Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου αύριο το απόγευμα
  • [02] Στη Μόσχα το Σαβ/κο ο Π. Καμμένος - Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για τη Ραχήλ Μακρή
  • [03] Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπολογίζει με λάθος τρόπο τις συντάξεις του Δημοσίου, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Αύριο στα Χανιά, η κηδεία του 46χρονου φιλάθλου, Κώστα Κατσούλη
  • [05] Αύριο η κατεδάφιση κτισμάτων στον καταυλισμό των Ρομά, στο Χαλάνδρι
  • [06] Ηλικιωμένος πέθανε, ενώ περίμενε στην ουρά τράπεζας
  • [07] ¶νοιξε η λεωφόρος Μεσογείων που παρέμενε κλειστή λόγω έντασης σε καταυλισμό Ρομά
  • [08] Χανς-Βέρνερ Ζιν: Είναι καθήκον της Α. Μέρκελ να σταματήσει τις «παράνομες» παρεμβάσεις της ΕΚΤ
  • [09] Διατηρούνται σε ισχύ οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας
  • [10] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η νότια Γαλλία, λόγω των πλημμυρών

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου αύριο το απόγευμα

    Την Τετάρτη στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, κατά την οποία κρίθηκε σκόπιμο η συνάντηση να γίνει αφού υπάρχει πρώτα μια σαφής εικόνα από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Αντώνης Σαμαράς, πάντως, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ενημερώνεται για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ δεν αποκλείεται το βράδυ να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] Στη Μόσχα το Σαβ/κο ο Π. Καμμένος - Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για τη Ραχήλ Μακρή

    Στη Μόσχα θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το ταξίδι του κ. Καμμένου θα είναι ιδιωτικό, ενώ οι συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει θα έχουν ανεπίσημο χαρακτήρα. Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ερχόμενη Τρίτη, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας των ΑΝΕΛ, προκειμένου να ασχοληθεί με το ζήτημα που προέκυψε με τη βουλευτή του κόμματος Ραχήλ Μακρή, η οποία παραπέμφθηκε στην Επιτροπή, με απόφαση του κ. Καμμένου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για αναρτήσεις της σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Θα προηγηθεί συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής.

    [03] Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπολογίζει με λάθος τρόπο τις συντάξεις του Δημοσίου, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Την εκτίμηση ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταστρατηγεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο υπολογισμός των συντάξεων για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των αποδοχών του συνταξιοδοτούμενου τα τελευταία πέντε έτη, διατυπώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Μητρόπουλος και Δημήτρης Στρατούλης με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. 'Οπως ειδικότερα αναφέρουν, η διάταξη αυτή καταστρατηγείται διότι το Γενικό Λογιστήριο κατά την απονομή των συντάξεων και για το τμήμα της σύνταξης από 1.1.2008, δεν λαμβάνει υπόψη του τον μέσο όρο των ασφαλιστέων αποδοχών της τελευταίας πενταετίας που προηγείται της ημερομηνίας αποχώρησης του υπαλλήλου από την υπηρεσία, αλλά τις ασφαλιστέες αποδοχές που βασίζονται αποκλειστικά στον μισθό του υπαλλήλου που ελάμβανε κατά τον τελευταίο μήνα από την αποχώρησή του. Οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν, ποιος έχει δώσει εντολή να ακολουθείται αυτή η πρακτική από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ποιες ενέργειες θα γίνουν για να αρθεί η συγκεκριμένη πρακτική που επιφέρει τεράστια οικονομικά βάρη στους συνταξιούχους του δημοσίου, με δεδομένη την επαναλαμβανόμενη περικοπή μισθών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

    [04] Αύριο στα Χανιά, η κηδεία του 46χρονου φιλάθλου, Κώστα Κατσούλη

    Στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στον Πλατανιά Χανίων, όπου βρίσκεται και το κοιμητήριο του χωριού, κηδεύεται αύριο Τετάρτη ο άτυχος φίλαθλος του Εθνικού Πειραιά, Κώστας Κατσούλης, ο οποίος κατέληξε, χθες το πρωί, στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, όπου είχε μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι ύστερα από χτυπήματα δέχτηκε κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Ηρόδοτος- Εθνικός για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 12:00 και η οικογένειά του απευθύνει έκκληση, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν για τις ανάγκες του Ανοικτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά και σε οποιαδήποτε υποδομή στηρίζει αδύναμους ανθρώπους. Ο άτυχος φίλαθλος του Εθνικού καταγόταν από τα Χανιά και με την οικογένειά του είχε ξενοδοχειακή επιχείρηση στην περιοχή του Πλατανιά.

    [05] Αύριο η κατεδάφιση κτισμάτων στον καταυλισμό των Ρομά, στο Χαλάνδρι

    Έπειτα από πολύωρη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας και οι υπηρεσίες που ασχολούνται με τα θέματα των Ρομά Χαλανδρίου, με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και τους αντιδημάρχους, καθώς και τον Στέλιο Καλαμιώτη, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρομά Χαλανδρίου, στον καταυλισμό πίσω από το Νομισματοκοπείο, συναίνεσαν ώστε αύριο στις 9:30 το πρωί συνεργεία της αποκεντρωμένης διοίκησης, με την παρουσία του κ. Αγγελάκα, του κ. Ρούσσου και του κ. Καλαμιώτη να κατεδαφίσουν τα 12 κτίσματα, τα οποία σύμφωνα με την πολεοδομία Βόρειου Τομέα Αττικής είναι ακατοίκητα. Επίσης σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Αγγελάκα, ο ίδιος είναι διατεθειμένος να αναστείλει για εύλογο χρονικό διάστημα την μετεγκατάσταση των Ρομά στο όρος Πατέρας και σε αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο Χαλανδρίου να συνεπικουρήσει στις προσπάθειες του δήμου, ώστε να βρεθεί νέος χώρος προκειμένου να διαμείνουν οι Ρομά.

    [06] Ηλικιωμένος πέθανε, ενώ περίμενε στην ουρά τράπεζας

    Ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, όταν κατά την αναμονή του σε υποκατάστημα τράπεζας αισθάνθηκε δυσφορία και αφού μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, εξέπνευσε.

    Ο άτυχος άντρας, ηλικίας περίπου 70 ετών, περίμενε, όπως χιλιάδες άλλοι φορολογούμενοι σήμερα ανά την Ελλάδα, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει συναλλαγή.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε.

    Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Εκεί, όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, ο ηλικιωμένος δεν άντεξε και κατέληξε.

    Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

    [07] ¶νοιξε η λεωφόρος Μεσογείων που παρέμενε κλειστή λόγω έντασης σε καταυλισμό Ρομά

    Στην κυκλοφορία δόθηκε πριν από λίγο το ρεύμα προς Αθήνα της λεωφόρου Μεσογείων, το οποίο ήταν κλειστό για περισσότερες από τρεις ώρες, στο ύψος του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι, όπου υπάρχει καταυλισμός Ρομά. Η ένταση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί καθώς για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η κατεδάφιση 12 κτισμάτων από τα 67 που υπάρχουν στον καταυλισμό. Η συζήτηση για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης μεταξύ των εκπροσώπων της αποκεντρωμένης διοίκησης, του δήμου και των εκπροσώπων των Ρομά συνεχίζεται, καθώς όπως φαίνεται αναστέλλεται η λύση της μετεγκατάστασής τους στο όρος Πατέρας.

    [08] Χανς-Βέρνερ Ζιν: Είναι καθήκον της Α. Μέρκελ να σταματήσει τις «παράνομες» παρεμβάσεις της ΕΚΤ

    Η ¶γγελα Μέρκελ έχει καθήκον να παρέμβει προκειμένου να σταματήσει τις «παράνομες» δημοσιονομικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν σε άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times. Σύμφωνα με τον κ. Ζιν, η ΕΚΤ υπερβαίνει την εντολή της εφαρμόζοντας μέτρα κατά του αποπληθωρισμού, ενώ μετατρέπεται σε υπηρεσία διάσωσης τραπεζών. «Η ΕΚΤ ξεκίνησε ως κεντρική τράπεζα που ασκούσε νομισματική πολιτική, παρέχοντας ρευστότητα για εσωτερική χρήση. Όταν όμως χτύπησε η οικονομική κρίση το 2008, οι τράπεζες στην Ιρλανδία και στη νότια Ευρώπη αντιμετώπισαν έλλειψη εξωτερικού δανεισμού, στον οποίο είχαν πλέον συνηθίσει να βασίζονται. Η ΕΚΤ επέτρεψε στις εθνικές κεντρικές τράπεζες αυτών των χωρών να βάλουν τέλος στην "ξηρασία", δανείζοντάς τους κι άλλα χρήματα, με όλο και ασθενέστερες εγγυήσεις. Αυτή η πρακτική για "τύπωμα χρήματος" πήγε πολύ πιο μακριά από ό,τι χρειαζόταν προκειμένου να εξασφαλιστεί η εσωτερική ρευστότητα. Ένα τρισεκατομμύριο ευρώ σε πιστώσεις δημιουργήθηκε από το τίποτα. Οι πολίτες των έξι χωρών που τις απόλαυσαν χρησιμοποίησαν τα χρήματα για την αποπληρωμή εξωτερικών χρεών και την αγορά εισαγόμενων αγαθών», αναφέρει ο Γερμανός οικονομολόγος και συνεχίζει περιγράφοντας τις αποφάσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για την σωτηρία του ευρώ και την δήλωσή του ότι θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» σε αυτή την κατεύθυνση. «Αυτό έριξε τα επιτόκια δανεισμού για τις υπερεκτεθειμένες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης και αντέστρεψε τις απώλειες των ξένων πιστωτών τους, πυροδοτώντας νέο "όργιο" δανεισμού», προσθέτει.

    Ο κ. Ζιν υποστηρίζει ότι «όσο περιεκτικά και αν φαίνονταν αυτά τα μέσα, μπορεί να ωχριούν μπροστά σε αυτά που εξετάζονται τώρα» και συνεχίζει: «Παρέχοντας απευθείας πιστώσεις στον ιδιωτικό τομέα, η ΕΚΤ θα εισέλθει σε ένα πολύ ευρύτερο πεδίο... Το σχέδιο της ΕΚΤ να αγοράσει χρέος από ιδιώτες θα μπορούσε να οδηγήσει στην μεταφορά δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων, δισεκατομμυρίων ευρώ από φορολογούμενους της Ευρωζώνης στους πιστωτές αυτών των άμοιρων ιδιωτών ή εταιρειών. Όπως έχει επισημάνει ο πρώην Πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ ¶ξελ Βέμπερ, η ΕΚΤ μετατρέπεται σε "κακή τράπεζα" (bad bank). Η ΕΚΤ υποστηρίζει ότι αυτά τα ανορθόδοξα μέτρα χρειάζονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αποπληθωρισμός.

    [09] Διατηρούνται σε ισχύ οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας

    Οι πρεσβευτές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν σήμερα να διατηρήσουν σε ισχύ το πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας το οποίο επιβλήθηκε λόγω της στήριξης που η Δύση καταγγέλλει ότι η Μόσχα χορηγεί στους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, όπως είπαν πριν από λίγο αξιωματούχοι της ΕΕ. «Διατηρούμε το status quo», είπε ένας αξιωματούχος μετά τη συνάντηση των πρεσβευτών, κατά την οποία συζητήθηκε η εφαρμογή της εκεχειρίας που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στο Κίεβο και τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές. «Ουδείς έθιξε καν την πιθανότητα (άρσης των κυρώσεων), δοθείσης της κατάστασης επί του πεδίου», είπε ένας δεύτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

    [10] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η νότια Γαλλία, λόγω των πλημμυρών

    Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη νότια Γαλλία, περιοχές της οποίας έχουν πληγεί από πλημμύρες εξαιτίας των οποίων χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα σε καταφύγια. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι περίπου 60 περιοχές στο διαμέρισμα του Ερό, κοντά στα ισπανικά σύνορα, θα λάβουν αποζημίωση για τις καταστροφές που έχουν σημειωθεί. Περίπου 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους χθες Δευτέρα το βράδυ εξαιτίας των πλημμύρων που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που συνεχίστηκαν χθες για δεύτερη ημέρα. Περιοχές του Μονπελιέ βρίσκονται κάτω από το νερό καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Λεζ, που διασχίζει την πόλη. Εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό. Οι πλημμύρες αυτές είναι οι δεύτερες που σημειώνονται στην περιοχή αυτό τον μήνα. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Στα μέσα Σεπτεμβρίου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 September 2014 - 12:30:26 UTC