Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει καλό ούτε στον ίδιο, ούτε στη χώρα
  • [02] Μαχαίρωσαν οδηγό και του πήραν το αυτοκίνητο
  • [03] Μία νεκρή από έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία
  • [04] Wall Street Journal: Έρευνα για την Commerzbank
  • [05] Νίκη του Αστέρα στα Χανιά

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει καλό ούτε στον ίδιο, ούτε στη χώρα

    Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασε ως "μνημόσυνο" την εκδήλωση στη Χαλκιδική για την επέτειο των 40 χρόνων της Ν.Δ,. έδωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, με παρέμβασή του στο κλείσιμο των εργασιών της εκδήλωσης.

    Αναρωτήθηκε αν είναι έλλειψη σεβασμού, έλλειψη γνώσης, έλλειψη πολιτικής ηθικής, είπε ότι η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει καλό ούτε στον ίδιο, ούτε στη χώρα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν εκφράζει ούτε καν εκείνους που ψηφίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] Μαχαίρωσαν οδηγό και του πήραν το αυτοκίνητο

    Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων, οι οποίοι μαχαίρωσαν οδηγό, του πήραν το αυτοκίνητο κι εξαφανίστηκαν στην εθνική οδό Πατρών - Αθηνών.

    Ειδικότερα, δύο άγνωστοι στο 87ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Πατρών - Αθηνών, αφού στάθμευσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, πλησίον ενός ήδη σταθμευμένου αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας 55χρονος, τον προσέγγισαν και τον μαχαίρωσαν δύο φορές τραυματίζοντάς τον στον δεξί γλουτό και μασχάλη. Ακολούθως, τον άφησαν στο δρόμο, του πήραν το αυτοκίνητο κι εξαφανίστηκαν.

    Προανάκριση διενεργεί το τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, ενώ ο 55χρονος τραυματίας διακομίστηκε και νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του στο νοσοκομείο Κορίνθου.

    [03] Μία νεκρή από έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία

    Ένα ηφαίστειο στην Ιαπωνία που είναι προσφιλές στους πεζοπόρους εξερράγη σήμερα σκοτώνοντας μία γυναίκα και τραυματίζοντας σοβαρά περισσότερους από 30 ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι και μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

    Το βουνό ελκύει περιπατητές που πηγαίνουν εκεί για να θαυμάσουν τα χρώματα του φθινοπώρου στα δέντρα.

    "Ήταν σαν κεραυνός", δήλωσε μία γυναίκα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση NHK για την πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου έπειτα από επτά χρόνια. "Άκουσα ένα μπουμ, μπουμ, και μετά σκοτείνιασαν τα πάντα".

    Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας δήλωσε πως το ηφαίστειο Μάουντ Οντέικ, που απλώνεται στη νομαρχία Ναγκάνο και στη νομαρχία Γκίφου 200 χλμ. δυτικά του Τόκιο, εξερράγη λίγο πριν από το μεσημέρι με αποτέλεσμα η στάχτη να αρχίσει να κυλάει από τη νότια πλαγιά του βουνού σε έκταση μεγαλύτερη των τριών χιλιομέτρων.

    Η NHK, επικαλούμενη την τοπική πυροσβεστική, μετέδωσε πως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος μίας γυναίκας. Περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και 10 από αυτούς έχουν χάσει τις αισθήσεις τους, ανέφερε.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από 250 πεζοπόροι αποκλείστηκαν σε ένα σημείο στο βουνό, το οποίο έχει ύψος 3.067 μέτρα και εξερράγη για τελευταία φορά το 2007. Κανένα πυρηνικό εργοστάσιο δεν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

    [04] Wall Street Journal: Έρευνα για την Commerzbank

    Η εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ) γράφει πως διενεργείται έρευνα από την εισαγγελία του Μανχάταν στις ΗΠΑ για τη δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, Commerzbank AG, η οποία φέρεται να κατηγορείται για παραβιάσεις των νόμων που σχετίζονται με το ξέπλυμα χρήματος.

    Αφού απέτυχαν να στοιχειοθετήσουν ποινικές κατηγορίες για ηχηρές υποθέσεις που ανάγονται στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009, οι αρχές των ΗΠΑ έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους σε άλλου τύπου εγκληματικές δραστηριότητες στο εσωτερικό του χρηματοπιστωτικού συστήματος, περιλαμβανομένου του ξεπλύματος χρήματος, της φοροδιαφυγής και των παραβιάσεων κυρώσεων.

    Πηγές δήλωσαν στο Ρόιτερς νωρίτερα αυτό τον μήνα πως η Commerzbank είναι κοντά σε μία διευθέτηση με τις αρχές των ΗΠΑ σχετικά με τις συναλλαγές της με το Ιράν και άλλες χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Ένα πρόσωπο δήλωσε πως αναμένεται να πληρώσει περίπου 650 εκατομμύρια δολάρια.

    [05] Νίκη του Αστέρα στα Χανιά

    Με γκολ του Μπαράλες στο 87' ο Αστέρας Τρίπολης υποχρέωσε σε ήττα με 1-0 τον Πλατανιά, για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας κι έτσι οι γηπεδούχοι ακόμη δεν έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμό στα τρία ματς που έχουν δώσει μέσα στην έδρα τους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 September 2014 - 16:30:27 UTC