόσβαση. Για την υπόθεση, οι κάτοικοι έχουν ενημερώσει την «Καλλιστώ» και το Δασαρχείο Μετσόβου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της περιβαλλοντικής οργάνωσης η οποία συνεργάζεται με το Δασαρχείο, κ. Θεοδωρίδης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αναμένεται άμεσα να συσταθεί μια 5μελής τοπική επιτροπή για την διαχείριση της κατάστασης. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα αρκουδάκια, πολύ πιθανόν, να έχουν χάσει την μητέρα τους και την ημέρα κρύβονται, ενώ το βράδυ βγαίνουν για αναζήτηση τροφής. Η εμφάνιση αρκούδων στους δρόμους του Μετσόβου το τελευταίο διάστημα είναι συχνό φαινόμενο και το οποίο παρακολουθεί το Δασαρχείο της περιοχής. Καθημερινά, οι αρμόδιοι υπάλληλοι κάνουν συστάσεις στους κατοίκους να μην αφήνουν σακούλες σκουπιδιών στους δρόμους, ενώ σε συνεργασία με τον δήμο ασφαλίζονται οι κάδοι σκουπιδιών. Η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» δεν έχει επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 September 2014 - 10:30:24 UTC