Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΔΕ για το θάνατο νοσηλευτή σε ψυχιατρικό ξενώνα
  • [02] Εκτός λειτουργίας το Taxisnet, έως τις επτά το πρωί της Δευτέρας
  • [03] Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων
  • [04] Διαδοχικές συναντήσεις Χαρδούβελη, ενόψει άφιξης της τρόικας

  • [01] ΕΔΕ για το θάνατο νοσηλευτή σε ψυχιατρικό ξενώνα

    Εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου νοσηλευτή μετά από επεισόδιο μεταξύ τροφίμων στον Ψυχιατρικό Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη, ο οποίος ανήκει στην ευθύνη του ΓΝΑ Σισμανόγλειου, έδωσε ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, ήδη διατάχθηκε ΕΔΕ από τη Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου κατήγγειλε το τραγικό περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία διενεργεί προανάκριση. Παράλληλα φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του νοσηλευτή αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του. Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον Ξενώνα φιλονίκησαν ενώ ο χώρος επιτηρείτο από τις δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας. Η μία παρενέβη για να καθησυχάσει τους τροφίμους και δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δύο. Τελικά το περιστατικό ελέγχθηκε.

    Ο υπουργός Μ. Βορίδης και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας εξέφρασαν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος. Παράλληλα δεσμεύθηκαν να της παρασταθούν με κάθε τρόπο.

    [02] Εκτός λειτουργίας το Taxisnet, έως τις επτά το πρωί της Δευτέρας

    Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το Taxisnet, έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας, όπως ανακοινώθηκε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (http://www.gsis.gr).

    Σύμφωνα με αυτήν, «οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών δεν θα είναι διαθέσιμες από την Κυριακή (28-9-2014) στις 12:00 μμ έως τη Δευτέρα (29-9-2014) στις 7:00 πμ λόγω προγραμματισμένων εργασιών προληπτικής συντήρησης».

    [03] Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων

    Όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες Λιμενικές αρχές ανεκτέλεστο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών παρέμεινε το σημερινό δρομολόγιο που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 07:00 από το λιμάνι του Πειραιά, για Σίφνο-Μήλο-Φολέγανδρο-Ίο-Θήρα, του ?SEA JET 2? Οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

    Ανεκτέλεστο παρέμεινε το δρομολόγιο του «Ακουα Τζιουελ» με ώρα αναχώρησης 07:00 από το λιμέναΣύρου για Πάρο-Σέριφο- Σίφνο- Κίμωλο- Μήλο καθώς και του«Χάισπιντ 5 » από το λιμένα Ηρακλείουγια Θήρα, Νάξο, Πάρο Μύκονο.

    [04] Διαδοχικές συναντήσεις Χαρδούβελη, ενόψει άφιξης της τρόικας

    Διαδοχικές συναντήσεις με συναδέλφους του στην κυβέρνηση θα έχει σήμερα και αύριο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, με αντικείμενο τα ανοικτά μέτωπα που θα συζητηθούν με την τρόικα από την προσεχή Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία ζητήματα που απασχολούν τις Βρυξέλλες είναι η έγκαιρη εφαρμογή του «μεγάλου πακέτου» μεταρρυθμίσεων, το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και η μετά το μνημόνιο εποχή της ελληνικής οικονομίας

    Έως τώρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση (εργασιακά, ασφαλιστικό, ρυθμίσεις οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία) απόψε στις 19:30 και αύριο Δευτέρα στις 17:30 με τον υπουργό Υγείας Μ.Βορίδη (νοσοκομεία κλπ.) και στις 19.00με τον υπουργό Ανάπτυξης Νικόλαο Δένδια.Στην πρώτη φάση που θα αρχίσει Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 8 Οκτωβρίου, θα εξεταστεί λεπτομερώς η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2014, με έμφαση στην πορεία των δαπανών, καθώς και το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2015. Σε ό,τι αφορά το 2015, οι Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν την εκτίμησή τους για δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δισ. ευρώ. Για τον λόγο αυτόν τονίζουν ότι θα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς ο δημοσιονομικός αντίκτυπος των φοροελαφρύνσεων που έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση. Οι Βρυξέλλες διαμηνύουν, πάντως, ότι «δεν θα υπάρξει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2015», αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο μείγμα πολιτικής που θα διασφαλίζει την επίτευξη αυτών των στόχων.

    Σε ό,τι αφορά την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, οι Βρυξέλλες τονίζουν ότι θα εξεταστεί η επέκτασή της για έναν ακόμη χρόνο. Σε ό,τι αφορά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ενέργειας, το ζητούμενο για τις Βρυξέλλες είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της απάτης. Εξάλλου, οι Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι είναι σημαντική η έγκαιρη εφαρμογή του «μεγάλου πακέτου» των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα, πχ στον τομέα της Δικαιοσύνης και της δημόσιας διοίκησης. Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους μισθούς του δημοσίου και στα επιδόματα. Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ ανώτατων και κατώτατων μισθών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 September 2014 - 12:30:23 UTC